Laat je stem gelden! Kies voor “Gemeente Groesbeek”

Vanavond is het dan zover, de inloopavond waarop burgers hun mening kunnen geven over de nieuwe gemeentenaam. Tussen 19:30 uur en 21:30 uur is iedere burger welkom in het Groesbeekse gemeentehuis. Dit is de enige manier waarop de burgers bij de besluitvorming worden betrokken. Is “Gemeente Groesbeek” jou iets waard? Dan is vandaag dé kans om dit kenbaar te maken.

Het ziet er naar uit dat de naam van de nieuw te vormen gemeente “Berg en Dal” wordt. De colleges van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek hebben dit besloten. Dit alles zonder een representatieve steekproef onder de inwoners. Wij ontvangen signalen dat veel Groesbekers om uiteenlopende redenen tegen de naamswijziging zijn. Kom dus ook en kies voor “Gemeente Groesbeek“.

gemeenteGroesbeek_small

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 36 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

hallo burgers en buitenlui vanavond gaan we er voor kom alle om 19.30 uur en 21.30 naar het gemeentehuis te groesbeek en laat je stem horen.samen staan we sterk groesbeek moet groesbeek blijven.

www.hanspeters.eu

Laat vanavond zien beste kiezers, dat jullie je voorbij gelopen voelen in het hele herindelingsproces. Laat zien dat de gemeentenaam Groesbeek voor ons staat als een huis. Geef de lokale volksvertegenwoordiger geen excuus om op 29 mei niet op de gemeentenaam Groesbeek te stemmen.Tot vanavond!

www.hanspeters.eu
Ik hoor onze burgemeester zojuist op de radio vertellen, dat ze het aantal voor en tegenstemmers niet gaan turven (tellen) Het College turft niet, wij turven wel. Zoek ons op wij zijn in en rond het gemeentehuis en zet uw handtekening op onze lijsten. Harry Keereweer roept op tot respect, dat doe ik bij deze ook, ook al vind ik het niet turven van de voor of tegenstanders niet al te respectvol naar die inwoners die wel de moeite nemen, om naar het gemeentehuis te komen. Nogmaals beste mensen probeer het zonder verbaal geweld en met respect, anders is de… Lees meer »

Vanavond gaat het gebeuren!!! Trots op gruusbek zien wej allemoal!!

denachtboswachter

harry keereweer dan ga terug naar wijchen je was toch ook voor het heiderijk en deze bomenkap.groesbeek wij staan achter onze gemeentenaam wat is hier mis mee.we leven in een vrij land en de meesten stemmen gelden .turf zit in de achterhoek in de grondt.en groesbeek blijft groesbeek

wijn boer

war enne flauwe burgemester gor mar op wienreis mer sjakie van mien centen en dar clubke. ge ziet enne ovenluuper blief on de andere kant van de maas.hup hup grusbek

Erik
Beste Mensen, er zal toch weinig of niets veranderen aan Groesbeek als de gemeentenaam Berg en Dal wordt dit dekt de lading van het hele betreffende gebied. Groesbeek blijft echt wel Groesbeek met het bord Groesbeek gemeente Berg en Dal een mooie combinatie bij elkaar lijkt mij. En toch echt beter dan b.v Rijk van Nijmegen waarbij ik me wel kan voorstellen dat zo’n naam gevoelig ligt. Eigenlijk wil het rijk alleen nog maar gemeentes van 100.000 inwoners of meer dus wees er maar blij mee dat alle drie de gemeentes niet bij Nijmegen worden ingelijfd. Dus kijk a.u.b verder… Lees meer »
Jupke

Keereweer, jij gaat niet bepalen of er stemmen geteld worden, dat bepalen de vertegenwoordigers die voor ons in de gemeenteraad zitten. Wat denk je wel? Dus laat die gasten die wij gekozen hebben maar eens heel goed naar ons luisteren en Keereweer duidelijk maken wie in ons Groesbeek de baas is.

wieweet

De burgemeester van Ubbergen schijnt uit Groesbeek te komen…inruilen?

knorrepot

erik vraag maar aan sjaak en zijn club daar pas je wel bij die denken ook zo

Marcel
@Jupke Ik zou ook niet al te veel hoop vestigen op het gros van de raadsleden in Groesbeek. Zonder enige vorm van gedegen onderzoek onder de lokale bevolking, heeft bijna iedereen in de Groesbeekse raad ingestemd met de werknaam Berg en Dal. Welk mandaat denken zij te hebben, terwijl in 2010 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met geen woord gerept is over de herindeling, laat staan een nieuwe gemeentenaam. En dus heeft de kiezer zich hier niet over uit kunnen spreken! In die optiek vind ik het bijzonder kwalijk dat die raadsleden zichzelf zoveel mans vinden om een gemeentenaam erdoorheen te drukken… Lees meer »
Jupke

wieweet, dat is een goed idee, Paul de nieuwe burgemeester van Groesbeek.

Jupke

Marcel, ik ben het eens met je, het enige dat ik nu nog kan doen is er gewoon bij zijn vanavond.

martijn

even voor de duidelijkheid, het gaat vanavond en op 29 mei over de werknaam van de gemeente tot de herindeling een feit is. De nieuwe raad zal de definitieve naam kiezen.

zeg het maar

erik, ik geloof dat je niet goed snik bent!!!
ik woon op de horst, GEMEENTE GROESBEEK. graag wil ik dat zo houden. ik krijg het mijn strot niet uit om te moeten zeggen gemeente berg en dal. bovendien, alles wat wij als groesbekers hebben gemaakt (4 daagse, carnaval, binnenkort tour de jour enz.) moet gekoppeld blijven aan de GEMEENTE GROESBEEK. daar zijn wij TROTS op!!! bovendien hoef je niet te gaan muggeziften op spel fouten, niet iedereen is perfect, zeker jij niet met je commentaar.
groetjes J.Janssen.

Echte Piet

Als het Berg en Dal wordt ,zullen de bewoners van De Horst en Breedeweg op hun post geen GROESBEEK meer aantreffen.
Het enige wat nog wel zou kunnen is vermelden als adres ,
De Horst of Breedeweg ,net zoals in Berg en Dal en Heilig Land-stichting al jaren gebeurd.

de Groenevinger

College van B&W neem de zelfde stap als Meersen !

Nou over een half uur allemaal komen, anders heeft jullie gezeik totaal geen nut!!!

Als een grote gemeente fuseert met een of meer (veel) kleinere gemeentes blijft normaal gesproken de naam van de grote gemeente in stand; dat moet hier ook gebeuren; de politiek in Groesbeek heeft kennelijk niet alleen geen enkel gevoel voor wat leeft onder de bevolking, maar ook geen enkel zelfrespect! Durf toch eens gewoon te staan voor de grootste en belangrijkste partij die je vertegenwoordigt in plaats van dat “weg met ons” gedrag; en de kleintjes wordt helemaal niets te kort gedaan, die profiteren toch alleen maar van deze voorgenomen fusie, in ieder geval veel meer dan Groesbeek. Waarom moeten… Lees meer »
Realist

Honderden mensen hebben zojuist op de stoep van het gemeentehuis getekend voor de naam GROESBEEK bij de actie van Sociaal Groesbeek.
Niet één handtekening was er voor de naam Berg en Dal!

wpDiscuz