Beroep gegrond, maar geen Van Gilsplein

Er komt geen Burgemeester van Gilsplein. Dit blijkt uit de notulen van de vergadering van het Groesbeekse college. Het beroep van de initiatiefnemers werd weliswaar gegrond verklaard, maar burgemeester en wethouders weigeren alsnog om het Marktplein naar de overleden oud-burgemeester van Groesbeek, Embere van Gils, te vernoemen.

In november heeft de gemeente Groesbeek aangegeven dat er voorlopig geen Burgemeester van Gilsplein of Burgemeester van Gilsstraat komt. De heer G. van Gorkum diende daarop bezwaar in bij de Commissie behandeling Bezwaar- en Beroepschriften (CBB). Het onderwerp werd in februari door de commissie behandeld. Het beroep werd gegrond en ontvankelijk verklaard. Groesbeek kiest er echter voor om hun eigen besluit in stand te laten. De beleidsregels straatnaamgeving, vastgesteld door B&W in haar vergadering op 12 maart, zijn direct daarop gepubliceerd door de gemeente.

Van Gils is in mei 2012 overleden ten gevolge van een hartinfarct en verdiende volgens vele honderden Groesbekers die een handtekeningenactie steunden zijn eigen straatnaam. De actiegroep had het idee om het Marktplein, daar waar Van Gils overleed, om te dopen tot het Van Gilsplein. De gemeente zegt dat nieuwe straten doorgaans niet naar personen worden vernoemd. In uitzonderingsgevallen dient een termijn van 5 jaren in acht te worden genomen, omdat men anders te snel een besluit uit emotie neemt.

Beleidsregels straatnaamgeving

Bron: DeGroesbeek.nl, Besluit B&W 12 maart 2013

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

gewoon van gilsplein.respect.

Veteraan

Jammer voor nu maar die naam gaat er echt wel komen en uit het diepste respect van heel veel inwoners!
Respect toonde hij enkele uren voor zijn overlijden zelf aan de overleden veteranen op de Canadese begraafplaats.
Dit jaar doen wij dat zonder hem

Hans

echt belachelijk

henk

Tja daar sta je dan weer als burger van Groesbeek. Een MUG waar je geen flikker over te vertellen hebt, een subsidie aan wijnfeesten, een belachelijke naam verzinnen voor een voorzieningenhart.
Wat zou er makkelijker zijn geweest dan dat voorzienningenhart naar van Gils te hebben genoemd, een op d`n heuvel is natuurlijk veel mooier en heeft wat centen gekost.
Goed bezig, daar met die muppets in het gemeentehuis.

Theo

Al die heren die wat te zeggen hebben op dat gemeentehuis in Groesbeek zijn zo corrupt als ik weet niet wat!!!! Allemaal vriendjespolitiek,ik word er echt helemaal simpel van. Het maakt niet uit waar het om gaat,hun wil is wet…Ik zal ECHT blij zijn als die personen zo snel mogelijk weg zijn. Maar ja,zo is het overal. Helaas,je doet er niks aan. Zucht……

Henk

Echt schandalig dit! Er is geen beter verhaal dan een oud burgemeester die sterft op zn eigen dorpsplein.. onverstelbaar en ondankbaar door de B&W van nu!! Als iemand het verdient is van Gils het wel! Schande gewoon!!!

stekkenberger

Een paal met een bord er op in de grond zetten met van gils plein er op en klaar is kees,kost niks ,maar wat ze nu doen kost weer duizenden euro’s.

de nachtboswachter

opstap halte bus van gilsplein.marktplein daar zijn er genoeg van in holland.

zuster

Straks na de inhuldiging zullen ze met de meute wel mee willen doen en zal er wel een Willen Alexanderboom of plein komen of voor Maxima. Niet voor hun maar laat ze maar eerst eens laten zien dat ze net zo begaan zijn met het (groesbeekse/nederlandse) volk. Een symphathieke man die zijn eer al lang heeft verdiend.

piet

Als v. Gils op de Koekeleklef was gestorven hoe hadden jullie het dan willen noemen? Denk nou eens echt goed na wat hier allemaal speeld.

de.nachtboswachter

politiek spelletje om verspilling van miljoenen straks goed te praten en even de mensen op andere gedachten te brengen als je begrijpt wat ik bedoel.

wij stemmen zelf op deze mensen neem nu de gvp en volg liggen 100% uit elkaar gaan toch samen regeren hoe kan dat ??????????

wpDiscuz