Jimmy Kaal sluit lange carrière af met kampioenschap

Najaar 2010 was hij te gast bij de toenmalige burgemeester Prick en afgelopen week had burgemeester Keereweer hem uitgenodigd. Jimmy Kaal was immers op zijn Kawasaki in november jl. net als in 2010 Nederlands kampioen geworden in de MX Inters Open. Een kampioenschap waarmee hij tevens een punt zette achter zijn lange motorcrosscarrière.

Kaal(30) wil meer tijd vrij maken voor zijn gezin met twee jonge kinderen en zijn werk in het timmerbedrijf. Uiteraard blijft hij wel bij MBC De Zeven Heuvelen actief, o.a. in de Sportcommissie. “Crossen vraagt veel tijd”, zo merkt hij op “en het wordt eigenlijk ook steeds kostbaarder”. Afsluiten met een Nederlands kampioenschap is niet iedereen gegeven en Jimmy kan dan ook met tevredenheid terugkijken.

Plezier

Burgemeester Keereweer, bepaald niet onbekend met de motorsport, wilde wel de nodige finesses van Kaal weten. Bijvoorbeeld wat zijn favoriete ondergrond was. “Zand, modder, hard, het maakt niet zo veel uit”, zei de Nederlands kampioen. Motorcrossers kunnen immers per definitie niet kieskeurig zijn, want ze moeten bij alle weersomstandigheden aan de bak.

Plezier in de sport is voor Kaal altijd belangrijk geweest en dat wil hij ook de jeugd meegeven. Met plezier en inzet kun je ver komen, zo is zijn overtuiging. Hij kan dat in ieder geval ook overbrengen aan zijn 5-jarige zoon, want die heeft al een motor…

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jupke

Ik weet nog dat Jimmy keeper was bij de Treffers (F-jes)
Dat was geen succes. Al snel ging Jimmy op de motor en liet zien dat hij veel talent had.
Jimmy je bent een groot kampioen, en de ballen die er bij de Treffers invlogen zijn je al lang vergeven. Gefeliciteerd.

willie

jupke dat is lang geleden haha, jimmy gefeliciteert

wpDiscuz