Opening Avonturenbos met Jochem van Gelder

Op 15 mei wordt het Avonturenbos om 14:00 uur feestelijk geopend door kinderen van de Stekkenberg samen met Jochem van Gelder!


Avonturenbos Groesbeek in november 2012. Foto en rechten: Piet Spanjers.

De kinderen interviewen burgemeester Harry Keereweer en leiden u en Jochem daarna avontuurlijk door het bos. Ook laten zij hun kunstwerkjes zien, die zij hebben gemaakt van natuurlijke materialen uit het bos.

Daarna kan het spelen beginnen! Alle kinderen zijn welkom om zich naar hartenlust uit te leven, onder het genot van een hapje en een drankje. Ontdek alle speeltoestellen van materialen uit het bos en laat je fantasie de vrije loop! Het feest duurt tot 16:30 uur.

Informatie over het Avonturenbos

Als onderdeel van de vernieuwing van de wijk hebben Oosterpoort, gemeente Groesbeek en Staatsbosbeheer zich gezamenlijk sterk gemaakt voor de komst van het Avonturenbos op de Stekkenberg. Onder voorwaarde dat mensen uit de wijk betrokken zijn bij de inrichting van het Avonturenbos en zorgen voor het beheer en onderhoud. En dat is goed gelukt! Leerlingen van de basisschool hebben een ontwerp gemaakt, dat door landschapsarchitecten is uitgewerkt in tekeningen waarmee de aannemer aan de slag gaat. Naast Oosterpoort, gemeente Groesbeek en Staatsbosbeheer werkt inmiddels een groep van ongeveer twintig personen van diverse organisaties, ouders en vrijwilligers samen aan het Avonturenbos.

Het Avonturenbos is een avontuurlijke speeltuin. Dus zonder speeltoestellen, maar met attributen van natuurlijke materialen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tegenstellingen die van nature al in het bos aanwezig zijn, zoals nat-droog, hoog-laag, zon-schaduw en open-dicht. Bij de inrichting van de Avonturenbos is rekening gehouden met twee leeftijdsgroepen: kleuters van 3 t/m 6 jaar en basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar. Voor beide groepen is een afzonderlijk gedeelte van het Avonturenbos ingericht.

Openingsprogramma

Het openingsprogramma van het Avonturenbos Groesbeek, woensdag 15 mei 2013.
Plaats: in het Avonturenbos, ter hoogte van de hoek Koekeleklef (nieuwe straatnaam)/ Frambozenstraat, Groesbeek.

14.00 uur: formele opening
• Frans Steffens, wijkconsulent in Groesbeek van woningcorporatie Oosterpoort, vertelt
over de totstandkoming van het Avonturenbos;
• Jochem van Gelder en kinderen uit de buurt interviewen de Groesbeekse burgemeester,
Harry Keereweer;
• Openingshandeling (onder meer onthulling van een bord met tekst over het ontstaan van
het Avonturenbos);
• Spelactiviteit met kinderen, Jochem van Gelder en de burgemeester;
• Kinderen uit de buurt laten de aanwezigen hun kunstwerken en hutten van natuurlijke
materialen zien;
• Kinderen gaan spelen, onder begeleiding van een outdoor bureau.

Vanzelfsprekend zijn er de nodige hapjes en drankjes.

16.30 uur: einde

Wanneer: 15 mei van 14:00 – 16:30 uur
Waar: bosrand Stekkenberg-West, hoek Hommelstraat/Faunastraat
Voor wie: alle kinderen tussen 3 en 12 jaar

Bron: Stekkenberg.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

harry keereweer gaat spelen niet verdwalen harry en pas goed op je bent daar niet op het gemeentehuis want daar dwalen ze vaak af

www.hanspeters.eu

Mooi voor de kids, leren omgaan met de natuur en in de natuur.Puntje van kritiek nu moet het toch echt afgelopen zijn met de overstort van het riool in het printebuske. Droog nat spelen lijkt me niet verstandig dat natte van een riooloverstort. Mij is toegezegd dat dit afgelopen zou zijn zodra de eerste huizen gesloopt zouden worden in de faunastraat. Ik wens de kids met het omgaan met natuurlijke materialen veel plezier

bioloog

spelende wijs met de natuur bezig zijn

Kruimeltje

@denachtboswachter, kun jij überhaupt iets positiefs schrijven? Wat heeft dit nu weer met de burgemeester te maken?
Ik dacht dat jij zo voor de natuur bent, dat inwoners genieten van al dat moois wat Groesbeek te bieden heeft, kinderen al vroeg de liefde voor ons prachtige bos bijbrengen.
Dat zou een taak van je kunnen zijn. Dan heb je gelijk iets waar je trots op kunt zijn.

denachtboswachter

je snapt het niet

wijn boer

kruimeltje laat die nachtboswachter maar mooi door schrijven ik lees liever die stukjes van hem dan van jou je bent een slijmbal hij is meer met de natuur bezig dan de rest want die slapen dan nog

denachtboswachter

vandaag opening om 2 uur

wpDiscuz