[Update] Protest verplaatsing Vossenhol naar Mallemolen

Het plan om basisschool ‘t Vossenhol te vestigen in De Mallemolen zorgt voor veel kritiek. Afgelopen vrijdag hielden ouders op het schoolplein van ’t Vossenhol een handtekeningenactie. “Een ruime meerderheid van de ouders heeft getekend”, laat een initiatiefneemster desgevraagd aan DeGroesbeek.nl weten.


Handtekeningenactie vanwege mogelijke herhuisvesting Vossenhol naar Mallemolen. Rechtenvrije foto.

Vossenhol naar Mallemolen?

Zij zijn tegen de plannen om ’t Vossenhol naar sociaal-cultureel centrum De Mallemolen te verplaatsen en willen dat de beloofde nieuwbouw aan de Van Ruysdaelweg zo snel mogelijk van start gaat. De handtekeningen zullen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering worden aangeboden aan het college.

Verontwaardigde ouders

Veel ouders zijn verontwaardigd nadat het schoolbestuur kort voor carnaval liet weten dat zij momenteel de mogelijkheden onderzoekt om ’t Vossenhol in de Mallemolen onder te brengen. “Dit bericht kwam voor ons echt uit de lucht vallen, het is nu veel te laat om alternatieven te onderzoeken”, zegt een van de ouders. “Ik heb gekozen voor een school in de wijk, niet in het centrum!”

Raadsvoorstel B26 in mei 2012: 1 miljoen voor nieuwbouw

In mei 2012 gaf de Groesbeekse gemeenteraad groen licht voor nieuwbouw van ‘t Vossenhol. Kort daarna werden de plannen voor de nieuwe school door de directie aan de ouders gepresenteerd. Sinds de zomervakantie is het grootste gedeelte van de school niet meer in gebruik. Het gebouw wacht al een half jaar op de sloophamer.

Huidige situatie niet goed voor kinderen

De kinderen volgen nu onderwijs op 2 verschillende locaties. Een aantal lokalen in het oude Vossenhol zijn nog in gebruik voor de onderbouw, de bovenbouw kinderen zijn tijdelijk ondergebracht in noodlokalen aan de Kloosterstraat.

Motie CDA: “Geen Vossenhol in de Mallemolen!”

Vanuit de politiek heeft vooralsnog alleen het CDA gereageerd op deze plannen. De partij zal donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie (.DOC-bestand) indienen. Voorlopig is deze motie door geen enkele partij gesteund en het CDA hoopt dat hier donderdag nog verandering in komt. Zij wil middels de motie het college opdragen om het SPOG te laten weten dat de Mallemolen voor herhuisvesting van het Vossenhol niet beschikbaar is. Tevens moet er volgens de partij van fractievoorzitter Jan Poelen spoedig begonnen worden aan de nieuwbouw van ‘t Vossenhol.


Veel publiek tijdens de raadsvergadering van 28-02-2013 in verband met nieuwbouw ‘t Vossenhol. Ook vanaf het balkon keken mensen toe. Foto: @RobVerheijen (Protected Account).

Update 28-02-2013, 22:30 uur
In een bomvol gemeentehuis, ouders waren massaal aanwezig en boden de vele verzamelde handtekeningen aan, is er donderdagavond een stevige, lange discussie geweest over dit onderwerp. De motie van het CDA is verworpen: 5-10 (2 afwezig). Alleen CDA en Sociaal Groesbeek waren voor. Er is aangegeven dat ‘t “nieuwe” Vossenhol vanaf 1 augustus 2014 in gebruik wordt genomen. Het is nog niet bekend of dit op de huidige locatie of in De Mallemolen is. Het onderzoek naar herhuisvesting van de school naar De Mallemolen blijft, ondanks het verzet van vele ouders, lopen. Als de resultaten daarvan bekend zijn zal het onderwerp opnieuw in de raad behandeld worden. Dit is waarschijnlijk voor 1 juli 2013.

Rapport marktorientatie Mallemolen The Next (.PDF-bestand).

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bezorgde ouder
De afgelopen jaren is de gehele gang van zaken al opmerkelijk te noemen. Jaren geleden was men al met nieuwbouwplannen bezig maar werden deze jammer genoeg door een toen aankomend gepensioeneerde directeur niet krachtig genoeg bijgezet. Ook toen al (en nu nog steeds) moesten er doeken voor de ramen tegen tocht, emmertjes door lekkende daken en blijvende vervuiling door de opgebouwde oudheid. Opknappen was zonde geld want er komt nieuwbouw werd klagende ouders toen al voorgehouden. De nieuwe directeur nam de nieuwbouwplannen weer op zich en iedereen was ethousiast. Er komt eindelijk een nieuwe school! De noodoplossing voor de bovenbouw… Lees meer »

Dat er fouten zijn gemaakt in de huidige besluitvorming en in het verleden moge duidelijk zijn.
Maar enige nuance is op zijn plek. Er zijn zeker ook ouders die niet negatief tegenover de optie Mallemolen staan of zelfs positief. Zij zijn alleen veel minder zichtbaar (en in de minderheid eerlijk is eerlijk). Een handtekeningenactie op de rand van het schoolplein door een mondig actiecomité geeft niet echt de ruimte om je handtekening niet te zetten….

de.nachtboswachter

laten we het voor stel van fractie.voorzitter poelen aannemen en hier moet de politiek ook achter staan geen mallemolen maar nieuwbouw.

hansje

vriendjes.politiek

De raad leeft op een wolk. Begrijpelijk dat er een goed onderzoek naar de functie voor de Mallemolen moet komen. De optie onderwijs wordt immers ook als beste optie genoemd. Leuk dat ze voor zichzelf 3 maanden (1 juli) uitrekken voor hun keuzebepaling. Maar dan? 2 Juli is dan duidelijk wat het wordt. Mocht dit optie Vossenhol zijn en het SPOG gaat akkoord hebben ze dus 1 maand om de tekeningen definitief te maken, de aanbestedingsprocedure op te starten en de werkvoorbereiding op te starten? In de bouwvakperiode? De bouw duurt namelijk 1 jaar (ervaringscijfer volgens SPOG), dus start bouw… Lees meer »
Een teleurgestelde ouder

Toch jammer dat de motie verworpen is. Welgeteld waren er toch 13 voor en 2 tegen. Echter doordat de motie al in werking gesteld is, hebben ze toch tegen gestemd. De aanbesteding voor de nieuwbouw aan de Paulus Potterweg/ van Ruysdaelweg wordt al uitgevoerd, dus de motie was volgens sommigen overbodig en hebben tegen gestemd.
Er blijken vijf plannen te liggen voor de Mallemolen, deze worden nu eerst onderzocht. Maar wat er ook gebeurd: In augustus 2014 moet de nieuwe school klaar zijn, waar dan ook… Tja…

Toeschouwer

Jammer, Partij van de Argwaan leek de motie te steunen. Bij stemronde wordt Spaan toch weer in de armen gelsoten.

Echte Piet

De aannemers kiepen bij bosjes om,en vertragingen worden altijd de schuld van andere betrokkene,dus het is een groot risico om te beweren dat de school juli 2014 klaar is.
Maar wat gebeurt er als hij niet klaar is?

www.hanspeters.eu
Ik denk echt dat er nu steeds meer mensen denken, de Groesbeekse politiek is een aanfluiting. Het gemeentebestuur wil meer kiezers naar de stembus, maar als er dan gekozen is. Dan is de politiek en zet en luistert men dan nog naar de kiezer, die gisteren toch met velen aanwezig was nee dus. Dan de belerende woorden van de voorzitter, emotie tonen mag niet. Wij vinden het prettig dat u er bent, maar voor de rest bent u te gast en zijn er spelregels. Ik heb complimenten voor de beide ouders die inspraken.Ik heb complimenten voor diegenen die dit punt… Lees meer »
ouder.leerling.

hans in eind 2014 staan vele van ons achter jou partij.dat heb al vernomen.en die voorzitter die moet maar een andere baan zoeken.

oud leerling/ouder
Zeer ongunstige ontwikkeling voor de kinderen van het Vossenhol.Gisteren bleek weer duidelijk dat raadsleden achter hun eigen partijgenoten in het B&W blijven staan,ook al zijn ze het niet met hen eens. Het een- tweetje tussen wethouder Spaan en Spog, dat al een hele tijd stiekem is opgezet kan nog even doorgaan en misschien wel verstrekkende gevolgen hebben voor de kinderen van het vossenhol. Want Wie controleert nu wat het SPOG doet met de aanbesteding van nieuwbouw aan de ruysdaelweg???Waarom was ineens de vergunning daarvan ingetrokken???Allemaal zaken waar een luchtje aanzit en wat ook een gemeenteraadslid opmerkte,Wie heeft opdracht gegeven om… Lees meer »
ouder

Het offensief zal zwaarder ingezet moeten worden naar de gemeente raad toe, media, regionaal, nationaal.
en of het pedagogisch verantwoord is kleine kinderen
van 4 t/m 12 jaar op te laten groeien naast een middelbare school zoals het montessori college is, met drugs overlast,
voorbehoedmiddelen die op een schoolplein te vinden zijn, etc.

De buurman

Het doel van zittend college is om op lokatie vossenhol vrije sector huizen,te gaan bouwen!

Hier kunnen de vriendjes weer samen de buit verdelen !

Inspraak of niet ze zijn zeer creatief voor zichzelf en hun vriendjes

wpDiscuz