Nijntje verkeersborden; “Leer in het verkeer”

Eind januari is op de Horst een begin gemaakt met het hangen van de verkeersborden met afbeeldingen van Nijntje in het kader van leer in het verkeer.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Leer in het verkeer is een concept waarbij kinderen spelenderwijs leren om te gaan met de regels en het gedrag in het verkeer. ‘Jong geleerd is oud gedaan’ geldt ook in het verkeer.

Leer in het verkeer levert een bijdrage aan de verkeerseducatie van kinderen van 1 tot 6 jaar. Kinderen worden op jonge leeftijd bewust gemaakt van de gevaren van het verkeer. Ze maken alvast kennis met verkeersborden en verkeersregels die zij tegenkomen op straat. Een bijkomend voordeel is dat de aandacht en betrokkenheid van de ouders en verzorgers van deze kinderen wordt vergroot. De kracht van het concept zit met name in de herhaling van de herkenbare stijl en Nijntje-figuren van Dick Bruna. Het boekje “Stoeprand …stop!” van Dick Bruna is hierbij het uitgangspunt geweest, dit is ook terug te zien in een stoeptegel die te vinden is op verschillende plaatsen in de gemeente Groesbeek.

De verkeersborden zoals deze nu dus gehangen zijn op de Horst maken onderdeel uit van de leermiddelen op straat. Met de lespakketten voor kleuter en peutergroepen leren de kinderen spelenderwijs welke situaties ze in het verkeer tegen kunnen komen. Vanaf komende week zullen ook op andere plaatsen in Groesbeek de verkeersborden worden gehangen in de buurt van de verschillende basisscholen.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tommy

Goede ontwikkeling dit! Heeft Dick Bruna ook zoiets voor gemeenteraden die vreemde beslissingen nemen? Beetje spelenderwijs leren wat de gevaren van wanbeleid zijn. Kan Groesbeek namelijk ook wel gebruiken.

Hahah tommy die was goed 🙂

Echt waar

haha Tommy, je hebt wel een punt! Ambtenaren in Groesbeek prutsen er wa vanaf!

Gijs

Compliment dat de gemeente meedoet aan dit project. Gebeuren regelmatig ongelukken rondom basisscholen

@ Gijs,

dan noem er eens 5 van die ongelukken het afgelopen jaar..

Vissertje

Waarom 5? Al gebeurt er maar 1 ongeluk per jaar, dat is er nog een teveel. Ik vind sowieso dat mensen beter uit moeten kijken bij basisscholen (bij bijvoorbeeld de Biga word ook als gekken gejagen over de Cranenburgse straat). Vind het een leuk idee, hoop dat die kleintjes er wat van opsteken! Vind vooral het zebra-pad brodje erg leuk haha

Harry

@vissertje. Er wordt inderdaad roekeloos gereden bij de basisscholen. Tevens leveren ouders die hun kind wegbrengen of ophalen vaak een gevaarlijke situatie op. Ze willen het liefste op de speelplaats parkeren. Zodat ze geen 5 meter teveel hoeven te lopen

Vissertje

@Harry

Goed punt, daar heb je inderdaad gelijk in. Ouders die hun kind wegbrengen of ophalen leveren ook gevaarlijke situaties op inderdaad!

Omdat ie er geen 5 kan noemen, tuurlijk is 1 teveel. Maar overdrijven schiet je niets mee op.

Een school langs een rondweg is vragen om problemen, maar zo worden hier wel vaker beslissingen genomen die nergens op slaan.

En als je ziet hoe druk het is met het ophalen en brengen van kinderen, dan is het helemaal duidelijk dat die locatie daar niet geschikt voor is.

Hendrik

@dus. Misschien zijn er ouders die hun kinderen komen ophalen! Maar schijnbaar ben je zelf nog een kind en overzie je dit probleem niet. De ongelukken worden gemeld, de bijna- incidenten niet. En dit zijn er meer dan je denkt! Denk je dat deze landelijke campagnes voor nop gestart worden.

Hendrik, dat zeg ik ja.

En deze campagne is voor de kinderen. En dat er landelijk meer ongelukken gebeuren zal best wel zo zijn, maar daar ging het hier even niet over.

Ik zie het probleem wel, maar ik maak geen olifant van een mug.

Maar dan vraag ik me toch af hoe jij weet dat er meer bijna incidenten zijn dan ik me voorstel. Zo kan ik ook wel dingen gaan roepen.

Harry

Past wel op de horst appart volkje!! Maar goed plan succes

gijs

Harry die borden komen door heel groesbeek zoals ik lees! Dus niks tegen de horst hé!

@Harry

Leer eerst maar eens spellen!

pipo

Carnaval grap

Harry

Ik zeg toch raar volk ,@ Harry ook met een spelfout ,!!

Janssen

Wat een onzin die borden! Laat die kinderen maa uitkijken! Steken te pas en te onpas over.

stekkenberger

dus. Praat maar eens met de ouders die hun kinderen naar school brengen. Die kunnen je vertellen dat er genoeg bijna-incidenten gebeuren. Die kunnen het weten want die zijn er zelf bij.

Harry

Jongens bijna carnaval ?? Ha ha

H. Janssen

Ik het een zeer goed initiatief. Ik kwam zojuist met 120 aanrijden en heb toch maar netjes afgeremd toen ik de borden zag!

wpDiscuz