School’s Cool in Groesbeek van start

School’s cool is een mentor-organisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt. School’s cool is in Nijmegen al jarenlang een zeer succesvol project en vanaf heden gaat het ook in Groesbeek opgestart worden. Stichting Welzijn Groesbeek (SWG) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Het doel van School’s cool is het voorkomen van vroege schooluitval en het vergroten van de kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs. De stap van de basisschool naar de brugklas is groot. Voor een aantal kinderen te groot. De mentoren van School’s cool helpen hen die stap te zetten. In de loop van groep 8 (of in het begin van de brugklas) wordt een match tussen mentor en kind tot stand gebracht en maakt de mentor kennis met het kind en het gezin. Dan start ook de wekelijkse begeleiding bij het kind thuis.

De mentor leert hoe je huiswerk moet maken en plannen en zorgt voor structuur. Ook praat de mentor over alle schoolzaken met het kind en de ouders en biedt praktische hulp. De mentor houdt contact met de school en vergezelt de ouders naar ouderavonden en rapportbesprekingen. Ook zoekt hij samen met de ouders en het kind naar een goede vrijetijdsbesteding. Soms gaat een mentor met zijn mentorkind op pad. Naar bibliotheek, bioscoop, sportwedstrijd of museum, of ze doen iets anders leuks.

SWG is op zoek naar mentoren! Heeft u zin om een 11 tot 14-jarige leerling te begeleiden, dan is het mentorschap misschien iets voor u! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn noodzakelijke eigenschappen van de mentor. De tijdsinvestering is gemiddeld 1½ tot 2 uur per week gedurende anderhalf jaar. Mentoren kunnen zich gedurende het hele jaar aanmelden.

Wilt u meer weten of wilt u zich direct aanmelden als mentor, neem dan contact op met Wikke Raijmakers van Stichting Welzijn Groesbeek. [email protected] of 024-348 86 12.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on School’s Cool in Groesbeek van start

Reageren is niet toegestaan.