Inzameling grof afval en witgoed

Op de afvalwijzer ontbreken de inzameldagen van het grof afval en van de witgoedrondes. Daarom lichten we hier de inzameling van grofvuil en witgoed nog eens toe.

Het grof afval kunt u op donderdagen in de oneven weken op laten halen door Van Kesteren. Eén keer per maand, op de laatste donderdag, is er een witgoedronde. Hierbij wordt witgoed (koelkasten, vriezers, wasmachines) gratis opgehaald. Voor de witgoedronde maakt u een afspraak met de gemeente Groesbeek.

Witgoedrondes

Elektrische en elektronische huishoudelijke apparaten mogen niet bij het restafval. Het verbranden ervan is namelijk schadelijk voor het milieu. Bovendien gaan waardevolle grondstoffen verloren, want veel onderdelen kunnen worden hergebruikt. Daarom worden deze apparaten apart ingezameld. Bij aankoop van elektrische apparaten kunt u het oude apparaat inleveren bij de leverancier. Eventueel kunt u oude apparaten inleveren bij reparatie- of kringloopbedrijven. Ook kunt u het apparaat gratis inleveren bij de gemeentewerf. Eén keer per maand, op de laatste donderdag van de maand, wordt groot witgoed gratis opgehaald. Voor de witgoedronde maakt u een afspraak met de gemeente Groesbeek: op telefoonnummer 024-3996111.

Inzameling Grof afval

Grof afval kunt u zelf wegbrengen op werkdagen van 07.00 – 17.00 uur en op zaterdagen van 08.00 tot 15.00 uur tegen de daar geldende tarieven. Ook kunt u het grof afval aan huis laten ophalen. Het grofvuil aan huis laten ophalen gaat als volgt: U machtigt de inzamelaar via de machtigingskaart die in de afvalwijzer staat om eenmalig de kosten voor het ophalen van grof vuil van uw rekening af te laten schrijven. Deze moet enkele dagen voor de gewenste inzamelingsdatum ontvangen zijn, anders kunt u pas in de daarop volgende inzameling voor grofvuil worden ingedeeld.

Kosten

De kosten voor het aan huis laten ophalen van grof vuil bedragen €3,50 per aanbieding vermeerderd met €0,20 per kg en/of bij grof vuil dat niet gewogen kan worden (omvang groter dan 150 x 90 x 90 cm) €20,- per stuk. De hoeveelheid grof vuil mag in totaal maximaal 1,5 m3 zijn en moet hanteerbaar worden gebundeld in bundels met een maximum van 1,5 meter. Bij de inzameling dient de aanbieder aanwezig te zijn zodat hij/zij een bon met ingenomen gewichten in ontvangst kan nemen.

Machtigingskaart

Losse machtigingskaarten kunt u afhalen of aanvragen bij de receptie van het gemeentehuis, 024–3996111. Voor het maken van een grofvuilafspraak belt u met Van Kesteren Milieuservice BV: Tel: 024-3975454.

Heeft u vragen over de afvalwijzer of wilt u een nieuwe afvalwijzer aanvragen, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van DAR, tel. 024-3716000 of mailen naar [email protected].

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inzameling grof afval en witgoed

Reageren is niet toegestaan.