[Update] Hekwerk om Koningsboom Groesbeek geplaatst

Zaterdagochtend is de Koningsboom in het plantsoen aan de Mooksebaan in Groesbeek geplant. Hierbij waren onder andere wethouder Giesbers en burgemeester Keereweer aanwezig.


Het sierhekwerk is sinds maandag ook geplaatst. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De boom komt er in verband met de aanstaande Troonswisseling op 30 april 2013. Dan is de abdicatie gepland van koningin Beatrix der Nederlanden en de inhuldiging van haar oudste kind prins Willem-Alexander als nieuwe Koning der Nederlanden.

Ter gelegenheid van de Troonswisseling heeft Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, in overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst, het initiatief genomen om speciaal voor dit doel Koningsbomen te telen en een uniek sierhek te laten ontwerpen.

Het streven van de initiatiefnemers is om in iedere Nederlandse gemeente een Koningslinde te planten en eromheen een uniek sierhekwerk te plaatsen, maar het is ook mogelijk om de Koningslinde separaat te bestellen.

Update 29 april 2013, 22:00 uur
Er is inmiddels ook een sierhekwerk, ontworpen en gemaakt door smederij Kerkhoff, om de boom geplaatst. Foto’s daarvan zijn toegevoegd aan de foto’s van de aanplanting.


Bovenstaande foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
WIJNBOER

leuk voor de kids kunnen ze zeggen straks als ze zelf kinderen hebben heeft papa of mama nog aan mee gewerkt 27 april 2013 waren nog andere tijden vroeger

Henk

Boeie. en drek met koningsdag of wat voor feestje dan ook breken de jeugdige van baldadigheid andere boompjes weer af.

Maar het zal wel , die kinderen hebben idd. nu de schik en kunnen als hij er nog staat als ze groot zijn zeggen die hebben wij geplant.

Teun

Kel wa enne kwats

Koningspaar

Wij als Koningspaar en vereniging vonden het mooi om er bij te zijn.
En zeker….in de toekomst zullen er kinderen zijn die zeggen, wij waren er ook bij (op die foto)
zie het positief.

hard hoog en wiet

koningspaar dan ziet mar blee

groesbeekse

Wat een negative reactie hier!!!

denachtboswachter

leuk voor deze kinderen om hier aan deel te nemen zijn ze toch goed bezig en ook wel leerzaam en over 50 jaar kunnen ze zeggen deze boom hebben we aan mee gewerkt waren nog andere tijden

www.hanspeters.eu

Ik vind dat een goed initiatief. Ik heb er even niet aan gedacht, dat dit zaterdag zou gebeuren, anders was ik er ook geweest. Soms zijn er belangrijkere dingen zoals de inloopavond op 17 april, waar ik dan wel was.Complimenten voor de schutterij, iedereen een fijne 30 april.

heb er allemaal niks mee, onze koning gaat dadelijk 850.000 euro per jaar verdienen.zijn inhuldeging zo ongeveer 30 miljoen kosten.en dan al die onzin er omheen waar hebben we het over in deze tijd waar mensen elke week naar de voetselbank moeten.

Denje

Weer een rede om de naam groesbeek te behouden! Lang leve Groesbeek

Handy

Heeft de waarnemend burgervader en die Giesbers nu gedacht van sjow dit is de laatste boom in de gemeente Groesbeek?

Henk
stekkenberg

volgens mij is de nachtboswachter,ook de wijnboer,als ik zo lees.

nachtboswachter

wat ben je kinderachtig sluit geen dialoog doei

stom

Mooi sierhekwerk 🙂

denachtboswachter

de kroning op het werk

jantje.

Leuk voor de kinderen… maar wat een onzinnig gedoe dat hele boompje en nog niet te spreken over al dat gepeupel erom heen…in het dorp bij Blokker hebben ze de mooiste bomen platgezagen en moeten we nou blij zijn met zo,n ”koninklijk” boompje!…nou ik niet…de groeten allemaal…

toontje

Mooi hekwerk Richard

hendrik jan de tuinman

mogen ze ook in mijn tuin zetten

Traditie moeten er toch blijven,overal in het land zijn bomen geplant,komen er koning Willem Alexander straten ect,mensen ga iets nuttigs doen ipv je druk maken ,

wpDiscuz