“Koningslinde” in Groesbeek

Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft plannen voor de aanplant van een Koningslinde in Groesbeek. Dit is aan de orde gekomen tijdens de vergadering van het Groesbeekse college (pag.5).

De boom komt er in verband met de aanstaande Troonswisseling op 30 april 2013. Dan is de abdicatie gepland van koningin Beatrix der Nederlanden en de inhuldiging van haar oudste kind prins Willem-Alexander als nieuwe Koning der Nederlanden. De Koningslinde moet op het gazon gelegen aan de Mooksebaan komen te staan en er wordt tevens een sierhekwerk met datum en tekst aangebracht. De totale kosten worden geschat op zo`n 6000,-.

Ter gelegenheid van de Troonswisseling heeft Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, in overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst, het initiatief genomen om speciaal voor dit doel Koningsbomen te telen en een uniek sierhek te laten ontwerpen. Het streven van de initiatiefnemers is om in iedere Nederlandse gemeente een Koningslinde te planten en eromheen een uniek sierhekwerk te plaatsen, maar het is ook mogelijk om de Koningslinde separaat te bestellen.

Het planten van de linde moet een levendige happening worden, waarbij de bewoners en vooral de kinderen van iedere gemeente betrokken worden. Ook op scholen zal door middel van een educatief programma aandacht besteed worden aan dit evenement.

Bron: DeGroesbeek.nl, Notulen B&W Groesbeek 12-02, Boomfeestdag.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

toch.niet in het centrum.

bos.mens

nee willie.mooksebaan.maar ja kan nog wel veranderen zo als het meestal gaat in groesbeek

Henkie

Mag weer wat kosten zeg.

h kersten

wel een boom met extra hekwerk .
maar geen v gils plein, waar zijn we mee bezig.

iemand die veel voor groesbeek heeft gedaan ,telt niet mee , maar is het iemand van koningshuis dan wel .
schandalig deze aankondiging .

ik vind doe ze dan allebij gelijk en v gilsplein en de koningslinde boom , alles opgelost.

www.hanspeters.eu
h.kersten je hebt gelijk alleen zit het van gilsplein onder de bezwarencommissie. Ik was er tijdens de inspraak bij. Ik vond de vertegenwoordiger van de gemeente niet al te best uit de verf komen. We wachten dan wat mij betreft de uitspraak van de commissie af. De koningsboom, mooi om zoiets in je dorp te willen maar waar zet je in s hemelsnaam zo’n ding neer? Het kan niet midden op het marktplein, omdat je daar nog niet precies weet wat je gaat bouwen. Bij het gemeentehuis staat al zo’n boom. Ik ben benieuwd, misschien op het dorpsplein? Of toch… Lees meer »
prins

Dan kan het hekje,over een aantal jaren ook weer in de etalage staan,net als het hekje dat in het kerkstraatje stond dat staat nu bij de prinsesenboom,naast bruna,te pronken

de.nachtboswachter

vraag me af . of willem alexander hier wakker van ligt.

marga

laten we blij zijn oranje boven.oranje boven leven onze prins hiep hiep hoera

aktie.groep.red.het.bos.

zet.um mar op mulderkop ner.

wpDiscuz