Werkzaamheden hoofdriolen de Horst

Deze week zijn de rioolwerkzaamheden in de kern de Horst gestart. In 2012 zijn in opdracht van de gemeente Groesbeek de hoofdriolen in de Horst gereinigd en geïnspecteerd. Uit deze inspectie blijkt dat op diverse locaties maatregelen genomen moeten worden om een goede afvoer van afvalwater de komende jaren te kunnen garanderen.

De gemeente heeft naar aanleiding van de inspectie een maatregelplan opgesteld. GMB Rioleringstechnieken uit Kampen is deze week begonnen met de uitvoering van dit plan.

Wat wordt er gedaan?

In diverse straten worden de aansluitingen van het huisriool op het hoofdriool gerepareerd of vervangen. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, graaft de uitvoerder de aansluitingen van bovenaf vrij. De uitvoerder repareert ook het hoofdriool waar nodig. Dit houdt in dat ze een kunststof reparatiestuk plaatsen in de delen van het hoofdriool die scheuren bevatten. Daarnaast verwijdert de uitvoerder wortels die door voegen of kapotte aansluitingen in het riool zijn gegroeid. De wortels worden met een speciaal daarvoor bestemde robotfrees verwijderd.
De werkzaamheden vinden op de volgende locaties plaats: de Hoge Horst, Vendelierstraat, Plakseweg, Ketelstraat, Eekhoornstraat, Dasstraat, Reestraat, Cranenburgsestraat en de Hermelijnstraat. De uitvoering neemt in totaal circa 3 weken in beslag.

Vragen?

Voor technische vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de uitvoerder van GMB Rioleringstechnieken BV, de heer P. Schuiteman, te bereiken op telefoonnummer 06-22973201. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer B. Berning van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Groesbeek, te bereiken op telefoonnummer 024-3996314.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
diana

en wanneer gaat dit feest beginnen

de.nachtboswachter

zet de rubber laarssen maar klaar.

wpDiscuz