Start werkzaamheden nieuw centrum

Met de verplaatsing van de bushalte nabij de Rabobank naar de kop van het marktterrein zijn de werkzaamheden voor het nieuwe centrum nu echt begonnen.


De werkzaamheden in het centrum van Groesbeek gaan beginnen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Dit blijft voortaan de nieuwe plek om in te stappen. Er staat nog veel meer te gebeuren en we zullen u daar op allerlei andere manieren zo goed mogelijk van op de hoogte houden. Hieronder een overzicht van de eerstvolgende werkzaamheden.

Werkzaamheden die nodig zijn om de nieuwe bouwontwikkelingen in het park Mariëndaal mogelijk te maken. Het bestaande riool moet bijvoorbeeld worden verplaatst. Ook wordt er een tijdelijke watergeul gegraven die voor opvang van regenwater moet zorgen, zodat het centrum geen natte voeten (meer) krijgt. En de kabels en leidingen in de Dorpsstraat en Stationsweg moeten worden verlegd naar de oude plek van de bushalte.

Verhoogde bushaltes

De nieuwe bushalteplaats is verhoogd aangebracht. Daarmee wordt het instappen makkelijker voor reizigers die slecht of minder goed ter been zijn. In de toekomst wordt overigens de instapplaats bij modezaak Kuijpers verplaatst naar de overkant van de markt. Ook in het nieuwe centrum brengt de gemeente waar het kan alle stoepen enzovoort op dezelfde hoogte. Zo maken we het centrum zo goed mogelijk toegankelijk voor bezoekers met bewegingsbeperkingen.

Watergeul vangt regenwater centrum op

In het park Mariëndaal wordt een watergeul gegraven die de wateroverlast in het centrum het hoofd kan bieden. Het centrum is het laagste punt in het dorp Groesbeek. Bij hevige regen kan het rioolsysteem in een korte periode niet al dat aanbod van regenwater verwerken. Daardoor blijft het water op straat staan en stroomt het vanzelf naar het laagste punt. De nieuwe watergeul kan dat overtollige water afvoeren naar het park ’t Groeske. Daar is veel bergingscapaciteit aanwezig, zoals dat heet, om het water gecontroleerd af te voeren via de Groesbeek naar uiteindelijk de Waal. De watergeul wordt later een mooi aangelegd deel van de beek Groesbeek, vergelijkbaar met de Spoorbeek, die naast het gemeentehuis loopt.

Weg vrijmaken voor nieuw zorgcomplex

Volgens planning wordt in de week van 4 februari het riool verlegd in het park Mariëndaal. Dit riool ligt nu onder de nieuwe geplande woningen, winkels en parkeergarage. Door het verleggen van dit riool kan in maart 2013 het tweede deel van de bouw van het prachtige zorgcomplex Mariëndaal starten. De bouwtijd bedraagt circa twee jaar.

Stationsweg nieuw jasje

De Stationsweg ter hoogte van het nieuwe gebouw van zorgcomplex Mariëndaal wordt helemaal vernieuwd. Omdat de hoofdingang van het nieuwe gebouw komt aan de kant van de Stationsweg komen hier ook de parkeerplaatsen. Een gedeelte van deze grond is vervuild en wordt verwijderd, zodat er straks met de bouw en aanleg van parkeerplaatsen kan worden begonnen.
In de carnavalsweek zullen er geen werkzaamheden verricht worden aan de rijbanen of voetpaden om carnaval en de feestgangers alle ruimte te bieden.

Middels de berichten die op de gemeentelijke website staan zal DeGroesbeek.nl u op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom de plannen.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mientje

lang gewacht, toch gekomen

De Kuier

Als ik er volgende week in de optocht maar geen last van heb.

Komen er nu eerst nieuwe woningen en winkels, of gaan ze eerst met die sloot aan de gang.

De buurman

Neen hier gaat de gvp eerst weer eens geld uitgeven.
En waar het blijft,vertel het als je het weet.
Thijssen ,maar eens vragen om uitleg.
Denk echter dat die ook hier geen antwoord dat klopt zal gaan geven.

www.hanspeters.eu

Goed dat er eindelijk een echt begin lijkt te zijn aan het centrumplan. Zonde van het geld, dat nog niet zolang geleden is uitgegeven aan de verlaging van de bushalte een paar meter verder op.

wpDiscuz