[Update] Werkzaamheden Mooksebaan in volle gang

De reconstructie van de Mooksebaan is zondag van start gegaan. Het werk verloopt voorspoedig.


De werkzaamheden bij de Mooksebaan zijn in volle gang. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De riolering wordt van binnenuit voorzien van een soort binnenmantel volgens het principe “relining”. De fundering wordt al aangebracht en de stratenmaker zet de omrandingen middels banden in de beton. Zo kun je al zien hoe een en ander gaat lopen. De bomen worden beschermd door planken die rondom de bomen zijn aangebracht.

Update 01-03-2013, 21:15 uur
Maandagochtend 4 maart om 6.00 uur wordt fase 1 weer open gesteld voor het autoverkeer. Via de Houtlaan en Knapheideweg kan men weer van en naar Mook/Molenhoek rijden. Voor vrachtwagens geldt op deze wegen een verbod; vrachtverkeer dient ook in deze fase om te rijden via Plasmolen-Milsbeek-Breedeweg.

Aangezien de wegen van de omleidingsroute in fase 2 relatief smal zijn wordt gedurende de werkzaamheden een tweezijdig stopverbod ingesteld om de doorstroming van het verkeer te waarborgen. Dit geldt voor De Ruyterstraat, Knapheideweg (tussen De Ruyterstraat en Mooksebaan), Houtlaan en Kerkstraat (tussen Houtlaan en Burgemeester Ottenhoffstraat). Stoppen en stilstaan is aan beide zijden van deze wegen verboden; hier wordt streng op gehandhaafd.

Naast het stopverbod worden de verkeerslichten in het centrum op knipperen gezet, met name om te voorkomen dat verkeer zich ophoopt in de Burgemeester Ottenhoffstraat.


Wij danken Piet Spanjers voor bovenstaande foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

Wanneer kunnen we weer over de mooksebaan naar mook of molenhoek ?

knorrepot

als ze klaar zijn.

Johan

Knorrepot werkt zeker niet .

knorrepot

zit nog op school.

Volgens groesbeek.nl:
Maandagochtend 4 maart om 6.00 uur wordt fase 1 weer open gesteld voor het autoverkeer. Via de Houtlaan en Knapheideweg kan men weer van en naar Mook/Molenhoek rijden.
Voor vrachtwagens geldt op deze wegen een verbod; vrachtverkeer dient ook in deze fase om te rijden via Plasmolen-Milsbeek-Breedeweg.

wpDiscuz