[Foto’s] Succesvolle houtverkoop in Groesbeek

Haardhoutdag 2013: Zaterdagochtend rond 08:00 uur, één uur voor de slagboom open ging, stonden de eerste klanten en auto’s met aanhanger al klaar om haardhout te kopen uit het Groesbeekse bos.


De stammen worden ingeladen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

In het Kraaijendal staan nog bomen geplant in de tijd van Napoleon, net na 1800, zoals beuken en de grove den. Deze staan er gelukkig nog. De hele ochtend was het een komen en gaan en het liep volgens de aanwezige boswachters dan ook als een trein.

Ook oud-boswachter Jan Meesters, met vrouw, kwam even een kijkje nemen hoe de bomen die hij misschien nog wel geplant heeft in hanteerbare stammetjes het bos verlieten. Dit alles op de toch wel behoorlijk vol geladen aanhangers met achter het stuur bezwete chauffeurs die de eerste warmte van de stammetjes al te pakken hadden zonder dat de fik er al in stond.

Een enkeling moest het bos een beetje geblesseerd verlaten omdat ze de vinger iets te lang tussen het te laden hout hield, waarop ze verhaal bij de boswachter ging halen en meende wel wat korting op de koopprijs te kunnen krijgen vanwege geleden pijn. De boswachter wees de eis echter van de hand en hier moest ze het mee doen.

Niet iedereen is even blij met de verkoop van dit hout. Vrijdagavond maakte Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters bekend een handtekeningenactie tegen de massale bomenkap te starten.


Wij bedanken Piet Spanjers voor bovenstaande foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.

Aan dat hout zit een vieze lucht…namelijk de lucht van die stinkratten van SBB…en wat een schaamteloze vertoning eerst onnodig en bruut ons bos naar de knoppen helpen…dan de vele tonnen die de kaalslag opbrengt met de massa te verkopen…en nu mogen de mensen de restantjes kopen…en dat alles puur en alleen om de kas van SBB te spekken…Schande

bos.mens

zie ik jan meester ook met zijn vrouw hij zal wel blij zijn dat hij dit allemaal niet mee hoeft te maken maar zo een boswachter krijgen we nooit meer hij was het ook niet eens geweest methet heiderijk projecht tenminste niet op deze wijze wel kleinschalig en dan nog met de moterzaag en paard.om zo weinig mogenlijk schade aan te richten maar ja meschien leren ze er van alleen het onderhoud kost bakken met geldt en dan heb je harry woesthuis die vindt het wel goedt zo met zijn heiderijk heren.

kruimeltje

Ik mis alleen nog een reactie van de nachtburgermeester, dan is het rijtje weer compleet

nachtburgermeester

heb het even druk ben net thuis was druk in het uit gaansleven van nijmegen en centrum straks reageer ik nog wel groetjes.

nachtburgermeester
goede morgen.kruimeltje.je bent volgens mijn een beetje geraakt of maakt het je niks uit die bomenkap.nou mijn wel kan trouwens me auto tegen woordig niet meer parkeren in het bos. alle parkeer plaatsen heeft staatsbosbeheer onder tussen haast af gesloten en de prullen bakken hebben ze ook overal weg gehaaldt jammer meschien moet straks ook nog een pasje aan vragen om in het bos te komen levert ook geldt op voor staats bos beheer .heb gelukkig een rustiger nacht gehadt ben met de dar op pad geweest het centrum ligt er weerschoon bij. bij jullie kijken ze niet zo net.wel… Lees meer »
nachtburgermeester

kruimeltje.ben.je meschien op wintersport.of heb je griep.

wpDiscuz