[Foto’s] Vierdaagse wijngaard in Groesbeek

Zaterdag plantte enkele tientallen vrijwilligers van de Vierdaagse 2000 druivenstekken die samen de Vierdaagse wijngaard vormen. Locatie is wijnhoeve de Colonjes.


Aanplant Vierdaagse wijngaard. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Vierdaagse-marsleider Johan Willemstein plantte de eerste stek onder toeziend oog van de wijnkoningin. In 2016, als de Vierdaagse 100 jaar bestaat, zal van deze aanplant een witte wijn zijn gemaakt. De naam daarvan moet nog worden uitgevonden.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 33 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Ik ook berg en daller wijngaarde ­čÖé hahaha

De buurman

En wie gaat deze onzin betalen ?

henk

Is al betaald en gesponserd door wijlen gemeente Groesbeek.

de.nachtboswachter

groesbeekze witte dorpswijn.

www.hanspeters.eu

Indien ik een druivenstruik in mijn tuin plant duurt het wat langer dan 3 jaar eer ik daar druiven van kan oogsten. Maar het kan zijn dat in de colognes de druiven beter groeien. Mijn suggestie voor de naam: subsidiumvino Vitaceaeblanco

De buurman

Asbestos naar verwijzing veldschuur in zijn tuin

Echte Piet

Witte Willemsteiner.

WIJNBOER

gef mien mar boerewien

De Kuier

MISWIJN.

Potifar

Sarcasme is veelal gebaseerd op jaloezie en wraakgevoelens.
Toch wel een prachtig initiatief van het vierdaagse-bestuur en een stimulans voor de ondernemingszin van de grondleggers van degenen die Groesbeek op de wijnkaart hebben geplaatst.

de wijnboer

potfar.ge ziet zeke ok lid van dar clubke

de Groenevinger

Zal den kel wel zien met die rooi pet,Ze noemen ok wel de rekstok.

Dinkt dat ze nog op em zitten te wachten met ziene kwats.

Potifar

Hallo groenevinger. We geloven dat je ook graag een vinger in de pap zou willen hebben. Jammer, hoor ! Wel zielig !

henk

Beste Potifar, ja dat kun je wel stellen, jaloers. jaloers dat een non profit organisatie zoals, bijv. een voedselbank, een carnavals organisatie en heel veel ondernemers die hun eigen broek moeten ophouden, Geen subsidie van 25000 euro krijgen en dat al een paar jaar lang. Daar ben je zeker jaloers op. Maarja als je wint heb je vrienden en zeker als die ook nog op het gemeentehuis werken.

Potifar

Ja, beste Henk, we beginnen toch echt een beetje meelij met je krijgen. Lekker schoppen tegen het gemeentebestuur en anderen die het beste voor hebben met het mooie Groesbeek. Welgemeend advies: “Maak eens een bezemke. Daar zal je zeker bedreven in zijn. Die werden ook in het begin van de vorige eeuw gemaakt. Die stumpers wisten niet beter. Groesbeek herbergt echt niet meer een ge├»soleerde samenleving. Of geeft u daar toch liever de voorkeur aan. Bekrompenheid is blijkbaar gelukkig voorbehouden aan enkele querulanten.

henk peters
Idd, je slaat de spijker boven op zijn kop, De gewone Groesbeker die dit dorp groot hebben gebracht met hun bezemke en heimandjes maken( die goed zijn weer gegeven tijdens de optocht) zonder ook maar ene penning te hebben ontvangen, moeten nu nood gedwongen plaats maken voor een elite groep die Groesbeek samen bij de rest van het KAK volk zwaar betaald worden. De gewone man(stumper) heeft heel veel voor ons dorp gedaan en we leven niet meer in de vorige eeuw, en Groesbeek gaat daar gelukkig wel in mee. Maar ook die gewone man verdiend een bijdrage en niet… Lees meer ┬╗
Potifar

We blijven meelij hebben met Henkie. Midden in de nacht kon hij de slaap blijkbaar niet vatten bij het overdenken en verwerken van de hem voorgeschotelde waarheid. Dus tegen half drie toch maar even uit bed om te proberen een reactie bij elkaar te krabbelen. Hopelijk is hij daarna in slaap gevallen.

www.hanspeters.eu
Potifar. Het lijkt me dat henkp meer betrokken is met de Groesbeekse gemeenschap dan jij. Hij somt een aantal feiten op, die gevoelens zijn van de Groesbeker en als jij zou weten wie henk is zou je weten dat het bij hem 7 uur vroeger is Rekenen zal wel wat moeilijk zijn met wat Groesbeekse wijn op.Het is de gewone man, de bouwvakker die dit dorp, heeft opgebouw. Het zijn de poetsers, ook gewone groesbekers die de rommel opruimen voor de gesubsidieerde “redders” van Groesbeek. Dat je wijnranken plaatst voor vierdaagsewijn prima. Echter wel uit eigen zak en niet uit… Lees meer ┬╗
denachtboswachter

potifar hier zul je wel niks meer op kunnen zeggen je zuldt wel op het gemeente huis werken

Luctor et Emergo

Mooi toch dit weer!!

Ieder initiatief om Groesbeek op de kaart te zetten is welkom.
En de een wil bezems binden en de ander een glaasje wijn drinken. Dat moet toch samen kunnen gaan in dit mooie dorp?

wpDiscuz