Bezwaar tegen afwijzing “Van Gilsplein”

Het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) Groesbeek om het Marktplein niet te vernoemen naar oud-burgemeester Embere van Gils is bij burgers in het verkeerde keelgat geschoten. Zij dienen nu bezwaar in bij de Commissie behandeling Bezwaar- en Beroepschriften (CBB).

Van Gils is in mei 2012 overleden ten gevolge van een hartinfarct en verdiende volgens vele honderden Groesbekers die een handtekeningenactie steunden zijn eigen straatnaam. De actiegroep had het idee om het Marktplein, daar waar Van Gils overleed, om te dopen tot het Van Gilsplein. De gemeente zegt dat nieuwe straten doorgaans niet naar personen worden vernoemd. In uitzonderingsgevallen dient een termijn van 5 jaren in acht te worden genomen, omdat men anders te snel een besluit uit emotie neemt.

De commissie komt op 4 februari bijeen. Van 20:00 uur tot 21:30 uur volgen eerst besloten zittingen. Om 21:30 uur wordt het bezwaar inzake het besluit tot afwijzing van de aanvraag om de naam Marktplein in Groesbeek te wijzigen in het Burgemeester van Gilsplein behandeld. Het bestuursorgaan dat het oorspronkelijke besluit heeft genomen, neemt een nieuw besluit. Alvorens hiertoe over te gaan, wordt aan de bezwarencommissie gevraagd advies uit te brengen.

Sinds 1 mei 1994 kent de gemeente Groesbeek een commissie voor de behandeling van bezwaarschriften.

Bron: DeGroesbeek.nl, Besluit B&W 30 oktober, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
joke

“Raadhuisplein” hóe komen ze op het idee !!!
Weet niet beter dat “we” in Groesbeek een gemeentehuis hebben…en echt geen raadhuis.

Of dromen B&W nu al een beetje om na de herindeling het gemeentehuis ook maar “Raadhuis” te gaan noemen…….

Het moet gewoon Burgemeester van Gilsplein worden !!!!
Zo dat hij nooit vergeten wordt !
groetjes,
joke.

De Kuier

Nieuwe straten worden niet meer vernoemd naar personen ,maar hier gaat het om het marktplein , duidelijk een verschil. Dus burgers laat nog. meer van je horen. Daar in het gemeentehuis.!! Waker worden uit die winterslaap.!!!

groesbeek word wakker want de bobo’s zijn bezig waneer komt het prickplein?

Frits

Als je in Groebeek woont en een boezemvriend hebt en een paar honderd handtekeningen en bobo’s die achter je staan,kun je menen recht te hebben op ‘n naambord . Op de markt is uw gulden een daalder waard!!!

Frits

l

Frits

ja

wpDiscuz