[Foto’s] Groesbeek vierde op NK Maasheggenvlechten

Op zondag 10 maart 2013 vond voor de 8e keer het NK Maasheggenvlechten bij Oeffelt plaats. Team Landschapsbeheer Groesbeek werd tijdens dit NK vierde. Honderdvijftig deelnemers verdeeld in 38 teams deden mee, in de strijd om de gouden hiep.


NK Maasheggenvlechten 2013: het Groesbeekse team aan het werk. Rechtenvrije foto.

Enkele teams hadden ongelukkig geloot en moesten hun klus zien te klaren op een erg natte ondergrond. Ze stonden soms tot wel dertig centimeter met hun voeten in het water en de modder. Ondanks de slechte weerverspellingen waren er toch nog ruim drieduizend bezoekers op het evenement afgekomen.

Het team van IVN de Maasvallei, bestaande uit Jos en Maarten Arts, Robert Hermsen en Fridie Jacobs, dat vorig jaar de Gouden hiep won, bleek ook dit jaar de mooiste heg gevlochten te hebben. De tweede plaats ging naar het semi profesioneel team van het Heggengilde uit de Betuwe, bestaande uit Lex Roeleveld en Peter Ceelen. Dit team won tevens de eerste prijs, die door de Engelsen beschikbaar werd gesteld, voor “the best cutting hedge”. De derde plaats was voor het team van het Rooise Landschap uit Sint Oedenroede. De vierde plaats was voor het team van Landschapsbeheer Groesbeek, bestaande uit Henk Eiholt, Toon Lamers en Peter Pouwels, die voor de derde keer op rij op het podium stonden.

Het NK Maasheggenvlechten wordt georganiseerd door de Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en IVN De Maasvallei, in samenwerking met o.a. Staatsbosbeheer en de Gemeente Boxmeer.


Wij danken Piet Spanjers voor bovenstaande foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

hier bij wil ik het groesbeekse team feliciteeren een 4plaats is echt goed je moet echt een goede kijk op je werk hebben en de omstandigheden spelen ook een rol.

wpDiscuz