Jaarcijfers 2012 bibliotheek Groesbeek

Ondanks de berichten over ontlezing en digitalisering blijkt dat inwoners van Groesbeek nog veel gebruik maken de bibliotheek.

In 2012 werd 70.000 keer een bezoek gebracht aan de bibliotheek en werd de website 31.000 keer geraadpleegd. Het ledenaantal steeg licht; het aantal jeugdleden (bijna 1900) en leden met een Alles-in-een-abonnement (bijna 1500) bleef nagenoeg hetzelfde. Het aantal leden met een mini-abonnement steeg naar 700.

Er werden bijna 157.000 boeken en tijdschriften uitgeleend; daarnaast waren er bijna 30.000 uitleningen van films, muziek, games en luisterboeken. Over het algemeen is er nog steeds een stijgende lijn van de uitleen van films en luisterboeken. Het aantal uitleningen van boeken en cd’s loopt gestaag terug. De uitleencijfers liggen echter nog steeds boven het landelijke gemiddelde.

Op 7 maart werd door wethouder Spaan het eerste “BoekStart koffertje” uitgereikt. In 2012 werden in totaal 66 koffertjes uitgereikt aan baby’s die in Groesbeek zijn geboren. Ook zijn er vorig jaar weer enkele zeer succesvolle activiteiten georganiseerd. Te vermelden is de lezing van de Belgische schrijver Tom Lanoye, de voorstelling ‘HALLO WERELD” waarmee de Kinderboekenweek geopend werd en de informatie avonden over e-readers en e-books.

Ook dit jaar zal de bibliotheek er alles aan doen om de dienstverlening aan leden, bezoekers en onderwijs uit te breiden.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Jaarcijfers 2012 bibliotheek Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.