[Foto’s] Dorpsstraat wordt opengebroken

Zoals eerder aangekondigd, worden de komende zes weken de kabels en leidingen in de Dorpsstraat ter hoogte van de RABO-bank verlegd om ruimte te maken voor de nieuwe parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum.


Woensdagavond 27 maart: de werkzaamheden in het dorp. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De rijbanen zijn hiervoor verplaatst, zodat het verkeer ongehinderd doorgang kan vinden en de werknemers van de nutsbedrijven veilig kunnen werken. Om het doorgaand verkeer door de Dorpsstraat zo min mogelijk te hinderen, zijn stalen buizen onder de weg door geperst tussen de Kerkstraat en de Stationsstraat.

Helaas is een aantal van deze buizen halverwege vastgelopen. Daarom is gasleverancier Liander genoodzaakt om het asfalt van de Dorpsstraat alsnog open te breken. Dat gebeurt vanaf woensdag 27 maart 20.00 uur tot donderdag 28 maart 06.00 uur. De rijbaan wordt dan voor de helft opgebroken en het verkeer wordt met stoplichten om de beurt langs de werkzaamheden geleid. ‘s Nachts werken beperkt de overlast voor de winkels en het doorgaande verkeer zoveel mogelijk. Wanneer de werkzaamheden dit noodzakelijk maken, moet mogelijk ook donderdagnacht gewerkt worden.

Update 27 maart 2013, 23:00 uur:
De werkzaamheden zijn begonnen. Hieronder enkele foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
joke
De rijbanen zijn hiervoor verplaatst, zodat het verkeer ongehinderd doorgang kan vinden…….lees ik hierboven. Als voetganger…..ben je nu “vogelvrij” bij het oversteekpunt bij de Bruna naar de Rabobank…… En bij oversteekpunt gemeentehuis….. rijden ze ook maar gewoon door…..wijzen ze nog naar hun voorhoofd als je daar over wilt steken !!!!! Dorp zou voetgangersvriendelijk worden….. nu… ik merk er heel weinig van op dit moment…. Zelfs aan de kant van het marktplein (bij de nieuwe bushalte) is het oppassen geblazen, als je daar loopt zodat je niet geschept wordt door het achteropkomend verkeer !!!! Er is ook totaal geen rekening mee… Lees meer »

Het is echt een zooitje in groesbeek.
Hele stationsweg opgebroken de bejaarde kunnen zowiezo de deur niet uit schandalig.Bij marienhof kan niet meer geparkeerd worden ook niet door bv dokter of thuiszorg. Maar gaat het zo niet altijd in groesbeek.

de.nachtboswachter

laat het maar gauw 20 graden worden.een hel blauwe lucht vol op zonneschijn.dan gaan we op andere dingen letten.

Kebabzak

oversteekpunt bij de bruna is geen oversteekpunt meer, de zebra strepen zijn daar weg. Dus als je dan toch daar wilt oversteken is dat vragen om problemen.
Het is natuurlijk even lastig, en helemaal voor de bewoners van mariendaal. Maar het moet toch gebeuren, en zeuren helpt daar niets aan. Iedereen even iets beter opletten, en er is niets aan de hand. Mja, dat is nou HET probleem.

lonneke

Het hele dorp lijkt toch nergers meer op.
niks geen gezelligheid meer.
Wij gaan voortaan altijd naar malden.
daar is wel een fatsoendelijk winkelcentrum.
en zo ken ik veel mensen die net zo denken als ik.

André

Goedzo lonneke , jij weet hoe het moet ,,,,,, not .
En dan vinden ze het gek dat de middenstand weggaat uit groesbeek als iedereen elders gaat winkelen .
Dat het centrum op de schop gaat was langer bekend , tja en je moet eerst rotzooi hebben wil je het netjes krijgen , en dan laten we de ondernemers in groesbeek in de steek , sjappoo , hebben we staks helemaal geen centrum meer alleen maar leegstand ipv middenstand .

stekkenberger

Nu word er iets aan het winkelcentrum gedaan ,nu is het weer niet goed,als er niets aan gedaan word is het ook niet goed,wanneer is het dan goed bij jullie.

Handy

Weet ook iedereen dat je niet meer mag parkeren aan de kant van de Bruna????
Gezien een eerder bericht in de Gelderlander over BOA’s is het misschien een vermelding waard.

stekkenberger

Er staan twee borden dat je daar niet meer mag parkeren,en nog staat het er elke keer vol,en daardoor is het er gevaarlijk.

wpDiscuz