Extra geld voor toerisme Groesbeek

Het college van burgemeester en wethouders Groesbeek wil meer geld vrijmaken voor toerisme in het dorp. Nu wordt er per jaar zo`n € 50.000,- gereserveerd voor het financieel ondersteunen van internationale toeristische activiteiten. Het college wil dit opschroeven naar € 100.000,-.

Het geld gaat momenteel naar de volgende projecten:
– Stichting Nederlandse Wijnfeesten (€ 25.000 in 2013 en 2014)
– DakRun (€ 0,- in 2013 en € 5.000,- in 2014)
– Bevrijdingsmuseum (€ 12.500,- in 2013 en 2014)
– Visualiseren Romeins verleden (€ 10.000,- in 2013 en € 7.500,- in 2014.

Totaal: € 47.500,- in 2013 en € 50.000,- in 2014.

De gemeente komt met dit voorstel naar aanleiding van de begrotingsdebatten in november. Volgens GroenLinks Groesbeek (GL) komen internationale evenementen die in Groesbeek georganiseerd worden, zoals de Wijnfeesten en de DakRun, zonder hulp van de gemeente in de problemen. GL-fractievoorzitter Frits Ankringa diende daarom een motie in waarin het college werd gevraagd ALLES in het werk te stellen om internationale activiteiten in Groesbeek te behouden. Het college nam de motie over.

“De projecten, die of door de gemeente worden uitgewerkt of vanuit de ‘markt’ worden geïnitieerd, vormen belangrijke onderdelen van onze toeristische infrastructuur en dragen bij aan de positionering van Groesbeek als aantrekkelijke toeristische bestemming”, aldus het college.

Het voorstel staat voor 28 maart 2013 op de agenda tijdens de Groesbeekse raadsvergadering.

Raadsvoorstel (B12) Toerisme Groesbeek.

Bron: DeGroesbeek.nl, Raadsvoorstel (B12) Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 29 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
André

Tjonge , weer 25 ruggen naar die verrekte wijnfeesten het gaat maar door hier in Groesbeek met het verkwanselen van gemeenschapsgeld .
Die feesten brengen helemaal niets, ja een geweldig uitje voor de welgestelde , laat ze het zelf maar financieren , het is tenslotte hun feestje
En dat noemen ze dan toerisme , ja daaaag .

Leuk dat ze dat voor iedereen doen wie groesbeek op de kaart zetten, jammer dat de carnaval er buiten valt, komt toch het meest op tv

ergens

laten ze dan ook wat aan kinder vakantie week wat geven

Niet meer normaal dit. Volgend jaar gaat mijn stem ergens anders naartoe.

Realist

Ja die Frits weet wat belangrijk is voor Groesbeek, maar niet heus. Echte Groen-Links droompolitiek. Hoe wereldvreemd kan iemand zijn?

Handy

Hoe gaat dat als de herindeling een feit is?? Wordt dan alles opnieuw tegen het licht aan gehouden??

Dakrun op € 0,00 heel raar….. kan iemand mij dit uitleggen? Er zou toch maar 1 jaar geskipt worden?

Marcel

Saillant detail is dat de heer Ankringa met het voorzitterschap van de STER ronduit bezig is met belangenverstrengeling. Waarom moeten evenementen gedragen worden door belastinggeld? Kunnen die wijnboeren nu echt hun eigen broek niet ophouden? Het is gewoon het subsidiëren van een tak van het bedrijfsleven. Maar denk maar niet dat iedere bedrijfstak bij de gemeente aan kan kloppen voor een financiële bijdrage! En als die wijnfeesten werkelijk zo succesvol zijn… waarom kunnen ze dan niet op eigen kracht verder?

Marcel

PS: Ik word er wel eens onpasselijk van als weer eens wordt beweerd dat dergelijke evenementen Groesbeek op de kaart zetten. Nergens leeft voetbal meer dan in Groesbeek, we zijn bekend van de Vierdaagse, vieren carnaval als geen ander (zonder subsidie, overigens, zie je wel dat het kan?) en Nederland geniet met volle teugen van ons natuurrijke gebied. Wees daar nou eens trots op! Telt uw zegeningen.

De buurman

Fritsje is lid van de SER dus verpest zijn feestje niet dan gaat fritsje huilen!

Heb het reeds eerder gezegd deze mensen zitten alleen in het colege om er beter van te worden !

ikke

Zorg pot-jan-drie eerst eens dat je naar het eigen ,,groesbeekse” volk luistert i.p.v. weer maar een keer geld te verspillen aan onzinnige dingen.Dingen die er echt toe doen. b.v. de openbare verlichting in het buitengebied,steun de ,,feesten” die er toe doen, zorg dat sportverenigingen niet in problemen komen, komt er nu eindelijk eens een fatsoenlijk centrum? Genoeg om weer over na te denken lijkt mij zo!

Laat ze een buitenzwembad realiseren in groesbeek .Er is zoveel toerisme .maar lekker zwemmen is er niet bij .Nu gaat iedereen naar de siep wylermeer of naar bedburghau in duitsland ..

de.nachtboswachter

ze houden ons gewoon aan het lijntje.stem gewoon sociaal groesbeek. de partij die op komt voor het belang van elke burger met of zonder strop das.

Wordt er ook nog wat geld voor de carnavalsoptochten gereserveerd?

Harrie.

Helaas word er nooit iets voor de Carnaval gereserveerd.
Alleen is er geld voor de mensen die menen meer te zijn als de gewone man.
Die op de wijnfeesten rondlopen als een hond met 7 lullen.
Ook worden hun snoepreisjes naar wijnvelden betaald.
Wij hun reisjes betalen en hun de grote Jan uithangen in het buitenland en tijdens de wijnfeesten.
Wat voor de gewone mensen word georganiseert daar geeft de gemennte geen subsidie aan. Ja, Fritsje , ga je maar eens diep schamen voor dit mede door jouw gevoerde wanbeleid.
Maar tijdens de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen worden jullie hier allemaal op afgerekend.

Weer 25000 na wijnfeesten schandalig is het maar ja hier ellen alleen de hoge pietjes stem sociaal groesbeek die komen teminst op voor de groesbeker

de.nachtboswachter

laat dat clubje maar in dat treinje gaan zitten wat in de zomer maanden door groesbeek rijdt en dump ze maar ergens. geef terechten subsidie.1 kindervakantie week 2dakrun 3omroep groesbeek 4zwembad.5voetbalclubs.sport.6ouderezorg.

Barbie

Ach ja waarom ook niet!!!Ze moeten geld verdienen over de rug van de Vossenhol kinderen…en dan lees je nu hier dat toerisme geld krijgt.
Gemeente SCHAAM je

de.nachtboswachter

stop deze elitecultuur

henk

Nou hoor eens, ik drink heel graag mijn glaasje rode wijn of een heerlijke droge witte wijn. En dan met mijn vrienden een lekker potje Golf spelen, heerlijk toch en dan ook nog centjes erbij krijgen van mijn vrinden in het gemeenthuis.
Wat heerlijk dat Zwitserleven gevoel, gesponserd door de burgers van Groesbeek.
Ach die voedselbank kan toch nog wel 1 jaartje wachten, zo`n wijnfeestje is toch heerlijk lekker met een stukje kaas en borrelnootjes.

Goed bezig gemeente Groesbeek, Jan is weer zwaar de L*L met jullie centjes afgeven aan de verkeerde doelen. Tijd voor nieuwe verkiezingen.

Extra geld voor toerisme? Waar gaan we al deze toeristen in de toekomst laten? Als we straks zo’n geweldig zorg en herstel hotel op de Lubert hebben staan, dan is het nog maar de vraag of onze toeristen in die recreatiehoek willen vertoeven. Als je dan de wijnfeesten, dakrun etc. toegankelijk wilt maken cq houden voor mensen van buiten de regio, maak dan niet de echte recreatie kapot! Symbolisch beleid hebben we nu al genoeg gezien gemeente, we moeten in Groesbeek eens af van spelletjes spelen. Jullie zijn democratisch gekozen, jullie hebben een verantwoording af te leggen naar je kiezers!… Lees meer »
wpDiscuz