Succesvolle aanpak jeugdwerkloosheid Groesbeek

In Groesbeek werken de gemeente en het bedrijfsleven samen om de oplopende jeugdwerkloosheid een halt toe te roepen. En met succes!

De_Baan_Op_2013_Groesbeek
Een ondernemer coacht een kandidaat met het slaan van een balletje. Rechtenvrije foto

Op 4 april gingen negen Groesbeekse ondernemers met negen jongeren samen ‘De baan op’. De gemeente en het bedrijfsleven zijn de uitdaging aangegaan om de oplopende jeugdwerkloosheid gezamenlijk aan te pakken. Ondernemers zetten zich, binnen én buiten hun organisatie, in om de kansen van Groesbeekse en Millingse jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten.

Tijdens deze bijzondere 9-holes ‘De baan op-wedstrijd’ maakten Groesbeekse en Millingse jongeren zonder werk kennis met ondernemers met werk. Door samen twee uur een balletje te slaan op de ‘green’ van golfbaan Het Rijk van Nijmegen kregen jongeren de mogelijkheid om zich te presenteren en om écht met een ondernemer in gesprek te raken over (net) werk(en) en ondernemerschap.

Sheila Evers, adjunct directeur van golfbaan Het Rijk van Nijmegen en mede initiatiefneemster, kijkt terug op een zeer geslaagde middag. “Alles zat mee, het weer, de sfeer en natuurlijk de vele matches die vandaag via ‘De baan op’ tot stand zijn gekomen. Het is geweldig hoe in een paar uur tijd het perspectief van de jongeren een boost heeft gekregen. Ik ben trots op de Groesbeekse gemeenschap”.

Ook wethouder Pim Spaan ging ‘De baan op’. “Ik ben trots op het saamhorigheidsgevoel, dat zit heel diep in de Groesbeekse samenleving. Het is fantastisch om te zien hoezeer iedereen bij het onderwerp betrokken is. Om jeugdwerkloosheid te bestrijden moeten vraag en aanbod op de arbeidsmarkt goed op elkaar zijn afgestemd. Dat betekent dat de juiste match tussen een ondernemer en kandidaat (jongere) gemaakt moet worden. En dat lukt niet even snel in de huidige tijd. Brieven schrijven en speed daten is niet de oplossing. ‘De baan op’ en écht rechtstreeks contact tussen een ondernemer en kandidaat wél! Dat bevestigt de aanpak van vandaag.”

De gemeente Groesbeek investeert de komende periode sterk in het creëren en houden van werkgelegenheid en het verminderen van het aantal werkzoekenden. Via de ‘Sociaal Economische Versterkingsimpuls’ (SEV) wil de gemeente Groesbeek haar bondgenootschap met het bedrijfsleven versterken en uitbreiden. ‘De baan op’ is een initiatief binnen de SEV.

Deelnemende ondernemers waren:
– Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
– Konings & Meeuwissen
– Van Kesteren
– Nillisen Installaties
– Schekman Elektro techniek
– Weijers Eikhout
– Gemeente Groesbeek

Via de SEV zijn in korte tijd (Periode 15-1-2013 tot 15-3-2013) al de volgende resultaten behaald:

Aantal ondernemers die deelnemen (alliantievorming): 29
Aantal opgehaalde reguliere vacatures: 8
Aantal ambassadeurs (ondernemers): 13
Aantal opgehaalde arrangementen met ondernemers: 3
Aantal opgehaalde plekken ‘re-integratie op de werkvloer’: 27
Geplaatst op een reguliere baan: 5
Geplaatst via ‘re-integratie op de werkvloer’: 15
Gerealiseerde coachschappen: 12

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

NU DE ONDERNEMERS NOG DIE FAILLIET ZIJN.DE GROESBEEKZE BOUWVAKKERS.WIST NIET DAT SPAAN KON GOLFEN.ZIJN TOCH LEUKE DINGEN VOOR DE MENSSEN

Inwoner Berg en Dal

Grappig om te lezen maar zijn deze bedrijven ook thuis als de subsidie, verstrekt door wie dan ook, stopt………?

Frenkie

Ja op de golfbaan help je de groesbekers aan het werk, daar vind je geen dakdekkers die ontslagen zijn pfffff. Als ik dit lees word ik niet vrolijk.

bepke

Help liever de wat ouderen wie een gezin te onderhouden hebben aan een baan!

hansje

1 nul bepke

Robbert

Misschien moet je de jeugd zonder ervaring helpen bij het zoeken van werk. Anders blijven ze tot hun 65ste werkloos!
Prima idee dus, stap in de richting voor deze leeftijdsklasse.

stom

Prima idee de jeugd moet het nou doen

De ouderen komen niet meer aan de bak…

bepke

Misschien moeten ze het verder studeren niet zo moeilijk en duur maken.Dan kan de jeugd daar terecht en de oudere(en dat ben je al bijna na je 20e!)lekker aan de slag!Ben 40 en nergens niks te vinden..ik kan nog minimaal 25 jaar vooruit!

kloeke

zelfde idee als de “moe landers”laat er een boel komen en pik de goede eruit….en goedkoop.
en hoeveel hiervan zijn over 2 jaar nog in dienst? knap hoor….interessant gedoe…

wpDiscuz