Bouw Mariëndaal/Dorpsstraat start eerder

We zitten middenin de voorbereidingen voor de ‘grote bouw’ in het centrum: overal opgebroken trottoirs, bergen zand en graafmachines, maar de stemming in het centrum blijft goed.

Daar doen ook de ondernemers hun best voor, getuige de actie van groenteman Hemmy van Haaren. Hij komt de boodschappen zelfs thuis brengen.

Ondernemer met lef

Dinsdag 2 april hebben de gemeente, woningbouwcorporatie Oosterpoort en aannemer Van Erk hun handtekening onder de overeenkomst gezet, de plannen zijn nu echt definitief. Van Erk wacht niet, zoals eerst de bedoeling was, tot 80% van de nieuwe huizen is verkocht, maar begint al met bouwen nu ruim 50% verkocht is. Deze no nonsense ondernemer ziet de potentie van Groesbeek en durft daarin te investeren. Heel bijzonder en een compliment waard in deze tijd van bouwangst.

Om de bank heen bouwen

De voorbereidingen voor de bouw van 101 woningen, 4500 m2 winkelruimte en 267 ondergrondse parkeerplaatsen zijn begonnen met de sloop van de kantoren achter de Rabobank. Vanaf mei wordt de grond rondom de Rabobank bouwrijp gemaakt. Het bankgebouw zelf blijft dan nog een half jaar staan, tot de nieuwe locatie voor de Rabowinkel op de hoek van het Dorpsplein en de Pannenstraat gereed is. Daar wacht de aannemer niet op, hij begint met bouwen om de bank heen. Uiteraard wat lastiger, maar het levert wel tijdwinst op.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gijs

Heeft dhr. Van Erk dit artikel zelf geschreven? Lekker enthousiast stuk! Goed om te lezen dat er nu eindelijk iets aan ons centrum wordt gedaan!

de.nachtboswachter

is over naar gedacht.hemmy de groenteman ook aan huis.

Hans

Heel mooi allemaal alleen wel een zeer slechte zaak dat de uitbesteding van het Vossenhol (nieuwbouw OF verbouw Mallemolen) is uitbesteed aan een bedrijf uit Ooy.
Wat is hier de reden achter?
Groesbeek, een dorp van bouwvakkers en alle expertise in huis maar hiervoor even niet blijkbaar!!
Gaat dat zometeen ook gebeuren bij het nieuw te bouwen GGZ-gebouw?

henn

Leuk.

Zal een mooi plaatje geven in t dorp deze zomer.
Mooie bouwput!
bah!
Nie gewoon ff wachten tot eind augustus..

Groesbeker

Hans maar de groesbeekse aannemers werken ook met onderaannemers buiten groesbeek

B. Janssen
Heel mooi dat we gaan werken aan een hopelijk mooier centrum. Of het hier de juiste plek is, maar omdat er al over gesproken wordt, mag het best nog eens benadrukt worden: ook ik hoop van harte dat de gemeente en andere instellingen en instanties daarom heen de komende tijd hun best zullen doen om de Groesbeekse ondernemers die sowieso al veel doen (oa de sponsoring van veel verenigingen en zo het maatschappelijk leven) zo iets proberen terug te geven. In deze tijden is het toch prachtig om zoveel mogelijk lokaal te kunnen houden. Een beetje leven en laten leven….… Lees meer »
jolanda

Waarom geen groesbeekse aannemer???????
Groesbeekse bouwvakkers worden massaal ontslagen, dus een erg slimme zet om het aan het aannemer van buiten groesbeek te geven TOP!!!!!!!!!!

Realist

@Jolanda. Helaas zijn bij klussen – die een niet nader te noemen Groesbeekse aannemer heeft gekregen – ook steeds bouwvakkers uit Oost Europa aan het werk geweest, dan schiet het nog niet op.

jolanda

Realist de gemeente kan zich toch ook bedenken dat de bouwvakkers die in de ww komen ook een keer bij de gemeente aankloppen voor bijstand!
Waar ik over praat hebben groesbeekse bouwvakkers in dienst die nu worden ontslagen. Ik vind het jammer en dom.

henk

ach, al die werkeloze bouwvakkers of iedere werkeloos, kan gaan golfen, samen met Pimmetje. Dan komt het weer allemaal goed.

Jeroen

De gemeente beslist bij een aanbesteding hoofdzakelijk op grond van commerciële criteria en niet op maatschappelijk vlak. Als gemeentes dat wel zouden doen, creëer je gesloten economiën. Hierdoor beperk je concurrentie en worden de kosten relatief hoger. En blijft de werkloosheid in Groesbeek gelijk.

Kortom, als gemeentes voor aannemers uit eigen dorp kiezen, heeft dat geen effect voor de locale werkloosheid.

stom

De bouwvakkers die nu thuis zitten kunnen het niet in hun eentje doen, daar moet eerst weer een bedrijf voor zijn om dit te laten doen. Misschien een idee om bij dat bedrijf te solliciteren?

www.hanspeters.eu
Laat ik voorop stellen dat ik voor het aanstellen van Groesbeekse werknemers/bouwvakkers ben. Hier is echter sprake van een enorm project met de nodige risico’s. Of dat hier een Groesbeeks aannemer zou aandurven, dat zou ik niet weten. Wat mij in dit project irriteert zijn de 382.000 euro die wij in de appartementen van Oosterpoort bijdragen. Zij vangen de huurpenningen, vandaar dat wij daarvoor een amendementsvoorstel gedaan hebben. Niet meer dan een wijzigingsvoorstel om die 382.000 euro niet te schenken om de bouw van het centrum vlot te trekken, maar om een renteloze lening te verstrekken aan die club welke… Lees meer »

He Hans,

Kunnen ze toch mooi 2 jaar het salaris betalen van de driecteur die geen directeur meer is.

willem

Van Erk is een projectontwikkelaar die op eigen risico in dit bouwplan stapt. Hij begint met bouwen nu slechts de helft van de appartementen is verkocht (aan Oosterpoort). Noem het moed of waanzin. Er is nog nauwelijks iets aan particulieren verkocht. Voor de appartementen aan de marktzijde schijnt nog wel belangstelling te zijn, maar ik vrees dat de flats aan de achterzijde, met zicht op andere appartementen, slecht te verkopen zijn, ook in de toekomst.
Zitten er aan dit plan nog risico’s voor de gemeente en zo ja, welke?

hendrikje
Hoppa we gaan beginnen schop de grond in hehehe Eindelijk het gaat gebeuren Groesbeek centrum gaat op de schop (of is dit zo het centrum van berg en dal ) De aannemer durft is de kop . Nou rij ik door Groesbeek zie ik veel huizen te koop staan . Ook woningen van Oosterpoort (oude huur woningen )die voor minder doorverkocht worden met garantie en bla bla bla Ander eigenaar kun daar niet tegen op schande is dat of niet . Kijk ik naar de paap hier staat meer als de helft nog leeg dit al 2 jaar dus bouw… Lees meer »
de buurman

Nou Hans Onze Sjaak en zijn vrienden geeft wel meer geld weg waarvoor geen dekking bestaat.

Een echte ondernemer regelt zelf zijn geld !

Op de wijnclub project is een giga tekort,maar gaat wel door,met steun van zittend college en SER !

www.hanspeters.eu
Ja, buurman ik weet het, ik zal het eens op mijn blog gaan bijhouden en dan inderdaad wederom die wijnclub en weer 25.000 euro. Ja er is nu een extra voorwaarde opgenomen, meer werknemers is het toerisme, meer overnachtingen enzv. Heb je al eens nagedacht of dat die cijfers van 282.000 overnachtingen ook daadwerkelijk kloppen? Ik weet zeker van niet. Dat zijn er 772 per nacht, bij wie zouden die kunnen slapen dan? Kortom cijfers kloppen niet, wijnclub feest vrolijk door, dat kost ze toch niets. Tijd voor verkiezingen en wie weet een nieuw bestuur? Proud op de schep in… Lees meer »
de.nachtboswachter

college.ser.wijnclub.wij zijn alles.hoeveel lone wolves lopen er rondt.door deze politiek voering.

WIJNBOER

bouwe miene boederie mar af van erkie.die pollen kommen ok nie mer en den aow ziek ok nie mer.e die zol toch de paneren leggie.en dan mer osterpot de grote kel spiele.

wpDiscuz