Gemeente Groesbeek is waar wij voor (be)staan!

header_die_we_niet_willen

Het ziet er naar uit dat de naam van de nieuw te vormen gemeente, “Berg en Dal” wordt. De colleges van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek hebben dit besloten. Het kan toch niet zo zijn dat DeGroesbeek.nl straks “www.DeBergenDal.nl” wordt? Dat de grootste carnavalsoptocht van Nederland onder gemeente Berg en Dal valt? Dit alles zonder een representatieve steekproef onder de inwoners. Wij ontvangen signalen dat veel Groesbekers om uiteenlopende redenen tegen de naamswijziging zijn.

Laat uw stem gelden nu het nog kan!

Wij, als Groesbekers, hebben echter de mogelijkheid om kenbaar te maken dat wij hier anders over denken. Op 17 april 2013 van 19:30 uur tot 21:30 uur is er in de drie gemeenten een inloopavond waarbij inwoners hun mening over deze gemeentenaam kunnen geven. Dit is de enige manier waarop de burgers bij de besluitvorming worden betrokken. De drie gemeenteraden nemen op 29 mei 2013 een definitief besluit.

We willen alle Groesbekers dan ook oproepen om op woensdag 17 april tussen 19:30 uur en 21:30 uur naar het gemeentehuis in Groesbeek te komen om uw stem te laten horen en natuurlijk te stemmen voor gemeente “Groesbeek”. Print onderstaande flyer uit en plak het voor uw raam en in uw auto. We moeten ons hard maken voor onze gemeente Groesbeek.

Twitter, Facebook en petitie

Er zijn door inwoners Twitter en Facebookaccounts met betrekking tot de naamswijziging aangemaakt.

Facebook: “Ik wil blijven zeggen ik kom uit Groesbeek”.

Facebookgroep: Gemeente Groesbeek Facebookgroep.

Twitter: @Groesbeekblijft.

Petitie Sociaal Groesbeek: Petitie behoud gemeentenaam.

gemeenteGroesbeek_small

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 106 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Groesbeek!!! Ik kom 17 april ook!!

Harrie Derks

We moeten kosten wat kost voorkomen om de naam groesbeek te laten verdwijnen.
Dat mag nooit gebeuren.
Kom op en laat horen dat je dit niet wilt.
Laat de voorstemmers dan maar verhuizen naar “hun “Berg en Dal

piet

groesbeek de grootste gemeente, van de mug gemeente

gemeente groesbeek
gemeente berg en dal
gemeente millingen a/d rijn
fijn zo laten
waarom die naam veranderen
dat ze samen zijn gegaan is al erg genoeg,

henk peters

Als oud inwoner van Groesbeek moet er niet aan denken om nooit meer terug te kunnen komen naar Groesbeek, maar naar Berg en d.. ik kan het niet uit spreken en schrijven of moet er al van kotsen.
Groesbeek moet gewoon Groesbeek blijven. Dat stelletje niet Groesbekers of nep Groesbekers die daar op het gemeentehuis liggen te slapen, moeten eens wakker worden en naar de echte Groesbekers luisteren. Ook al woon ik er niet meer, ik blijf en zal altijd een Groesbeker zijn.
Laat je horen op 17 april ( mooie dag trouwens )ga met zijn allen naar het gemeentehuis.

Sjonnie

henk peters. groesbeek blijft ook wel groesbeek maar de naam van de gemeente veranderd. dat is niet bij iedereen goed duidelijk volgens mij.

Wordt het dan:
10 kilometer file van Arnhem naar Groesbeek ten hoogte van keizer Trajanusplein?

stom

Gemeente Berg en Dal met een stuk of tien voetbalclubs waarvan geen enkele in Berg en Dal zelf. hahahha 🙂

de.nachtboswachter

ze hebben het al lang rondt onder het genot van een wijntje en etentje.stem op sociaal groesbeek en wij ons maar druk maken.we moeten ons niet voor de gek laten houden.bij park tivolie stond vroeger een ezel daar kwam een munt van chocola uit. en dit groepje wat alles bepaalt in groesbeek zijn allemaal ezels die alleen voor zich zelf zorgen.en daar beter van worden.

nico

Ik hoop dat met die fusie in ieder geval het niveau van de spelling vooruit gaat! Het wordt steeds erger wat mensen hier schrijven. Over ezels gesproken!

henk peters
Beste Sjonnie, volgens mij snap jij het niet. Tuurlijk blijft de naam Groesbeek bestaan, In je hart ben je Groesbeker. Zodra je de zevendeheuvel voorbij bent praten ze ook al geen Groesbeeks, maar wear en dear. Met zijn allen zijn we in hart en ziel Groesbekers. En in Millingen, leuth, ooy is geen dal, dat is een polder. Dus Berg en D.. klopt zowiezo al niet. Dat hele MUG gebeuren wordt je toch al in de strot geduwd en nu over de naam heb je als echte Groesbeker ook alweer geen flikker over te zeggen. We kunnen met zijn allen… Lees meer »
WIJNBOER

ik kum 17 april ok as kierewiet ok vur groesbek is andus moet ie mar ien wijhen blever.

Daphne

Hier een petitie tegen naamsverandering van Groesbeek!

ikke

Belachelijk klote gemeente!!!
GROESBEK = GROESBEEK
GROESBEEK BLIJFT GROESBEEK

Mark

Groesbeek blijft groesbeek! Zijn ze gek geworden!

Freek Nillessen

Berg en dal, het voetbal dorp.

Bruukse

idd groesbeek is groesbeek
en groesbeek moet groesbeek blijven

Echte Piet
Ondanks dat Groesbeek sinds het jaar 1040 ,dus zo”n 1000jaar officieel bestaat,en dat laatst nog bewezen is door de vondst van een houten kunstwerk bestaande uit een soort beschoeing midden in het dorp,die zeker 1000 jaar oud is, menen sommige mensen dat een naam die pas zo”n 260 jaar geleden in Nijmeegse waardepapieren opdook de naam GROESBEEK kan vervangen. Een laatste kans om eenieder in Nederland duidelijk te maken dat Groesbeek als gemeentenaam moet blijven is op woensdag 17 april massaal die mening te uiten in, en als het binnen te vol wordt ook buiten het gemeentehuis in het centrum… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Ik ben het met echte Piet eens. Ik hoop ook echt dat de gemeentenaam Groesbeek behouden kan blijven. Millingen gemeente Groesbeek voelt toch echt beter, dan Millingen gemeente Berg en Dal en Groesbeek gemeente Berg en Dal, overigens zal de naam Sociaal Groesbeek niet Sociaal Berg en Dal gaan worden.

rowdy

hoi hans ,kun je op 17 april gewoon een stem inleveren of hoe gaat dat?

www.hanspeters.eu

Je kan je mening geven over de gemeentenaam op 17 april, dat doe je door naar het gemeentehuis te komen. Ik zorg dat ik er ook ben en help indien dat nodig mocht blijken.

wpDiscuz