Ouders blijven knokken voor nieuwbouw Vossenhol

Ouders geven aan te blijven knokken voor de nieuwbouw van ‘t Vossenhol op de huidige locatie.

Motie CDA verworpen

Donderdagavond werd duidelijk dat de gemeenteraad het er over het algemeen mee eens is dat de school op de huidige plek herbouwd moet worden, zoals in mei 2012 al werd besloten. Dit was ook een onderdeel van de motie die het CDA indiende. In die motie is ook opgenomen dat het college het SPOG mee moet delen dat de Mallemolen voor herhuisvesting van het Vossenhol niet beschikbaar is. De gemeenteraad wil echter dat er gekeken moet worden naar alle alternatieven voor de Mallemolen, waaronder ook de onderwijsoptie. Uit een rapportage (Mallemolen, The Next) die pas daags voor de vergadering openbaar is gemaakt blijkt ook dat deze optie vooralsnog het beste bij de Mallemolen past. De motie is uiteindelijk verworpen omdat alleen CDA en Sociaal Groesbeek uiteindelijk nog voor waren.

Volle bak

Meer dan 150 ouders waren donderdagavond tijdens het debat aanwezig en toonden op sommige momenten ook hun emotie. Burgemeester Harry Keereweer riep hen daarop tot de orde. Betrokkenen maakten gebruik van hun spreekrecht en de handtekeningen naar aanleiding van de handtekeningenactie werden aangeboden. Uiteindelijk werd duidelijk dat ‘t Vossenhol uiterlijk 1 augustus 2014 weer in gebruik moet worden genomen. Het is echter nog niet bekend of dit in De Mallemolen of op de huidige locatie is, waardoor de onzekerheid blijft bestaan. Onderzoeken lopen nog en het plan is om dit onderwerp voor juli 2013 opnieuw te behandelen. Dit is gezien de tijdsdruk die er aan het ontstaan is ook nodig.

Omroep Groesbeek: Tafel van Twee

Het programma “Tafel van Twee” van Omroep Groesbeek zal zondag ook aandacht aan dit onderwerp besteden. Het programma begint om 11:00 uur en duurt tot 13:00 uur. Iedereen is welkom om opnieuw van zich te laten horen. De personen die donderdagavond namens de ouders en het SPOG gebruik hebben gemaakt van het spreekrecht zullen aan tafel zitten. Wethouder Pim Spaan is er mogelijk ook bij.

“Vertrouwen in politiek verloren”

Fractievoorzitter Hans Peters van Sociaal Groesbeek is bang dat de mensen na het optreden van de raad donderdagavond hun vertrouwen in de politiek hebben verloren.“Wat hebben we bereikt? Een volle publieke tribune die haar vertrouwen in de politiek is verloren. Nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de Mallemolen, nog steeds geen duidelijkheid voor de leerlingen en een coalitie die elkaar de hand boven het hoofd houdt”, zegt hij op zijn weblog.

De ouders zijn in ieder geval niet tevreden met het genomen besluit en geven niet op totdat de eerste schop in de grond aan de Paulus Potterweg / Van Ruysdaelweg is gezet.

Praat mee: Facebookaccount actiegroep.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier

Hele gemeenteraad is een MALLEMOLEN. Meer woorden er niet over vuil maken. Vertrouwen is nu wel weg.

ex.ambtenaartje

behalve hans peters en de heer poelen.

ikke

belachelijk t vossenhol moet gewoon op de oude plek terug komen zo niet hoop ik dat ze geen 1 aanmelding meer krijgen!!!

anoniem

Wat een stelletje clownen en onze geweldige burgermeester zat geregeld de avond op zijn telefoon na facebook en nos te kijken zie je dat ze veel intresse hebben dat is dan onze burgermeester een grote clown is het

wpDiscuz