Groesbeek zamelt 122.000 kilo textiel in

In 2012 hebben de inwoners van de gemeente Groesbeek in totaal 122.176 kilo kleding, schoenen en ander textiel ingezameld voor Humana. Humana geeft een tweede leven aan ingezameld textiel. De opbrengst van het ingezamelde textiel komt ten goede aan ontwikkelingsprojecten in zuidelijk Afrika.

Het genoemde cijfer betekent een afname van 2% ten opzichte van 2011 en dat heeft ook te maken met de economische crisis. In dit verband zij opgemerkt dat niet alleen herdraagbare kleding in de containers mag, maar ook kapotte of versleten kleding, schoenen en ander textiel.”

Minder restafval

In totaal zamelde Humana dit jaar 8,5 miljoen kilo textiel in. 80% van dit textiel wordt door iemand anders gedragen. De overige 20% wordt gerecycled tot losse vezels voor nieuwe producten, zoals garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten. Meer textiel in de containers betekent minder textiel in het restafval en dat scheelt uiteindelijk kosten van de afvalstoffenverwerking en -heffing en het is beter voor het milieu.

Goed doel

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Met onder andere de inzameling en verkoop van gebruikt textiel zorgt Humana er voor dat mensen in zuidelijk Afrika hun leven in eigen handen kunnen nemen. Humana heeft dankzij de textieldonaties duurzame programma’s in Angola, DR Congo en Malawi in 2012 kunnen steunen, waarmee 45.000 mensen zijn bereikt.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Eigenlijk best veel, gemiddeld zo’n 5 kilo per inwoner. Mooi dat hetgeen wij weggooien een nieuwe en goede bestemming krijgt.

nachtburgermeester

Vanaf nu.heb ik besloten níet.meer te reageren.hier. iedereen die.dit vanaf nu nog doet is.een fraudeur. Laat je dus niks meer wijsmaken. Ik ben het.níet meer

jantje.

Zeg Nachtburgermeester, wat heb jij voor spul gezopen…kan er geen touw aan vastknopen…en nu ben ik ook nog een fraudeur ook nog…hahahaha..

stom

Ik snaap de nachtburgermeester niet :(Ben ik nou een fraudeur?

de.nachtboswachter

ik vind dit heel goed het krijgt ook een 2 de bestemming .ben het helemaal eens met kruimeltje .de appel valt niet ver van de boom

de.nachtburgermeester.

ik drink niet.en heb niet gereageerdt aan de hand van dit onderwerp.ik reageer alleen op onderwerpen die mijn aan spreken.

wpDiscuz