[Video] Lichtmasten weer terug in buitengebied

De verlichting in het buitengebied komt binnenkort weer terug. Het college heeft ingestemd met een nota waarin wordt voorgesteld om openbare verlichting in het buitengebied terug te plaatsen.

Plannen om de verlichting daar terug te dringen waren eerder op verzet gestuit en in de begrotingsvergadering van november had het college toegezegd om de kwestie onder de loep te nemen en met een verbeteringsvoorstel te komen. Het voorstel is nu om 94 lichtmasten terug/bij te plaatsen.

Op onderstaande overzichtskaart kunt u zien op welke locaties deze lichtmasten (blauwe stippen) gesitueerd worden. Mogelijk zal de informatienota “Openbare verlichting buitengebied” voor de raadsvergadering van 28 februari geagendeerd worden. Daarover beslist het presidium (burgemeester en fractievoorzitters) op 21 februari.

Het weghalen van de verlichting in het buitengebied zorgde onlangs voor veel discussie. Er heerst nog steeds een gevoel van onveiligheid doordat de lantaarnpalen in het buitengebied bij Groesbeek zijn verwijderd. Wethouder Theo Giesbers gaf dinsdag al op Omroep Groesbeek aan dat de oude masten voor een groot deel worden vervangen voor nieuwe masten. Op plaatsen waar er bij toeval teveel lichtmasten stonden worden niet alle masten vervangen.

Een dag later werd er nog een discussie, volgens Giesbers een achterhaalde discussie, in De Wolfsberg gevoerd. De Buzz, een rijdende redactie van de regionale media, sprak met enkele inwoners over dit probleem. Er waren veel klachten over het weghalen van de lantaarnpalen en de burgers vonden het dan ook jammer dat de politiek die avond niet aanwezig was. De video van De Buzz staat hieronder.

Overzichtskaart verlichting buitengebied Groesbeek 2013 (.PDF-bestand).

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek, DeBuzz

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klaas

lampje weg lampje weer terug

bas kroes

Groebeekse gemeente is helemaal gek geworden het mag geen geld kosten maar dit kost veel meer geld weghalen en oonieuw neerzetten plus zetten ze de veiligheid van de groesbeker in het gevaar

De Kuier

Goed bezig. En op 9 maart weer ff uit in het centrum. Daarna goed laten branden, dat geeft verlichting. Tóch.

wpDiscuz