[Foto’s] Gevoel van onveiligheid in oude wijk Stekkenberg

Nu de contouren van de nieuwe wijk Stekkenberg steeds meer zichtbaar worden maakt Sociaal Groesbeek zich zorgen om de leefbaarheid in het oude gedeelte van de wijk. De partij ontvangt van bewoners diverse negatieve signalen en heeft raadsvragen gesteld.


Het beeld van een verlaten woning aan de Krekelstraat op de Stekkenberg. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

In de nog bestaande wijk worden lege huizen met planken dichtgespijkerd. De wijk wordt onder andere gesloopt vanwege de brandveiligheid, maar de nog bestaande (oude) huizen worden niet of nauwelijks meer onderhouden. De tijdelijke bewoners zouden ook regelmatig ruzie hebben. De openbare verlichting hapert en prive eigendommen worden vernield. Dit alles geeft Sociaal Groesbeek een onveilig en onleefbaar idee.

Aan het college wordt nu gevraagd of zij vindt dat de huidige bewoners nog wel veilig zijn in de oude wijk en wat er gedaan wordt om de leefbaarheid te verbeteren. Er wordt door sommige bewoners zelfs gepatrouilleerd. Sociaal Groesbeek vraagt zich dan ook af of deze mensen bij calamiteiten wel de bevoegdheden hebben om in te grijpen. Verder wil de partij van fractievoorzitter Hans Peters dat het college samen met Oosterpoort naar een oplossing voor het probleem zoekt.

Middels een promotieproject is de gemeente Groesbeek bezig om de wijk Stekkenberg een nieuw gezicht te geven. Zo is er een talentenjacht georganiseerd voor een promofilmpje van de wijk die vanaf 2012 aan het vernieuwen is. Ook krijgt Stekkenberg binnenkort een Avonturenbos.


Wij danken Piet Spanjers voor de foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl, Raadsvragen SG (PDF)

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrie1
Mijn moeder woont nog in een woning die pas in de volgende fase wordt gesloopt. Als alles meezit gaat ze eind dit jaar naar het nog te bouwen appartementencomplex. Het gevoel van veiligheid, die ze in de zo vertrouwde wijk waar ze al 50 jaar woont, is helemaal weg. Ze ziet de niet meer bewoonde woningen, de voor haar vreemde mensen die gaan en komen en het vandalisme die de laatste tijd veelvuldig voorkomen. Het gevoel van onveiligheid merk ik als ik bij haar op bezoek ga, het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag, moet ze eerst… Lees meer »
Gerrie2

Misschien moet oosterpoort net als andere woning cooperatie`s met gebiedbeheerders gaan werken.En de gemeente met actieve wijkagenten en als we dan toch bezig zijn misschien zijn straatcaches wat voor de hangjongeren of iets als futsal chabbab.Wij hoeven in Groesbeek het wiel niet uit te vinden als het ergens anders al werkt wat bewezen is.

Gerrie1

Bovenstaaand antwoord van 20.09 uur is niet van Gerrie.

Bullit
Ze vinden het ook niet meer nodig om de GFT containers op te halen als er een paar centimeters sneeuw is gevallen terwijl ze gestrooid hadden en 50 meter verder wel reden op de stekkenberg. En als je dan daar over bij de DAR informeerd krijg je een medewerker van ganzewinkel aan de lijn die dan zegt als ik op die wagen zat dan zou ik daar ook niet rijden. OP zaterdag 4 jan kwamen ze ook pas na 4 uur langs rijden, toen hadden de meeste mensen hun container al weer weg gehaald. Maar als die over 2 weken… Lees meer »
Gerrie2

Antwoord van 20.09 is wel van Gerrie woonachtig nu in de bruuk en geboren op de stekkenberg Sorry niet bij na gedacht dat ik verwaring schepte met de zelfde naam.

Snoetje

Gerrie H.?

Niet alleen daar niet opgehaald ook andere plaatsen hier en daar laten staan. Dar gebeld.zou het doorgeven. Niets meer gezien of gehoord. Niet duidelijk waar je verder terecht kunt met klachten.

Henny

We worden helemaal niet meer mee geteld,
er is aan de bosrand weeer helemaal niet gestrooid we kunnen amper met de auto weg komen t is weer n ijsbaan,heb dat al zovaak door gegeven maar ieder jaar is t weer n zooitje.
SCHANDALIG

www.hanspeters.eu
Henny, ik heb het er ieder jaar weer over. Op 6 december heb ik erover gesproken tijdens de bijeenkomst voor fractievoorzitters. Die kan je hier vinden: http://www.groesbeek.nl onder het kopje bestuur en organisatie presidium notulen 2012.Mij gaat het vooral om de hellende en glooiende wegen in heel Groesbeek. Er staat weliswaar Stekkenberg maar dat heb ik gisteren verbeterd op wat ik gezegd heb. Ik doe steeds m’n best het is alleen steeds maar 1 stem als er gestemd moet worden.We zijn afhankelijk van de overige 16. Soms lukt dat wel soms niet en soms gebruik ik het middel media hiervoor.… Lees meer »
Nino Wijers xD
Ik heb bij het eerste plaatje op het eerste huis gewoont. Maar ik ben sinds 2009 naar Wijchen verhuisd. Ik voelde me niet meer veilig sinds de brand in de meikeverstraat ik was bang dat ons huis ook in vlammen op ging. Srry dat ik reageer ik ben namelijk een kind van 12 jaar!! Voel me nu lekker in Wijchen thuis !! Oowja ff een tip kunnen jullie bij die winkelsteeg bij de zeeman geen supermarkt maken dan hoeven de mensen niet in de winter helemaal met de auto naar het dorp als er bijvoorbeeld niet is gestrooit ! Dan… Lees meer »
wpDiscuz