Berg en Dal krijgt bezoek van burgemeester

Maandag 28 januari heeft burgemeester Keereweer een bezoek aan Berg en Dal gebracht.


Harry Keereweer (3e van links) op bezoek in Berg en Dal. Het viertal staat naast één van de nieuwe informatieborden. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek.

De burgemeester bekeek het nieuwe informatiebord aan de Oude Kleefsebaan, stelde zich op de hoogte van de vorderingen inzake de herinrichting van het Hamersveld en had een gesprek met vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties in gemeenschapshuis Kerstendal.

Berg en Dal was na Stekkenberg, Breedeweg, De Horst en Heilig Landstichting de vijfde kern die door de burgemeester werd bezocht.

Intermediair

Voor het gesprek in Kerstendal waren vertegenwoordigers uitgenodigd van de Dorpsraad, KBO Berg en Dal, Oosterpoort, CV De Berggeiten, Heemkunde Berg en Dal, TV Berg en Dal, Kerstendal, Berg en Dals Bloei, basisschool Titus Brandsma en Parochie Heilige Drie-Eenheid. De gespreksleiding was namens de Dorpsraad Berg en Dal in handen van mevrouw Imke de Haas.
Zij gaf aan dat de Dorpsraad zich ziet als intermediair tussen het dorp en de gemeente, vooral op het vlak van de veiligheid en het aanzien van het dorp. Daarnaast ijvert de Dorpsraad ervoor dat de activiteiten de samenhang en cohesie in het dorp bevorderen. Via de “wijkwensen” heeft de Dorpsraad een informatiebord weten te realiseren (zie foto), dat nu aan de Oude Kleefsebaan prijkt.

Faciliteiten voor toeristen

Vanuit de vergadering waren er kritische noten op het strooibeleid van de gemeente. Dat zou bij sneeuw en gladheid beter moeten, vooral bij de basisschool en het gemeenschapshuis.
Voor ouderen, aldus de kritiek, is het gemeenschapshuis in die situatie moeilijk bereikbaar en de gemeente wordt gevraagd daar nog eens specifiek naar te kijken.
Het dorp, aldus een andere opmerking, zou verder aan aantrekkingskracht winnen als er winkelvoorzieningen zouden zijn en faciliteiten voor toeristen. Fietsers en wandelaars doen Berg en Dal immers met regelmaat aan en een oponthoud zou het dorp ook economisch gezien ten goede komen.

Vergrijzing

Richting Oosterpoort werd de vraag gesteld of de corporatie niet gericht voor de jeugd moet bouwen, zodat de jongeren in het dorp blijven wonen. Oosterpoort wees er op dat in de nieuwe Meerberg-locatie toch ook jongeren een plek hebben gevonden. Niettemin is het een gegeven dat ook Berg en Dal vergrijst en dat de gemiddelde leeftijd in de huurwoningen van Oosterpoort erg hoog is. De corporatie heeft in Berg en Dal een belevingsonderzoek gedaan en daaruit moet naar voren komen wat mensen belangrijk vinden.

“Wat wilt u mij nog in het bijzonder meegeven?” zo wilde burgemeester Keereweer aan het slot van het geanimeerde gesprek weten. Berg en Dal wil binnen de gemeente Groesbeek een volwaardige positie, zo kreeg hij terug. Graag dus die faciliteiten die elders in de gemeente – voorbeeld: de bloembedden langs de wegen – ook aan de orde zijn.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Berg en Dal krijgt bezoek van burgemeester

Reageren is niet toegestaan.