Overlast bij voormalig restaurant Margrietstraat

De buurtbewoners van Grieks restaurant Olympia gevestigd aan de Margrietstraat hebben regelmatig last van feesten die bij het voormalig restaurant worden gehouden. Sociaal Groesbeek heeft nu raadsvragen gesteld.


Zaterdag 2 maart: bloed bij de auto waar de gewonde man werd aangetroffen. Foto: Hans Peters.

2 maart: gewonde man aangetroffen in auto

Aanleiding van deze oplaaiende discussie is het incident van eerder deze maand in de Margrietstraat. Daar werd een man gewond in zijn auto aangetroffen. Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters zegt al sinds juni 2012 klachten van bewoners te krijgen over overlast bij het pand in de straat, maar volgens metingen die gedaan zijn door de gemeente worden er geen grenzen overschreden. De buurt heeft in eerste instantie gekozen om dit probleem vanuit goed nabuurschap op te lossen en heeft Peters als voorman van de Stekkenberg hiervoor benaderd.

“Politie heeft andere prioriteiten”

De fractievoorzitter is nu van mening dat de gemeente te laconiek met de situatie is omgegaan en stelt nu raadsvragen. Opvallend is dat een jonge agent op de dag van het eerder genoemde incident tegen buurtbewoners gezegd zou hebben dat de politie van Groesbeek op vrijdagavond andere prioriteiten heeft. Als omwonenden daar niet mee kunnen leven dan moesten zij “maar een schrijven naar Den Haag sturen”. Het college wordt gevraagd wat zij van dit soort opmerkingen vindt. Sociaal Groesbeek vraagt zich verder af of de gemeente uberhaupt op de hoogte is van de feesten en of hier ook de nodige vergunningen en ontheffingen voor zijn verleend. Ook wordt gevraagd of de politie haar administratie wat betreft de klachten over de overlast goed op orde heeft.

Handtekeningenactie

De buurtbewoners zelf zijn inmiddels een handtekeningenactie gestart. Peters vraagt het Groesbeekse college dan ook of zij dit als een klacht ziet en of er ook daadwerkelijk wat mee gedaan wordt voordat er ongelukken gebeuren.

Raadsvragen Sociaal Groesbeek overlast Margrietstraat (.PDF-bestand).

Bron: DeGroesbeek.nl, Raadsvragen Sociaal Groesbeek

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mohamet

mijn feestje is oke politie heeft nog koffie gekregen

knorrepot

storm in een glas water.

kloeke

action…….maar had liever de winkel erin gehad….

wpDiscuz