Sociaal Groesbeek: “Stop met onzinnige subsidies”

Het bericht dat er wederom een bijdrage wordt gevraagd voor de wijncultuur is Sociaal Groesbeek in het verkeerde keelgat geschoten. De partij heeft raadsvragen gesteld.


Wijnfeesten 2011. Foto en rechten: Frans Aleven/DeGroesbeek.nl.

Vinest-netwerk

Het gaat om zo’n 1800,- als bijdrage voor de reizen van vertegenwoordigers van de gemeente Groesbeek naar de Europese wijnpartners in het zogeheten Vinest-netwerk. Dit is een netwerk waarin een zevental kleinschalige wijnproducerende regio´s gedurende twee jaar samenwerken. Groesbeek is daar één van en de zes overige regio´s bevinden zich in Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Sardinië, Slovenië en Spanje.

Snoepreisjes

Sociaal Groesbeek noemt dit “snoepreisjes” en wil weten wie de vertegenwoordigers zijn. De partij vraagt aan het college van burgemeester en wethouders of zij nu daadwerkelijk extra toerisme vanuit deze wijngebieden naar Groesbeek verwacht.

Eind september 2013: Wijnfeesten vs. Oktoberfeesten

Vanuit de Groesbeekse bevolking komen volgens fractievoorzitter Hans Peters steeds meer signalen dat Groesbeek met dit soort “onzinnige subsidies” moet stoppen. Het feit dat de Oktoberfeesten (dit jaar voor het eerst in Groesbeek) samenvallen met de Wijnfeesten is volgens Peters al een krachtig signaal.

Subsidiebeleid moet op de schop

De kleine partij ziet dit als directe subsidie ter productie van alcohol, terwijl men in Groesbeek het overmatige alcoholgebruik aan wil pakken. Het subsidiebeleid moet volgens Sociaal Groesbeek dan ook eens nodig op de schop.

Raadsvragen Sociaal Groesbeek over “snoepreisjes”.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 28 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bierkenner

Zo ja, hans

Handy

Privatesectoren die een bijdrage krijgen uit de gemeentelijke middelen dienen dan ook voor ALLE burgers iets te presteren en niet alleen voor een selectief groepje met veel eigen belangen.
Zeg nu eerlijk wat is belangrijker, schone veilige wegen t.o.v. een wijnfeest, dan weet ik het wel als bewoner.
Of gaan we strakjes de Knapheiderweg ook voorzien van een nieuwe laag asfalt omdat dan de wijngaard (die daaraan gelegen is) beter bereikbaar??

Andere feesten moeten het ook doen zonder rechtstreekse subsidie.

Tussen twee haakjes:
Alcohol- en tabakspromotie is toch niet meer toegestaan??

Gerrie

Ik moet voor mijn werk naar Londen. Mag ik dan ook even 2 tickets declareren bij de gemeente.
Heel goed heer Peters! Een keer is het genoeg….
Dat uitwisselingsproject bestaat toch ook al een tijdje. Überhaupt benieuwd wat ze buiten samen gezellig wijntjes proeven en de omgeving zien al hebben bereikt?

Harrie.

Goed verwoord Hans.
Ik vraag deze week aan B. en W van Groesbeek om geld voor kaartjes van een wedstrijd van het Nederlands elftal.
Moet toch kunnen.
Als de high sociaty van Groesbeek volgepropt word met overheidsgeld moet een gewone burger dat toch ook krijgen.
Als de gewone burger het niet krijgt en alleen maar hoeft te betalen om die gasten vol te proppen weiger ik voortaan belasting te betalen.

Realist

Dit is de spijker op z`n kop!

janssen

Is er ook ergens een openbaar overzicht van welke subsidies de gemeente Groesbeek jaarlijks uitkeerd?

Hans

Dat zal wel niet is eigenlijk heel normaal, het is toch geld van ons allemaal?

willie.liebers.

we laten het zelf allemaal toe .en we reageren alleen maar op deze site het zijn gewoon zakkenwassers.

Wienie

Die bierfeesten zijn geen signaal, maar gewoon dwars liggen tov de wijnfeesten. Dit omdat de organisatie’s niet samen kunnen werken. Op deze manier gaat geen een feest echt goed lopen, dus hangen ze alle 2 aan de subsidie kraan. (Onze centen)
Ik juich alle innitatieven toe mbt Groesbeek op de kaart te zetten toe, maar wel allemaal dezelfde behandeling, dus niet alleen wijnfeesten subsidie maar ook alle andere initatieven, of helemaal niemand.

Joop

Prima Hans, helemaal mee eens.

Goed zo hans,en wij maar betalen!!!

ikke

het is toch belachelijk aan het worden hier in groesbeek. B&W doe nu eens iets voor ALLE inwoners van groesbeek en niet voor de ene wel en andere niet! bierfeest vs. wijnfeest? NEE 1 feest voor allen en kunnen organisatoren het niet met elkaar vinden? jammer dan, zoeken we wel een andere.en zo moet dat met veel meer dingen gaan. luister eens naar het volk.

echte stekkenberger

Ik ben het niet vaak met Hans eens , maar deze keer heeft hij voor de volle 100 procent gelijk.

Die oktoberfeesten, daar wordt toch ook alcohol geschonken?? Dat is zo’n beetje de kern van zo’n feest. En dat Mallemolen is toch ook gesubsidieerd? Dan zou dat ook niet mogen! Overigens ben ik het wel eens met de stelling dat deze vertegenwoordigers het reisje maar zelf moeten bekostigen……

Hoezo bierfeesten in de mallemolen? Daar komt toch een school!

Paul

@janssen. Volgens mij staat er in de begroting wel waar er subsidie naartoe gaat. Anders is het wel op te vragen bij de gemeente zelf, zijn ze voor zover ik weet verplicht om openbaar te maken. Verder heeft Hans gelijk. Duizenden euro’s naar achterlijke hobbies en daar waar geld naartoe moet lopen ze te korten.

janssen

Ik heb op de gemeente site zitten zoeken kom wel begrotingen tegen maar kan niets vinden over subsidies.

www.hanspeters.eu
Wij hebben als raadsleden een a4 gehad waar het op stond. Volgens mij is dat niet digitaal. Ik kan er nog wel eens naar vragen. Inmiddels heb ik wel op gevraagd naar wat de wijnfeesten al hebben gehad. Daar hebben we een griffie voor. Ik denk dat dit boven de 55.000 euro ligt. Het zijn een aantal keer 12.500 een aantal keer 7.500 geweest en een dekking van een explotatietekort in 2012. Maar ook representatiekosten voor dat Vincult gebeuren. Nu in de aanstaande vergadering is er weer een ophoging voor toeristische activiteiten voorgesteld, wat daar aan wijnbijdrage weg gaat moet… Lees meer »
Hans

Van die cijfers wordt je wel effe stil van jonge jonge, even afwachten wat we volgende week te zien krijgen.

de buurman

Nou Hans dit is nog maar een topje van het werkelijke bedrag.

Gemeente verstrekt geld/leningen aan diverse wijnprojecten welk nooit meer terug betaald gaat worden.

Moet jij is proberen !!

wpDiscuz