Feitelijke start bouw complex Dorpsstraat-Mariëndaal

Op dinsdag 2 april a.s. om 16.30 uur zullen de gemeente Groesbeek, Adriaan van Erk en Oosterpoort een aantal overeenkomsten ondertekenen die de bouwstart van 100 woningen, 5000 m2 winkels en een openbare parkeergarage mogelijk maken. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis van Groesbeek.

Na een periode van intensieve voorbereidingen is aannemer Van Erk nu zover dat hij feitelijk met de bouw kan starten. Oosterpoort wooncombinatie heeft met Van Erk een overeenkomst gesloten voor de aankoop van 53 nieuw te bouwen huurwoningen. Van Erk sluit een overeenkomst met de gemeente Groesbeek, waarin wordt vastgelegd dat daadwerkelijk wordt begonnen met de bouw zonder dat het aanvankelijk afgesproken voorverkooppercentage van 80 % is bereikt en dat de gemeente de eigendom verkrijgt van de te realiseren parkeergarage.

Later in de week zal Vestia een overeenkomst sluiten met de gemeente Groesbeek als nieuwe exploitant van de parkeergarage inzake het gebruik van de parkeergarages over en weer. De planning is dat in mei/juni 2013 de bouw zal beginnen. De bouw zal begin 2015 gereed zijn. De plannen voor het project Dorpsstraat-Mariëndaal dateren van 2009. In 2010 is met de genoemde partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Vestia heeft de eerste fase van de plannen reeds gerealiseerd en opgeleverd. Nu kan ook het plandeel Van Erk van
start gaan tegelijk met de tweede fase van de plannen van Vestia.

Met de realisering van de plannen voor het project Dorpsstraat-Mariëndaal wordt een grote stap vooruitgezet bij de daadwerkelijke realisering van het centrumplan.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

een ding begrijp ik niet.in groesbeek zijn bouwvakkers genoeg. die thuis zitten en graag aan het werk gaan.en dan de bedrijven die failliet zijn.geef deze mensen de kans.te herstarten.maar ik begin de groesbeekze politiek door te krijgen.eigen volk eerst.maar ja wie baas is bakt koek.

stekkenberger

Daar heb je gelijk in,maar ja de goedkoopste inschrijving wint.

Nachtboswachter jij begrijpt het echt niet, zo werkt het nou eenmaal niet in nederland.

de.nachtboswachter

door al die nieuwe regels.en wetten maar in de haag hebben ze het voor het zeggen.en daar moeten we meer afstand van gaan nemen.de burger die niks heeft krijgt niks.en die het zat hebben krijgen meer want die hebben de touwtjes in handen.

wpDiscuz