Staatsbosbeheer start met aanplanten in Groesbeek

Na de winterwerkzaamheden waarbij voornamelijk gesnoeid en gezaagd is, is het weer tijd om te planten. In het Groesbeekse Bos start Staatsbosbeheer deze week met het planten van bomen en struiken. In het Kraaijendal worden zo’n 700 winterlindes en 100 zoete kersen aangeplant. Het planten neemt enkele weken in beslag.

Langs de Mooksebaan worden de komende tijd in totaal 10.000 kerstbomen geplant op de voormalige speelweides in Groesbeek. Over een paar jaar, als ze groot genoeg zijn, organiseert Staatsbosbeheer jaarlijks een dag waarop mensen uit de buurt hun eigen kerstboom kunnen komen zagen. Volgend jaar, én de jaren daarna, gaat men op een andere locatie weer kerstbomen planten, zodat er een redelijk aanbod is.

Bron: StaatsbosbeheerTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

een goede daad.gaat nooit verloren.wie zaait oogst vrienschap.

www.hanspeters.eu

Waren het de protesten die deze club toch anders heeft doen besluiten? Ik vind het in ieder geval een goede eerste aanzet.

ergens

gratis kersen plukken

de nachtboswachter

als de vogels ons niet voor zijn.

Robbert

Vur de mussen joa!

henk

eikebumpke, zilverspar, iedere Den get plat.
Eerst de boel plat gooien,voor de euries, dan weer aanplanten,en over 10 jaar get wer alles plat. Vroeger din ze lelijk als er enne pyromaan ien ut wald bezig was, Mar noa doen ze ut op en andere manier, mar dan dur staatbos eiges.

Minste uut de buut kunne dan ur eige kestbumpke komme zage..neemar dan hebbe weej dur meteen enne

wpDiscuz