CDA: “Dorpshuis en bibliotheek blijven in de Mallemolen”

Hieronder volgt een ingezonden stuk van het CDA over de mogelijke vestiging van BS ‘t Vossenhol in De Mallemolen. Het onderwerp zorgt al enkele dagen voor de nodige discussies in het dorp.

De Mallemolen is al vele jaren het dorpshuis / cultureel centrum in het hart van ons dorp. Veel Groesbekers zijn regelmatig in de Mallemolen te vinden. De grote zaal is uitstekend geschikt voor allerlei doeleinden. De ouderen maken er graag gebruik van en ook de Groesbeekse verenigingen kennen de weg naar de Mallemolen. Maar ook voor uitvoeringen en vergaderingen en zelfs het carnaval biedt de Mallemolen goede mogelijkheden. De Mallemolen zal nog aan waarde winnen en nog beter gebruikt kunnen worden als de gemeente afziet van de opgelegde beperkingen.

Ook de Groesbeekse bibliotheek is al ruim 20 jaar in de Mallemolen gevestigd. De bibliotheek is een instelling met het grootste aantal leden van Groesbeek. Ruim 4.000 leden, daarbij zijn 1900 jeugdleden goed voor 70.000 bezoeken aan de bibliotheek! Tijden veranderen maar de bibliotheek speelt daar goed op in. In tegenstelling tot eerdere verwachtingen over digitalisering wordt langzamerhand duidelijk dat boeken blijven bestaan. De bibliotheek is er voor jong en oud en een onmisbare voorziening in het centrum. De bibliotheek moet in de Mallemolen blijven.

Tot grote verassing van velen heeft de directeur van het SPOG nu een claim gelegd om de school ’t Vossenhol in de Mallemolen te vestigen. Onbegrijpelijk als je weet dat vorig jaar mei de gemeenteraad € 1,1 miljoen heeft uitgetrokken voor een nieuwe school op de huidige locatie. Met de eigen bijdrage van € 850.000,- is er een budget van bijna € 2,0 miljoen beschikbaar. Destijds werd het besluit met gejuich ontvangen. Ouders, leerlingen en leerkrachten en de directie zelf vonden het een prachtig plan. De nieuwe school zou in augustus 2013 in gebruik genomen kunnen worden.

Waarom is de directeur van het SPOG nu ontevreden met dit plan? Waarom wil hij wat anders? Is hij ontevreden over het budget? Is een school met 10 lokalen te klein? Wil het schoolbestuur goedkoper uit zijn? De directeur realiseert zich onvoldoende dat door zijn claim een groot deel van het cultureel werk moet verdwijnen en dat de bibliotheek helemaal uit de Mallemolen moet verdwijnen. Evenmin dat het volstrekt onmogelijk is om in augustus 2014 de nieuwe school in gebruik te nemen. De gemeenteraad zou snel een einde moeten maken aan deze luchtfietserij. ’t Vossenhol heeft een goede toekomst met een mooie nieuwe school op de huidige plaats. Dus SPOG, ons advies, ga snel met de bouw beginnen!

Namens de CDA-raadsfractie Groesbeek, Jan Poelen

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

ben het niet altijd eens.met de raadsfractie.van poelen. maar van deze ronden wel.locatie mallemolen is een begrip.voor groesbeek en moet zo blijven.punt.uit.

Van wie heeft Frans Laarakkers opdracht gekregen om onderzoek te doen naar de Mallemolen?
De Mallemolen heeft niets te maken met het onderwijs binnen de gemeente Groesbeek.
Volgens mij is er maar 1 de baas in de gemeente en dat is de gemeenteraad!!
Op het moment dat de gemeenteraad niet eens weet dat er een onderzoek is wat zegt dat over dat onderzoek??

hansje

nou.nou’nou me haar gaat recht staan willeke.

kruimeltje.janssen.

wij gaan eerst beraadtslagen.en trekken ons even terug.wij nemen eerst kontakt op met spog.en ons advocaatje.en de heer poelen.voor wij met een goed alternatief naar buiten treden.

www.hanspeters.eu

Wil je hebt gewoon gelijk. Wij gaan donderdag wat mij betreft kijken wat de motie van het CDA precies in gaat houden en alvorens er een definitief besluit valt is de raad aan zet.

knorrepot

hep ge hum ok wer.

kruimeltje.janssen.

naar veel interne kritiek. ook uit de politiek en bevolking en in over leg met de advocaat hebben wij besloten het advies van de nachtboswachter.te volgen.

de.nachtboswachterj

maak er een korte procedure van om eerst al dat gezeik niet aan te horen .zo als een motie van wantrouw kan ze met de neus aan wijzer .gewoon nieuwbouw en weg blijven uit die mallen molen punt uit

de.nachtboswachter

heb met genoegen de raadsvergadering gevolgt via omroep groesbeek.en blijf bij mijn standpunt.poelen en de een mansfractie van sociaal groesbeek hebben gelijk .daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben.

Rene J

Het rapport van RHDHV is ongetwijfeld een objectieve weergave van de meetings en interviews met belangenorganisaties het afgelopen half jaar. Echter de weerstand die zich nu openbaart geeft aan dat het rapport nooit volledig kan zijn geweest. Als ‘schoolouders’ zich hadden mogen vervoegen in het rapport (niet wetende dat een dergelijke optie bestond) zou de conclusie ongetwijfeld anders hebben geklonken.
Resume: Het rapport is opgesteld met tunnelvisie was vooringenomen. De rapportage is waardevol, maar niet om te concluderen dat Vossenhol het beste naar Mallemolen kan.

wpDiscuz