Nieuwbouw Vossenhol definitief op huidige locatie

De vakantie is voor de ouders en leerlingen van basisschool ‘t Vossenhol goed begonnen.


Februari 2013: Handtekeningenactie vanwege mogelijke herhuisvesting Vossenhol naar Mallemolen. Rechtenvrije foto.

Vrijdagmiddag kregen zij het bericht dat de school definitief op de huidige locatie aan de Van Ruysdaelweg herbouwd wordt. Er waren aanvankelijk nog plannen om ‘t Vossenhol in De Mallemolen te vestigen, maar men ziet nu af van verder onderzoek hiernaar.

Geen verder onderzoek

Het college van burgemeester en wethouders in Groesbeek is donderdagochtend door Frans Laarakker (SPOG) geïnformeerd over het besluit. Het bestuur van het SPOG en Vossenhol-directeur Edgar van den Bosch zagen een enorme meerwaarde in de verhuizing van de school naar De Mallemolen. Er was bij de Groesbeekse gemeenteraad echter onvoldoende politieke overtuiging voor de herhuisvesting. Ook ouders hebben zich de afgelopen weken massaal verzet tegen de optie Mallemolen en het CDA kwam met raadsvragen.

Ouders: ‘t Vossenhol moet op huidige locatie

De ouders bleven knokken voor de nieuwbouw van ‘t Vossenhol op de huidige locatie. Hoewel een groot deel van de raad het er mee eens was dat er op de huidige plek herbouwd moet worden, wachtte zij liever nog andere onderzoeken omtrent De Mallemolen af. De gemeenteraad wilde namelijk dat er werd gekeken naar alle alternatieven voor het cultureel centrum, waaronder ook de onderwijsoptie. Deze optie kwam als beste uit het € 12.000,- kostende rapport, Rapport Mallemolen, The Next. Een motie van het CDA werd om die reden in de drukbezochte raadsvergadering van februari verworpen.

Raadsvoorstel B26 in mei 2012: 1 miljoen voor nieuwbouw

In mei 2012 gaf de Groesbeekse gemeenteraad groen licht voor nieuwbouw van ‘t Vossenhol. Toch werd er plots besloten dat er eerst nog naar alternatieven gekeken moest worden, voordat men aan de nieuwbouw op de huidige locatie zou beginnen. Ouders reageerden verontwaardigd. “Dit bericht kwam voor ons echt uit de lucht vallen, het is nu veel te laat om alternatieven te onderzoeken”, zegt een van de ouders. “Ik heb gekozen voor een school in de wijk, niet in het centrum!” Zij waren dan ook van mening dat het simpelweg een geldkwestie is.

De tijdsplanning van de nieuwbouw wordt na de meivakantie bekend gemaakt.

Praat mee: Facebookaccount actiegroep

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

gefeliciteerd jantje poelen en hansje peters voor jullie inzet

WIJNBOER

gefeliciteerd sociaal groesbeek en cda groesbeek jammer van het 12.ooo rapport kostende rapport

www.hanspeters.eu

Bij mij weten heeft dat onderzoek een veelvoud van die 12.000 gekost. Zonde van het geld. Goed van de actiegroep dat zij voet bij stuk hebben gehouden. Gefeliciteerd ouders en leerlingen met deze meer dan terechte, maar ook meest veilige en meest gewenste locatie

Geer Schoonderwoerd

Hans Peters als jij meent te weten dat het onderzoek een veelvoud van 12.000 euro kost, moet je ook weten hoeveel het dan echt is geweest. Zou je dat op deze plek willen laten weten. Als het zo is hebben wij het recht dit te weten. Suggesties wekken geeft verkeerd beeld van de werkelijkheid. Of niet?

www.hanspeters.eu

Ik weet hoeveel het is Geer en het is inderdaad een veelvoud. Ik zit effe met het vertrouwelijke gedeelte

Piet.

€30.000,-

kroeg.lopertje.

piet heeft gelijk hans gaat weer op de vertrouwelijke toer echt hans

De groene vinger

En het mooie is dat de vrienden deze 30000 weer fijn in eigen zak steken!

mallepietje

hans kijk maar weer uit voor het ministerie van binnenlandse zaken jullie zijn toch een pot nat als jullie er zitten hebben jullie maling aan de burgers en zijn jullie alleen bezig met eigen belang zoals wijn reisjes leuk doen zakkenvullen je kunt mijn niks wijs maken jullie houden allemaal de boel voor de gek en wij als burgers zijn de klos

Henk

Voorlopig zijn er maar weinig partijen die zich zo inzetten, zowel voor een behoud van het vossenhol als een groesbeek moet Groesbeek blijven. En dat zoiets geld kost zit er dik in, Hoeveel? doet er niet toe, er word zoveel over de balk gegooid dus die 12000 , 20000 of 100000 wat kan het schelen. De ene keer gaat het naar onderzoek de andere keer naar en museum of naar de wijn.
Hoofdzaak is de school blijft waar hij hoort.

ombudsman

we zijn ook niet aangesloten bij de nationale ombudsman wordt hoog tijd om gemeente groesbeek onder de loep te nemen en de zaken uit te zoeken we zijn het ook zat met dat clubje hier op het gemeentehuis te gek voor woorden hoe men hier met burgers om gaat

de.nachtboswachter

hallo de gemeente groesbeek is niet aan gesloten bij de ombudsman ze zeggen omdat we een eigen voorziening hebben kunnen ze nog net doen wat ze willen hans stel hier maar eens snel vragen over want hier klopt duidelijk iets niet zal het binnenkort duidelijke naar buiten brengen via moderne media

www.hanspeters.eu
Ik reageer bij deze voor de laatste keer op dit bericht. Malle Pietje jij volgt de politiek wel heel erg slecht. Als er iemand geen zakkenvuller is dan durf ik gerust te zeggen dat ik dat ben. Ik geloof niet in zakkenvullerij als raadslid moet je de eed of de gelofte afleggen. Ik heb de gelofte afgelegd. Daarin heb ik echt verklaard geen giften aan te nemen. En of het nu inderdaad 1000 of 100.000 euro is die uitgegeven is voor dat onderzoek, het is weg gesmeten geld. Geld waardoorook nog eens een keer een heleboel ouders en leerlingen in… Lees meer »
denachtboswachter

hans hoe zit het met klachten hoe worden die behandeldt in onze gemeente

Edgar van den Bosch heeft totaal geen inzet getoond bij de nieuwbouw van het Vossenhol.
Hij is als directeur dan ook niet geschikt om de nieuwbouw te begeleiden.
Een directeur moet belangrijke beslissingen nemen voor onze kinderen, ik zie dit
van den Bosch niet doen, het vertrouwen is weg. Daarom vindt ik dat je nu een grote jongen
moet zijn Edgar en je conclusies moet trekken. Veel succes in je volgende baan.

Piet.

Er was 1 man die het Oranjelied wilde terug trekken terwijl daar meerdere mensen over gaan,ging dus niet door.

Wie of wat maakt hier in Groesbeek uit wat er waar gebouwd wordt?

De gemeenteraad wil toch eerst bekijken wat kan en DIE zullen toch het besluit moeten nemen,wat ze eigenlijk al gedaan hadden.

De stemming hierover had ik graag gehoord.

wpDiscuz