[Foto’s] Reconstructie Mooksebaan van start

De reconstructie van de Mooksebaan start komende zondag 24 februari. Dit werd vorige week al aangekondigd, maar de weersverwachtingen waren op dat moment nog wat onzeker.


Een jaartje later dan gepland: De werkzaamheden bij de Mooksebaan zijn van start gegaan. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Vanaf 06:00 ’s ochtends is de Mooksebaan vanaf de kruising Houtlaan tot en met de kruising Rijlaan-Knapheideweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers wordt een tijdelijke platenbaan aangelegd.

Het was aanvankelijk de bedoeling op 17 februari met de werkzaamheden te starten. Gezien de (nacht)vorst die we de afgelopen week hebben gehad was het werk uitgesteld. De weersvooruitzichten voor de komende week zijn aanzienlijk beter. Zondag en maandag is het nog behoorlijk koud, maar dit heeft geen invloed op de werkzaamheden die dan gepland staan. Later in de week loopt de temperatuur op; ook in de nachten wordt nauwelijks nog vorst verwacht. Als alles volgens planning verloopt is zondagavond 3 maart de eerste fase gereed en kan men via de Houtlaan en Knapheideweg weer richting Mook en Molenhoek rijden. Dan start ook direct fase 2, waarin het gedeelte tussen Houtlaan en rotonde Zuidmolen wordt aangepakt.

Middels de berichten die op de gemeentelijke website staan zal DeGroesbeek.nl u op de hoogte houden van het laatste nieuws. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Coppens van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Groesbeek, bereikbaar op 024-3996307 of per mail: [email protected]

Update 24-02-2013, 16:40 uur
Weer of geen weer, de werkzaamheden zijn zondag begonnen.


Wij danken Piet Spanjers voor bovenstaande foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

hoorden dat men er klinkers.in legde kan men ze winter.2014. weer uit halen.straten.makers.bedrijf. zal wel weer van elders komen.het moet toch geldt kosten. echt groesbeeks.

klein.duimje.

kon.de nachtboswachter.wel gelijk in krijgen waarom geen asfaldt.

Kruimeltje

Grappig dat je met jezelf een dialoog aangaat.

vosje.

de.groesbeek.

dak.dekker.

sluiproutrijder.zal me een file worden.

Groesbeker

eigenlijk triest dat je niet vanuit richting Koepeltje het bos in kunt rijden, als ze dat puntje vrijlaten hoeft heel Groesbeek niet over Milsbeek of Scheidingsweg naar Malden e.o te rijden..dat puntje kunnen ze dan `s nachts een keer bijwerken..maar ja, een persoon die dat bedenkt werkt niet op het gemeentehuis…

Echte Piet

Vandaag,zondag 24 feb. met heel veel sneeuw,zou ik graag weten of het werk begonnen is.
Je kunt met dit weer beter binnen blijven maar dan weet je niet wat er allemaal in Groesbeek gebeurd.
Daarom is het goed dat “de Groesbeek”ons op de hoogte houd.

de.nachtboswachter

piet kan je gerust stellen de borden staan klaar.staan te trapperlen van ongeduldt is wel weer goedt over naar gedacht.

bos.mens

zei het kan vriezen sneeuwen of dooien.

Groesbeker

Groesbeek, de bouwput van Gelderland, en het jammerlijke is dat het nooit afkomt, en dat is simpel omdat er geen capabele mensen op dat rusthuis in het centrum werken.Hoe kun je een dergelijke ingreep plannen in februari?? Dan moet je toch wel Lego bouwinstinct hebben.

Janssen

Ik verbaas me over het niveau Nederlands van de nachtboswachter….

de.nachtboswachter

laat ze maar denken.

Hans
Door bovenstaande reacties blijkt maar weer eens des te meer waar het in ons dorp fout gaat. Alleen maar zeuren en zeiken. 1 week er niet door kunnen is al teveel gevraagd want oh wee; ze zouden maar eens 2 meter moeten omrijden en dus iets eerder hun nest uit moeten. Of dit nou in februari of in augustus gebeurd, het is toch nooit goed. Dat zijn dezelfde mensen die bij de supermarkt het liefst de auto achter de kassa parkeren, die overal op zeiken maar voorop staan als er iets te doen is om mee te kunnen lullen, die… Lees meer »
Senior

Ben het met Hans eens.
maar zelden iets positiefs

André

Klopt inderdaad Hans , ik moet nu ook 1 weekje omrijden via de Milsbeek naar mijn werk in Mook , maar ach het is maar een weekje denk ik dan , en anders maar twee , en als het dan klaar is rijdt ik tenminste mijn wielen niet meer stuk op het slechte wegdek van deze weg , over een paar weken.
Fijn dat er nu eens wat aangedaan wordt ,alleen denk ik wel dat de klinkers op het fietspad een foute keuze zijn , dat is opassen met de fiets bij nat en glad weer .

Groesbeker
Door zeuren en zeiken gaat het niet mis in Groesbeek, dat komt door verkeerde mensen die verantwoordelijk zijn voor te belangrijke beslissingen. Het gaat niet om het omrijden maar omdat het onnodig is, en dat is met die rare knik bovenin de Molenweg zo, dat is op de Hulsbroek (waar geen vrachtwagen fatsoenlijk rijden kan) en dan zal ik maar niets zeggen over die eeuwig durende centrumplannen, de vele (teruggedraaide) afsluitingen en dat schitterende verkeerslichtsysteem. Nee Hans, jij kunt wel popi hier hoog van de toren blazen maar dat komt enkel omdat jij nog in je nest ligt als er… Lees meer »
Hans

Nou, als jij er twee keer een half uur langer over doet (heen en terug) dan doe je het toch niet goed. Via Milsbeek naar Malden red je makkelijk in een ruim kwartier.
Het omrijden is niet onnodig maar noodzakelijk kwaad omdat Groesbeek nou eenmaal geen kortere ontsluiting heeft.
Ik vind het ook lastig maar lig ook niet te zeiken.
Enne… als jij voor 06.00 uur van huis gaat dan zou het inderdaad zo maar kunnen zijn dat ik dan pas een half uur op ben.

stom

Ik ben elke dag half uur erder op,omdat ik mijn auto schoon moet maken,wegens het weer:) en niet omdat ik om moet rijden.Zo heeft iedereen wat… De afsluiting is een week dat is al maanden voorspelt,mensen niet zeiken !!!!

andre

file. o.wat.een.file.

Het heeft me vanmorgen al met al 5 minuten extra gekost en tja das dus niks op een heel mensenleven! Zo zie je ook eens een andere route. Maar als je naar Malden ed moet zou ik via de Scheidingsweg rijden. Schelt 5 km tov de Milsbeek nl.

wpDiscuz