Blijven slagingspercentages in Groesbeek even hoog?

Tienduizenden leerlingen beginnen over enkele weken weer aan hun eindexamen. Veel leerlingen zien op tegen het maken van hun wiskunde examen. Ondanks dat de exameneisen voor VMBO-leerlingen, in tegenstelling tot HAVO- en VWO-leerlingen, rondom wiskunde niet strenger zijn geworden, blijft wiskunde voor veel VMBO-leerlingen een struikelvak.

Groesbeek is een gemeente waar het slagingspercentage afgelopen jaar boven het landelijk gemiddelde lag: 93.5% van de leerlingen slaagden voor hun VMBO examen. Ook voor het vak wiskunde werd op het examen met een gemiddelde van 6.7 boven het landelijk gemiddelde gescoord. “Leerlingen in Groesbeek onderscheiden zich door hoge scores voor wiskunde en een hoog slagingspercentage”, stelt Joran Lokkerbol, oprichter van www.kansvanslagen.nl.

“Wiskunde blijft voor veel leerlingen een struikelvak, terwijl dit niet zo hoeft te zijn”. Vanuit het geloof dat wiskunde voor iedereen te begrijpen is, werkte Lokkerbol twee jaar lang aan kansvanslagen.nl, waar leerlingen door middel van animatievideo’s alles kunnen oefenen wat op het examen gevraagd wordt. “Het verschil tussen het examen wel of niet halen, zit in het overzicht en vertrouwen dat de leerling heeft. Het enige wat nodig is om dit te krijgen, is één plek waar je alle stof gestructureerd van A tot Z kunt oefenen”.

KansVanSlagen wordt inmiddels op middelbare scholen, in huiswerkinstituten en thuis door honderden leerlingen gebruikt en is geschikt voor iedere leerling, van VMBO tot VWO.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Janneke

Wat veel mensen niet weten, is dat een gedeelte van de eindexamenkandidaten uit Groesbeek al voor een deel met het eindexamen zijn begonnen. De leerlingen die een praktijkvak volgen (zoals Zorg en Welzijn) krijgen een Centraal Schriftelijk Praktisch Eindexamen voor deze praktijkvakken. Deze eindexamens mogen vanaf 1 april afgenomen worden. Dit komt door de verschillende onderdelen die maar met een paar leerlingen tegelijk afgenomen kan worden (denk aan het onderdeel Keuken). Ik wens alle eindexamenkandidaten uit Groesbeek veel succes met het (praktijk)eindexamen!

wpDiscuz