[Foto’s] Slopen in het dorp

Het werk aan de Mooksebaan schiet flink op, het Draisinenstation heeft een nieuwe plek gekregen, de verkeersstroom door de Dorpsstraat wordt deze week verlegd.


Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Zoals we eerder schreven, worden deze week ook de kabels en leidingen verplaatst als voorbereiding op de bouw van de parkeergarage. Deze werkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

Maar er gebeurt nog meer. Op 18 maart wordt begonnen met de sloop van de tijdelijke kantoorruimtes aan de achterkant van de Rabobank. Daarmee komt de grond vrij voor het tweede zorgcomplex van ZZG in park Mariëndaal. De bouw daarvan begint in april of mei en zal ongeveer twee jaar duren. Ook het oude verzorgingshuis valt de komende weken onder de sloophamer. Als dat klaar is, heeft het park definitief een ander gezicht. Dan is pas goed te zien hoe de oude kapel in het park mooi past in de nieuwe architectuur van het nieuwe zorgzomplex aan de Stationsweg.

De vroeger ontoegankelijke kloostertuin wordt een park voor alle Groesbekers, waar je vanaf de Dorpsstraat in kunt lopen. Daarachter, in ’t Groeske, worden de oude visvijvers van het kasteel Groesbeek weer zichtbaar gemaakt. Zo’n waterlandschap is niet alleen mooi, maar ook nuttig als opvangbekken voor overvloedig water. Uiteindelijk komt er door het park Mariëndaal een wandelpad langs de Groesbeek tot aan de grens en mogelijk naar het historische centrum van Kranenburg.


Met dank aan Piet Spanjers voor bovenstaande foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Ik hoop wel dan men in de Dorpstraat nog wat borden zet om tussen Ottenhofstraat en Kerkstraat het parkeren in de vakken langs de weg op te heffen .Want door de rijbaan verlegging middels gele strepen blijft er te weinig ruimte over voor de auto’s in zuidelijke richting.
Deze situatie is vanaf vandaag donderdag 20 maart 2013 .

Je zou denken dat dat vanzelfsprekend is om daar dan niet meer te parkeren, maar helaas ontbreekt het aan inzicht bij sommige.

wpDiscuz