Groesbeekse wijn naar Spaanse Bullas

Van 2 maart tot en met 6 maart vond het vierde Vincult (wijn)congres plaats. Delegaties uit verschillende kleine wijnregio’s in Europa, waaronder Groesbeek, werden welkom geheten in het Spaanse Bullas.

Ondanks het slechte weer was het een warm welkom. Groesbeek neemt deel aan het Europese wijnbouwproject Vinest/Vincult om nieuwe kennis en kunde op te doen en deze uit te wisselen met collega’s uit andere Europese landen. Centraal staat vooral de vraag hoe we de toeristische mogelijkheden die wijnbouw te bieden heeft, verder tot ontwikkeling kunnen brengen.

Groesbeek is een interessante en populaire toeristische bestemming die jaarlijks vele bezoekers trekt. In 2011 waren er meer dan 270.000 toeristische overnachtingen. Het bijzondere gegeven dat in Groesbeek wijn wordt verbouwd en wij hét wijndorp van Nederland zijn, helpt ons bij het aantrekken van toeristen. Samen met het lokale bedrijfsleven werken we verder aan de toeristische ontwikkeling. Toerisme biedt onze inwoners meer kansen op een baan en inkomsten. Bovendien neemt de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid door toerisme toe.

Burgemeester Keereweer presenteerde in Bullas vol trots de Groesbeekse wijn aan zijn Spaanse collega en aan de massaal toegestroomde belangstellenden. De wijn uit Nederland werd met veel enthousiasme ontvangen. De Groesbeekse afvaardiging heeft in korte tijd veel geleerd, inspiratie opgedaan en veel contacten gelegd. Met die informatie en de nieuwe ideeën kunnen we hier weer aan de slag.

Sociaal Groesbeek heeft zich eerder negatief uitgelaten over dit soort “snoepreisjes”.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente GroesbeekTags:
, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jannie

Spanje, voor velen een droom en voor anderen een snoep reisje.???Wil er ook wel heen hoor.Krijg alleen geen subsidie.

de.nachtboswachter

flikker toch op.ze zitten niet op onze wijn te wachten.de zijn wel anderen dingen belangrijk.als deze uitjes het is gewoon een mooi plaatje geven aan dit gebeuren.waar blijft de verantwoording en het vertrouwen in de politiek.wie zijn de bedenkers van deze fabeltjeskrant.

Alweer zulke negatieve reacties…. Gelukkig wordt ‘t lente en leidt dat tot een wat beter humeur. Fijne dag gewenst!

Handy

Onvoorstelbaar, zoveel overnachtingen die ze nu ineens toeschrijven aan het feit dat er wijn wordt verbouwd. Denk dat men eerder komt voor de rust/bossen/heide. Volgens mij kunnen diverse campings beamen dat het meer komt door de oorspronkelijke omgeving. En natuurlijk de 4daagse.

Wijnranken zijn die wel inheems? Met niet inheemse flora en fauna wordt meestal korte mette gemaakt.
Hier gaan we het op kosten van de gemeenschap juist promoten.
Het wordt echt tijd voor een fusie van gemeenten zodat eindelijk eens een andere gemeenteraad komt die hier hopelijk wel tegen kan ageren.

piet

Gewoon weg blijven bij de wijnfeesten simpel toch? Of wil je gewoon genaaid worden? Eigen schuld dikke bult.

de.nachtboswachter

piet je hebt gewoon gelijk.

wpDiscuz