Frank Graham Cycle Liberation Tour arriveert in Groesbeek

Als eerbetoon aan de bevrijders fietsen dit jaar ruim 60 Canadese en Nederlandse jongeren van Normandië naar Nederland: De Frank Graham Cycle Liberation Tour 2013. Op zondag 28 april a.s. strijken ze neer bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek.

Frank_Graham_CLT_2013_DG1
De Canadese bevrijder Frank Graham, links op de foto. Rechtenvrije foto.

Eén van de Canadese bevrijders is de nog levende Frank Graham uit Midland, Ontario. Hij is een groot inspirator voor met name de jeugd. Hij noemt zichzelf geen held en vertelde aan jongeren dat hij tijdens zijn bevrijdingstocht via Afrika, Sicilië, Italië, Frankrijk, België en Nederland, vaak bang was geweest. En hoe belangrijk het was om voor de vrijheid te strijden. In Nijmegen raakte Frank ernstig gewond en zo kwam er een einde aan zijn bevrijdingstocht. De Frank Graham Cycle Liberation Tour 2013 is een initiatief van het Canada Comité Markelo ‘Welcome again Veterans’.

Op zondag 28 april vindt er tussen 14.00 en 15.30 uur een Meet & Greet plaats op het voorterrein bij de hoofdingang van het Bevrijdingsmuseum. Vele Canadese en Nederlandse jongeren, oorlogsveteranen, gasten uit Canada en Markelo en de Canadese Pipes & Drumsband geven hierbij acte de présence. De Burgemeester van Groesbeek, de heer Harry Keereweer, zal de gasten welkom heten.

Iedereen die deze Meet & Greet wil mee beleven is van harte welkom! Het buitenterrein is gratis toegankelijk, evenals een bezoek aan de Spectaculaire Vfonds Bandritzer. Dit geheimzinnige voertuig staat nu in Groesbeek, met een nog nooit vertoonde achtervolgingsfilm. Iedereen is welkom om de gratis “tijd-en luchtreis” voor de vrijheid en de vrede mee te komen maken. Daarnaast kan het Bevrijdingsmuseum deze dag bezocht worden met een korting op de entree van 2,- euro per persoon!

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Tel. 024-3974404; www.bevrijdingsmuseum.nl
Open: ma-za: 10.00-17.00. Zo: 12.00-17.00.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jannie

Diep respect

de.nachtboswachter

respect voor deze strijders en bevrijders

WIJNBOER

iets om nooit te vergeten vrijheid voor al die strijders en respect

wpDiscuz