Centrumplan: De schop gaat erin

De machines staan klaar, de mouwen zijn opgestroopt, de mannen hebben er zin in: vanaf nu gaat het centrum op de schop. Dat begint met de verplaatsing van het Draisinenstation op maandag 4 maart. Het nieuwe station komt ter hoogte van de Hema en Scapino. Hierdoor komt er ruimte voor de bouwketen van Van Erk en de bouwweg tussen Stationsweg en Marktplein.

Week 11

In de week van 11 maart worden de vluchtheuvels tegenover de Bruna en het gemeentehuis verwijderd en de rijweg geëgaliseerd met asfalt. Dat is nodig om het verkeer langs het werk aan de Dorpsstraat te kunnen leiden. Er komen tijdelijke lijnen op de weg, zodat het verkeer ondanks de werkzaamheden ongehinderd doorgang heeft in twee richtingen. Dit werk gebeurt ’s avonds, om zo min mogelijk verkeersoverlast te geven.

Week 12

Vervolgens worden de kabels en leidingen in de Dorpsstraat verlegd om plaats te maken voor de nieuwe parkeergarage. Daarmee beginnen de nutsbedrijven op maandag 18 maart. Er komt een sleuf vanaf Le Monde tot aan het spoor en verder langs het spoor. Deze werkzaamheden duren zo’n zes tot acht weken, dus tot begin of half mei. Uiteraard zullen de winkels aan die kant bereikbaar blijven via vlonders. De herinrichting heeft wel gevolgen voor parkeerders. De parkeervakken aan de kant van de Bruna en voor de Rabobank zullen enige tijd niet te gebruiken zijn. De parkeerplaatsen aan de Kerkstraat, Houtlaan en het marktplein blijven ongewijzigd bereikbaar. Langparkeerders kunnen de auto kwijt op tijdelijke parkeerplaatsen rondom het Zomagebouw.

Vanaf mei

Dit zijn allemaal voorbereidingen voor het echte werk, dat naar verwachting in mei begint: de bouw van de grote parkeergarage, winkels en appartementen op de hoek van de Dorpsstraat en de Stationsweg.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachterj

maak je borst maar nat.

Mark

Nou nou succes! Neem aan dat ze Groesbeekse bedrijven hebben aangenomen om deze plannen te gaan uitvoeren!

maikel

je zegt wat ik ook denk mark….zou mooi zijn als ze dat hadden gedaan om groesbeekse bedrijven te nemen…

henk
Dat word eens tijd. Maar waarom Groesbeekse ondernemers? Ik neem aan de goedkoopste en als dat Groesbekers zijn is dat mooi maar anders gewoon vreemde. Ik weet het gaat super slecht in de bouw en dat er veel werkloze bouwvakkers rondlopen in Groesbeek, maar nu en in het verleden gaan er nog altijd bouwvakkers richting het westen of in de rest van het land hun werk uitvoeren, en dat word dus ook niet uitgevoerd door de plaatselijke bouwvakker maar door de aannemer die het goedkoopste is. Hopelijk komt er snel verandering in de bouw en gaat het weer de goede… Lees meer »

henk ben ik het hellemaal mee eens, ben ook benieuwd hoe ons groesbeeks centrum er uit komt te zien hopelijk gaat het allemaal in een rap tempo. want we zijn er een jaar of tien te laat mee door al die lakse amtenaren van groesbeek.ons centrum ziet er toch ook niet meer uit in een woord schandalig.

De buurman

Bij wie gaat de schop er in Thijssen ?

de.nachtboswachter

hoe ons centrum er uit zal gaan zien bepalen hen die er het meesten geldt. aan gaan verdienen.

kloeke

groebeekse bedrijven? je mag blij zijn als het nederlanders zijn die er gaan werken…zullen wel een hoop moenlanders worden…kan je als nl zonder werk naar gaan kijken…

wpDiscuz