Spandoek tegen “Gemeente Berg en Dal”

Sinds donderdagavond hangt er ter hoogte van het politiebureau in Groesbeek een spandoek als protest tegen de mogelijk nieuwe gemeentenaam.

Gemeente_Groesbeek_BD_SG_DG1
Het spandoek boven de Molenweg. Foto: Sociaal Groesbeek

Het is een initiatief van Sociaal Groesbeek, dat zich samen met honderden inwoners en coalitiepartij VOLG verzet tegen de naam Gemeente Berg en Dal. Die naam is gekozen door de colleges van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek.

Inloopavond 17 april

De inloopavond op 17 april werd goed bezocht. Bijna 200 inwoners, soms geĆ«motioneerd, gaven aan om uiteenlopende redenen tegen de nieuwe naam te zijn. Zij willen dat Groesbeek de gemeentenaam blijft behouden. In totaal hebben 500 burgers die avond een handtekening gezet toen zij konden kiezen tussen “Gemeente Groesbeek” en “Gemeente Berg en Dal”. Allen kozen ze voor de eerste optie. Peter Maas stuurde een open brief aan de gemeenteraad met diverse argumenten om Groesbeek als naam te behouden.

VOLG ook tegen

Niet alleen Sociaal Groesbeek, maar ook VOLG is tegen de nieuw gekozen naam. Dit vooral omdat de naamgevingsprocedure volgens de partij niet juist is geweest, omdat de mening van de Groesbeekse burger niet goed is gepeild. Er is door hen een wedstrijd uitgeschreven voor een alternatieve naam. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid niet lang op zich laten wachten.

29 mei 2013

Op 29 mei houden de drie MUG-gemeenteraden een afzonderlijke, openbare raadsvergadering in de Holthurnsche Hof in Berg en Dal. Zij besluiten dan of de naam “Berg en Dal” wel of geen goedkeuring krijgt. Mocht 1 van de drie gemeenteraden tegen deze naam stemmen, dan wordt Groesbeek automatisch de werknaam. Dit is vastgelegd in de wet. De nieuwe gemeenteraad moet dan in 2015 een definitief besluit nemen.

Twitter, Facebook en petitie

Er zijn door inwoners Twitter en Facebookaccounts met betrekking tot de naamswijziging aangemaakt.

Facebook: “Ik wil blijven zeggen ik kom uit Groesbeek”.

Twitter: @Groesbeekblijft.

Petitie Sociaal Groesbeek: Petitie behoud gemeentenaam.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Goed zo sociaal Groesbeek,
Jullie komen je woord tenminste na,
Er zijn voor de inwoners van Groesbeek,
En geen Lo se woorden maar actie
Toppie hans

Mark

Kappen met deze onzin! Groesbeek is en blijft Groesbeek!

Handy

Ik zeg doen……

Handy

Ik zeg doen…. kom er tegen in verweer… alvast genoeg borden wegnemen, dan kunnen ze strakjes weer terug worden gehangen…

de.nachtboswachter

hans van harte gefeliciteerd met dit spandoek hang het ook een keer in ons gemeentehuis zullen ze heel blij mee zijn

wijn boer

of 29 mei ingang holthurschehof

kloeke

klasse!!!

Jupke

Mijn stem ging naar de Groesbeekse Volks Partij.
Ik vind het onbegrijpelijk dat mijn partij zich in stilzwijgen hult.Ik was op het gemeentehuis om de petitie te ondertekenen, waar waren jullie?

rooievinger

feesten samen met de wijnclub

boertje

hans hop je mag het ook in mijn weiland plaatsen aan de zeven heuvelenweg in ruil moet je wel mee helpen koeien melken het cda plaatst ook borden in mijn weiland zij helpen altijd mee aardappelen rapen

www.hanspeters.eu

Het kost een boel geld om dat ding te laten maken boertje, was inclusief vergunning etc, dus laat het daar maar even hangen. We blijven ons best doen en hopen op een net zo’n grote opkomst de 29e mei als in het gemeentehuis de 17e april

de groene vinger

Die CDA boer wat een looser heeft overal een mening over zolang hij er zelf maar beter van wordt.

Is ook voorstander van Asbestwijn ! oja ze waren bij hem opbezoek samen met looser Bekers

boertje

groenevinger wil ik de mensen in vraag en aanbod is het ook niet goed en bekers is geen loser hij helpt mijn ook wel eens uit de dagelijkze sleur dan gaan we samen genieten van boerengolf jan poelen doet ook mee en rob naar gedane arbeidt vrienden onder elkaar

wally

vaker naar het plaatje van the moonlights luisteren
groesbeek blijft groesbeek zingen ze uit vollen bor

De Raad kan het nog goed maken door tegen te stemmen; neem een voorbeeld aan Alphen aan de Rijn; als grootste gemeente heeft de Raad daar uiteindelijk bij een fusie ook tegen zo’n gezochte naam gestemd; daarom is het nog steeds gemeente Alphen aan de Rijn, Groesbeek moet ook gemeente Groesbeek blijven.

oranje.vinger

jupke we hadden een onderonsje in het belang van onze partij volgende keer beter

ENE BRUUKSE
Weer een mooie zet van socaiaal GROESBEEK goed bezig Hans. Kom mazaal op 29 mei naar het Holthurnsche hof in berg en dal. Zal het voor sommigge mensen geen probleem zijn om daar te komen? Misschien een idee om met de Linde te praten misschien kunnen zij eventueel voor een kleine vergoeding hun bussen in zetten verzamelen op het van Gilsplein (markterein) en massaal naar de openbare raadsvergadering in berg en dal ik zal er zeker zijn GROESBEEK LAAT JE HOREN NU HET NOG KAN. SOCIAAL GROESBEEK kan onze steun hard gebruiken. groesbeek blijft groesbeek
diana

yes

wpDiscuz