Besloten vergadering over Vossenhol

Het thema “Vossenhol naar Mallemolen” wordt vanavond (woensdag 24 april) vanaf 19:00 uur in een besloten bijeenkomst door de gemeenteraad besproken. Ouders zijn hier niet blij mee. Over de mogelijke verhuizing van de basisschool naar cultureel centrum De Mallemolen is veel discussie.

_DSC0003
Mensen deden dinsdagavond hun verhaal over de Vossenhol-soap. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Inloopavond

Dinsdagavond is er een inloopavond geweest. Ook enkele raadsleden waren aanwezig en weten nu wat de meningen van de ouders zijn. Ouders, winkeliers en ook gebruikers van de Mallemolen zijn over het algemeen niet positief over de huisvesting van ‘t Vossenhol in De Mallemolen.

Besloten vergadering

De vergadering van woensdagavond is besloten en raadsleden wordt geheimhouding opgelegd. Dit is overigens niet geheel ongebruikelijk, maar het wekt argwaan bij betrokkenen, zeker gezien de commotie die er de afgelopen tijd is ontstaan. De schooldirecteur en de bestuurder van het SPOG zijn tijdens de vergadering wel aanwezig. Ouders en andere betrokkenen vinden het jammer dat zij op deze manier buiten de deur worden gehouden. De visie van de genodigden die vanavond aanwezig mogen zijn, zijn volgens de ouders te eenzijdig. Raadsleden hebben daarom van de ouders diverse stukken ontvangen waardoor de plus- en minpunten goed duidelijk worden gemaakt.

Onderzoek naar verkeersveiligheid

Goudappel Coffeng BV heeft in opdracht van de gemeente Groesbeek onderzoek gedaan naar de parkeergelegenheden en de verkeersveiligheid rondom De Mallemolen. Hoewel verhuizing naar De Mallemolen wat verkeersveiligheid betreft, onder voorwaarden, acceptabel is, is de locatie aan de Van Ruysdaelweg veiliger en daarmee dus geschikter. Dit staat ook in het rapport. Er moeten diverse aanpassingen worden gedaan om de Gooiseweg, daar waar veel kinderen overheen moeten, veiliger te maken door het aanbrengen van bijvoorbeeld busdrempels.

Raadsvoorstel B26 in mei 2012: 1 miljoen voor nieuwbouw

In mei 2012 gaf de Groesbeekse gemeenteraad groen licht voor nieuwbouw van ‘t Vossenhol. Kort daarna werden de plannen voor de nieuwe school door de directie aan de ouders gepresenteerd. Toch wordt er eerst nog naar alternatieven gekeken voordat men aan de nieuwbouw begint. De tijd begint echter te dringen en dit maakt de ouders ongerust.

Verontwaardigde ouders

Veel ouders zijn verontwaardigd nadat het schoolbestuur kort voor carnaval liet weten dat zij momenteel de mogelijkheden onderzoekt om ’t Vossenhol in de Mallemolen onder te brengen. “Dit bericht kwam voor ons echt uit de lucht vallen, het is nu veel te laat om alternatieven te onderzoeken”, zegt een van de ouders. “Ik heb gekozen voor een school in de wijk, niet in het centrum!” Zij zijn dan ook van mening dat het simpelweg een geldkwestie is.

Planning inpassing Vossenhol in Mallemolen (.PDF-bestand).

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 28 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

besloten vergadering.ouders niet welkom het gaat toch om hun en de kinderen.meschien omroep groesbeek erbij persvrijheidt.

de buurman

Hoe zo dubbele agenda,s als alles klopt dan mag hier toch publiek bij zijn.

Zo gaat dat dus in Groesbeek !

WIJNBOER

buurman.het wordt hoe langer hoe gekken in groesbeek

de.nachtboswachter

we hebben toch niks te verbergen

www.hanspeters.eu

Op een later tijdstip zijn ouders wel welkom. Persoonlijk hou ik ook niet van besloten avonden, echter bij de uiteindelijke beslissing op een latere datum is alles openbaar. Ik ben erg benieuwd wat de reden van de besloten avond is. Mijn keuze staat vast Vossenhol hoort op de van Ruijsdaelweg.

Paul

Weten raadsleden ook nog niet waarom het niet openbaar is? Vreemd, of is dat normaal?

www.hanspeters.eu

@Het vertrouwelijke deel krijgen we vanavond te horen, Paul.
Of dat zoiets vertrouwelijk blijft of wat het vertrouwelijke moet zijn weten we niet. Een ding is zeker als je niet mee doet ben je verstokt van mogelijk belangrijke informatie.

Kebabzak

Waarom moeten er nu ineens weer busdrempels komen? het gaat nu toch al jaren goed zo, welke achterlijke mongool moet z’n cv nu weer met iets onnodigs vullen!.

Henk

beste inwoners, we hebben geen flikker te vertellen met dit huidige b&w het wordt tijd dat ze plaats maken voor een audi.

Heb het al eerder geschreven, alles ligt al vast, er zal wel een of andere vastgoedmagnaat een appartement komplex ergens neer willen zetten waar nu een school zit. Gemeente vangt geld, Mallemolen een beetje aanpassen en klaar is kees.

WIJNBOER

of zou sjakie meschien weer de hoofdrol spelen met zijn club

Mensen maak je niet zo druk over die gooiseweg mijn zoon zit op de Carolus’ en daar word ook niets aan de verkeersveiligheid gedaan en de cranenburgsestraat is drukker dan de gooiseweg weg

dus...

Niet te geloven hoe hier met de kinderen van het Vossenhol om wordt gegaan! Waar ze nu zitten is het nog slechter dan slecht en als het aan de politiek, SPOG en de directeur van het Vossenhol ligt spelen ze dit spelletje nog even vrolijk verder.Kan niet!

Politiek, door het volk, voor het volk en zo gauw ze in het pluche zitten: schijt aan het volk

lonneke

De bezem moeten ze door de gemeente halen,
en niks anders.
allemaal vriendjes politiek.
een paar voorbeelden.
Hoe komen bedrijven van ver hier aan het werk,
vriendjes politiek.
De mallemolen moet zeker gered worden.
vriendjes politiek.
dan hebben ze nog een paar miezerige amtenaartjes,
aangenomen om de hele dag de mensen lopen te bekeuren.
allemaal vriendjes politiek.
en zo is ons dorp helemaal bedorven.

denachtboswachter

hans geef de mensen een tipje van de sluier weet het al maar ben geen raadslid ook geen pers geweest

Ouder
Mensen, Klik op onderstaande link en lees hoe ongeloofwaardig meneer de directeur nog is. Samenwerken met andere gebruikers!!! * Ouderen kunnen voorlezen. Ze zijn nu al weggepest Edgar!! * Bieb, deze moet vertrekken Edgar!! * Mogelijkheden om samen carnaval te vieren. HIJ was het die het tegen hield dat schlagergroepje niet meer mochten optreden!!! * Gezamelijk gebruik van technieklokalen. Ik zie mijn kinderen niet aan een schuurband of lasapparaat staan Edgar!!! Ononderbroken ontwikkellijn van 0-14 jaar. * Hiervoor hoef de school niet in de mallemolen te zitten. Verkeer!!! * Voor 200.000 euro aan maatregelen… daar het er niet veiliger op… Lees meer »
denachtboswachter

edgar je bent een ezel gewoon vossenhol op de ruijsdaelweg eigelijk moes je een schop onder je hol krijgen

knorrepot

hans vol verwachting klopt ons hart

Van Ruysdaelweg

Ik woon al 40 jaar met veel plezier aan de van Ruysdaelweg . Het Vossenhol is een deel van onze wijk, en moet daar gewoon blijven punt. Mijn kinderen gingen hier naar school en mijn kleinkinderen doen dat ook. Het is toch niet te geloven dat die gasten op het gemeentehuis (meestal niet Groesbekers o.l.v. Keereweer)zulke idiote beslissingen nemen. Als het Vossenhol hier weg moet, gaan wij masaal bezwaar maken tegen elke andere vorm van nieuwbouw. Gemeente wees gewaarschuwd, wij hebben al eerder een compleet bestuur van de woningbouwvereniging naar huis gestuurd.

www.hanspeters.eu

Ik heb in 2010 de belofte afgelegd dus ik kan geen tipje van de sluier lichten, dan heb ik het ministerie van binnenlandse zaken in mijn nek. Ik kan wel zeggen dat mijn mening zoals eerder aangegeven na gisterenavond niet gewijzigd is. Voor 1 juli is er een openbare avond waarbij alle ins en outs duidelijk moeten zijn en die vergadering waarbij het go or no go definitief genomen wordt is openbaar.

wpDiscuz