Gemeente: “Oude wijk Stekkenberg niet onveilig”

De huidige bewoners van het oude gedeelte van de wijk Stekkenberg hoeven zich niet onveilig te voelen. Dit is het antwoord van het Groesbeekse college op raadsvragen van Sociaal Groesbeek. Oosterpoort en de bewoners herkennen het geschetste beeld van de huidige situatie niet.

Veel negatieve signalen

In januari kreeg Sociaal Groesbeek van bewoners diverse negatieve signalen door en stelde daarop enkele vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders Groesbeek. Fractievoorzitter Hans Peters maakte zich namelijk zorgen om de leefbaarheid in het nog niet gesloopte gedeelte van de herstructureringswijk Stekkenberg West. In de nog bestaande wijk worden lege huizen met planken dichtgespijkerd. De wijk wordt onder andere gesloopt vanwege de brandveiligheid, maar de nog bestaande (oude) huizen worden volgens Peters niet of nauwelijks meer onderhouden. De tijdelijke bewoners zouden ook regelmatig ruzie hebben. “De openbare verlichting hapert en prive eigendommen worden vernield”, constateerde de Groesbeekse politieke partij in januari.

Leefbaarheid wordt gegarandeerd

De Projectgroep Stekkenberg West (gemeente, Oosterpoort en bewoners) heeft naar aanleiding van de raadsvragen overleg gehad over dit probleem en komt tot de conclusie dat bewoners zich niet onveilig hoeven te voelen. Leegkomende huizen worden zo lang mogelijk verhuurd en ingezet als wisselwoning om vandalisme tegen te gaan. Illegale vuilstort wordt zo snel mogelijk opgeruimd en de bewoners van de nog bewoonde woningen moeten hun tuintjes onderhouden om zelf de leefbaarheid in de wijk te garanderen. Bij lege woningen zorgt Oosterpoort zelf voor de tuin. Over patrouillerende bewoners is de projectgroep niets bekend. Wel is het zo dat er beveiligingspatrouilles zijn ingezet met oud en nieuw om brandstichting van leegstaande woningen te voorkomen. Dit is echter een tijdelijke en tevens succesvolle inzet geweest.

Gevoel van onveiligheid onvermijdelijk

Tot slot deelt het college de mening van Sociaal Groesbeek dat het aanblik van dichtgespijkerde woningen een gevoel van onveiligheid met zich mee kan brengen. Dit is echter onvermijdelijk in een project als bij de Stekkenberg. De gemeente en Oosterpoort streven er dan ook naar deze gefaseerde situaties zo kort mogelijk te laten duren.

Vernieuwing wijk Stekkenberg

Middels een promotieproject is de gemeente Groesbeek bezig om de wijk Stekkenberg een nieuw gezicht te geven. Zo is er een talentenjacht georganiseerd voor een promofilmpje van de wijk die vanaf 2012 aan het vernieuwen is. Ook krijgt Stekkenberg binnenkort een Avonturenbos.

Volledig antwoord college op raadsvragen Sociaal Groesbeek.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stekkebergze

war en gemeen spellukke hans van ostenpot.

henk
Van een Oosterpoort ( zakkevullers) en een huidige gemeente, kun je het nooit en ten nimmer van winnen, Ook al zal de hele Stekkenberg in brand staan dan nog krijgen ze gelijk. Hele handen worden boven elkaars hoofden ( koppen ) gehouden. Ik dacht al wat een geweldige tuinen liggen er bij de dichtgespijkerde ramen, de keukenhof is er niks tegen. Ik moet wel zeggen dat het nieuwe bovenste gedeelte bij de Stekkenberg er wel mooi uitziet, maar je moet elkaar niet voor de gek houden en gewoon toegeven dat het er onveilig is er niet uit ziet en het… Lees meer »
de.nachtboswachter

je kunt alleen winnen als je goeien kruiwagens hebt

www.hanspeters.eu

Ik blijf erbij dat de oude Stekkenberg, onveilig is. Blijkbaar slaapt het College en Oosterpoort, plus hun vertegenwoordiging vrolijk verder. Maar zij, die wonen er niet. Deze personen slapen nog tot september 2014, om zich dan vol op in de verkiezingsstrijd te mengen. Veiligheid van hun kiezers is nu van ondergeschikt belang.

1.jaar.s. student.rechten.

ik zit hier even omdat ik moeilijk een kamer kan krijgen in nijmegen.maar de ratten en muisjes hebben s.morgen.s mijn eten.s waren al op als ik het niet in de auto laat liggen en dan de koper dieven.men kan toch ook een bewaking.s.bedrijf.in schakelen.

2e jaars student Nederlands

Als hierboven een eerste jaars student rechten is, hoop ik niet dat deze mij ooit juridisch bijstand hoeft te verlenen. Ik zou eerst een cursus NL’s gaan volgen. En wat een bekrompen reacties toch allemaal hier. Ik lees hier af en toe maar schaam me als Groesbeker wat er toch steeds gepost word. Om nog maar niet te spreken over het lage niveau. Maar volgens mij zijn het veelal dezelfde personen die onder een andere naam inschrijven.

leostek

Na weken ben ik er weer eens doorheen gelopen, en diegene die hier geen onveilig of beangstigend gevoel krijgt, loopt waarschijnlijk met zijn tiroler hoedje (met veer) tot over zijn ogen en oren rond, of durft er waarschijnlijk niet rond te lopen.
Dit is toch niet normaal meer, zelfs in de grote steden liggen de achterstands buurten er beter bij.

snuifje

Dat studentje moet zich eerst eens afvragen hoe dat kont met die muizen. want er trekt 1 man in zo een woning en na een week zit het hele huis vol.[Lekker goedkoop]
En een tariefzak van de gemeente die kopen ze niet en de zakken die ze wel gebruiken die stapelen zich op achter de woningen en als er al een zakken koopt dan staan ze twee weken aan de straat zoals nu alweer het geval is.
De oud bewoners moeten hun tuintjes nog bijhouden maar naar die tuinen van die tijdelijke bewoners daar wordt niet meer naar om gekeken.

jantje.
Ze hadden beter die woningen meteen dicht kunnen slaan of kunnen platgooien stap voor stap ipv van dat tokkievolk erin te zetten die nergens naar kijken en de aso,s zelf zijn, laat staan een tuin bijhouden. Maaaar zo leveren de woningen natuurlijk toch weer eurootjes op! En ”1e jaars student” heb er bijna 45 jaar lang gewoond en nooit last van muizen gehad, dus zorg dat je woning dan ook geen muizenhol is en dus schoon is, zodat er ook niets te halen valt voor de muizen. En Oosterpoort haal die eigenwijze koppen is uit het zand, want het is… Lees meer »
stekkenberger

Het is een onveilige buurt geworden, ik weet het want ik woon er. Of er nu fouten in mijn reactie zitten maakt me niets uit.Niet iedereen is een 2e jaars student Nederlands.

snuifje

Ik vraag mij wel eens af of die gasten ook allemaal de gemeentebelastingen betalen ze zitten er z.g maar tijdelijk maar sommigen zitten er al jaren.

1.jaar.s. student.rechten.

Aan hen die zich aan gesproken voelen. naar aan leiding van mijn reactie. op de groesbeek.wil ik het volgen kwijt ik heb hier 4 maanden prettig verblijf gehadt.en mijn tuin schoon gehouden.en goede buren die hier al 20 jaar wonen.de bewoners voorheen.hielden er vogels en een hout opslag op naar.van daar al die muisen en ratten en heb elke week mijn tarief zak aan de weg gezet.maar kom zeker in oktober naar jullie tiroler dagen.maar zonder tiroler hoed.dus scheer niet alles over een kam. vincent van steenwijk.

wpDiscuz