Werkgroep Lubert vraagt college B&W om respect

De werkgroep GGZhotelOPzwembad-nee is zoals bekend fel tegen de plannen bij zwembad De Lubert. Zij hebben de gemeenteraad van Groesbeek om inspraak gevraagd tijdens de Raadsvergadering van a.s. donderdag 28 maart (aanvang 19.50 uur). Volgens de werkgroep negeert B&W van Groesbeek de eigen regels tot inspraak over de bestemmingsplanwijziging De Lubert.

In Groesbeek zijn plannen ontwikkeld om op en rondom het Zwembad de Lubert een grootschalig GGZ Centrum voor Psychisch Herstel (CPH) te bouwen. Ook het naast gelegen Resort zal dan patiënten gaan ontvangen. Dit levert zo vlak voor de raadsvergadering de nodige berichten en discussies op.

Op 14 februari is de voorontwerpbestemmingsplanprocedure van start gegaan. Er zijn veel bezwaren tegen de plannen. De locatie keuze, het inpakken van het zwembad in een GGZ instelling, de nadelige effecten op het recreatieve gebied en op de omgeving zijn de speerpunten van bezwaar. De werkgroep bundelt de krachten in de buurt en heeft al snel de belangstelling gewekt van velen, ook van de plaatselijke politiek.

Gedurende de inspraakprocedure komt B&W echter met een raadsvoorstel dat de plannen en bijbehorende contracten doet wijzigen. B&W vraagt de gemeenteraad dit voorstel zonder inhoudelijke behandeling goed te keuren. Tijdwinst is volgens de werkgroep het oogmerk van B&W, overigens zonder uitleg in het raadsvoorstel. Het plan loopt al sinds 2007.

De werkgroep is zeer onthutst over dit voorstel. Marcel Poelen is een van de initiatiefnemers van de werkgroep en zegt: “De gemeenteraad wordt op deze wijze ingezet als studiopubliek van B&W, de inspraakprocedure wordt hierdoor een farce. Bewoners uit de buurt en tal van belanghebbenden hebben samen met de werkgroep veel onderzoekswerk verricht. Ook is een bezoek gebracht aan het CPH te Alverna. Zienswijzen & bezwaarschriften worden onder tijdsdruk geformuleerd, veelal met steun van betaalde juristen. En dan komt B&W plotseling met een bijstelling van de plannen”. In het raadsvoorstel staat dat het plan al zeer gedetailleerde informatie bevat. Volgens de werkgroep veel blanco pagina’s, zo is er geen enkel onafhankelijk onderzoek naar de belangen van de omgeving gedaan.

Ambtenaren op het gemeentehuis lijken het indienen van bezwaarschriften te ontmoedigen. Meerdere inwoners hebben die ervaring al opgedaan. “Het raadsvoorstel zonder inhoudelijke behandeling goed keuren, de eigen regels voor inspraak negeren en gedragingen van ambtenaren die inspraak ontmoedigen getuigen niet van respect voor de inwoners en de gemeenteraad”, zegt Poelen. “En daar gaan wij over spreken tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag!”

Documenten en voorgedrukte bezwaarbrieven

Hieronder de documenten (.PDF en .DOC-bestanden) die bij het onderwerp horen:

PDF: Raadsvoorstel 28-03-2012 De Lubert
PDF: Bouwplan De Lubert.
DOC: Bezwaarbrief voor eigenaren van een villa
DOC: Bezwaarbrief voor omwonenden ‘t Groeske
DOC: Bezwaarbrief voor bezoekers zwembad De Lubert
DOC: Bezwaarbrief voor omwonenden zwembad De Lubert

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Reggie

Wat een achterlijk stiekem B&W hebben wij toch, zaken er gewoon keihard en arrogant er doorheen proberen te drukken nog voordat iedereen goed is geïnformeerd.
Als de burgers niet aan de bel getrokken hadden, was dit alweer een gepasseerd station geweest. Straks keihard afstraffen met de verkiezingen, maar tegen die tijd zullen ze wel met populistische maatregelen komen, ik vergeet dit B&W dan echt niet.

de.nachtboswachter

en zo is het.

kloeke

power to the people!!

De buurman

Inspraak tijd max 5 min waar van de voorzitter per spreker 3 minuten gaat gebruiken om alles te ontkennen.

Antwoord van de betreffende wethouder in afronding weet je op voorhand we gaan het gewoon doen!

En mogelijk nog een vracht geld er bij,welk ze leuk verdelen !

De burgermeester vindt commetaar over deze gang niet leuk dus pas op!

André

Groesbeek , de doordruk gemeente van Gelderland , wij hebben schijt aan onze inwoners, mooie slogan voor op het gemeentehuis, oef sorry doordrukhuis bedoel ik .

the best

Dit college kun je niet meer serieus nemen.

zuster
Schandalig zoals hier wordt gewerkt door de gemeente. Stil en achterbaks. Je zult maar een kind daar in de buurt hebben die je niet meer vrij durft te laten lopen of in het nieuwe Groeske laten spelen. Ja alles wordt nu natuurlijk ontkent maar : men dempt de put als het kalf verdronken is. zo gaat het altijd, al zo vaak in de media over gelezen. Laat ze lekker in Brabant blijven!!!!!!! Je zult maar in het weekend in dat GGZ gebouw gaan logeren, waar de hele week iemand anders in dat bed ligt met allerlei lichamelijke problemen of incontinentie.… Lees meer »
De buurman

En burgervader ga je het nog uitleggen ? Moderne media is natuurlijk voor de burger perfect je kunt zo zeer snel info delen. Ook handelingen van mensen in het college worden hier door snel bekend.
Het delen van info met echte raportage,s dus geen aannames is anno 2013,echt wel gewenst.
Zie hier in div onderwerpen de reactie,s van de burgers uw kunt erecht niet meer omheen.

wpDiscuz