Start reconstructie Mooksebaan uitgesteld

De start van de reconstructie Mooksebaan in Groesbeek is een week uitgesteld, naar zondag 24 februari. De gemeente Groesbeek heeft dit donderdagmiddag besloten naar aanleiding van de laatste weersvooruitzichten, waarin voor de komende week ’s avonds en ’s nachts lichte tot matige vorst wordt verwacht.

Het risico dat daarmee, als op 17 februari wordt begonnen, de overlast voor de burgers en bedrijven aanzienlijk langer gaat duren wordt te groot geacht. De gemeenteraad heeft er bewust voor gekozen de overlast voor burgers en bedrijven zoveel mogelijk te beperken. Daarom wordt het werk gefaseerd uitgevoerd en wordt in de eerste fase 24 uur per dag, 7 dagen in de week gewerkt. Dit is de fase waarin het gedeelte vanaf de komgrens tot en met de kruising Houtlaan op de schop gaat en het verkeer (fietsers en voetgangers uitgezonderd) om moet rijden via Breedeweg-Milsbeek-Plasmolen.

Vries-voorspelling

Het was de bedoeling zondag 17 februari te beginnen met de opbreekwerkzaamheden en op 24 februari het gedeelte Rijlaan/Mooksebaan via Houtlaan/Knapheideweg weer open te stellen voor het verkeer. Bepaalde werkzaamheden, met name de opbouw van de nieuwe wegconstructie, vergen een temperatuur boven het vriespunt. Aangezien de voorspelling is dat het eind volgende week (21/22 februari) ’s nachts licht tot matig gaat vriezen en overdag de temperatuur niet of nauwelijks boven nul uit zal komen, is de kans aanzienlijk dat de aannemer slechts een beperkt gedeelte van de dag kan werken. De werkzaamheden en de daarmee gepaard gaande overlast zouden dan aanzienlijk langer gaan duren.

Middels de berichten die op de gemeentelijke website staan zal DeGroesbeek.nl u op de hoogte houden van het laatste nieuws. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Coppens van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Groesbeek, bereikbaar op 024-3996307 of per mail: [email protected]


De 15-daagse verwachting van het KNMI. Uit de verwachting linksonder (temperatuur) blijkt dat het mogelijk tot eind februari koud blijft. Deze zogeheten pluim kan echter ieder moment veranderen. Publicatie pluim: 14-02-2013, 16:50 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNMI, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Start reconstructie Mooksebaan uitgesteld

Reageren is niet toegestaan.