Meimaand in Bevrijdingsmuseum: “Vrijheid spreek je af”

Ook dit jaar heeft het Bevrijdingsmuseum een uitgebreid programma van 2 t/m 5 mei. De vrijheidsboodschap wordt herinnerd en gevierd in en rond het museum.

Bevrijdingsmuseum_5_mei_DG1
Meimaand in het Groesbeekse museum. Rechtenvrije foto.

Programma rond Nationale Bevrijdingsdag 2013

Tijdelijke tentoonstelling
Een tijdelijke tentoonstelling t/m 20 mei: ‘Alle kinderen, ze zijn weg’ over de Joodse kindertransporten in 1943.

Woensdag 1 mei: een cursus spionagetraining voor kinderen van 8-12 jaar
Volg een spoedcursus om spion te worden! Kinderprogramma van 14:00 uur tot 16:00 uur over spionage en geheimschrift in de oorlog en met een diploma naar huis! Leeftijd 8-12 jaar (MK geldig). Reserveren gewenst.

Donderdag 2 mei: een open rondleiding voor kinderen van 10-15 jaar
Open rondleiding van 14:00 uur – 15:30 uur gegeven door gids en luchtoorlogdeskundige Gerrit Kok. Deze tentoonstelling, “Gevleugelde Vrijheid, de Tweede Wereldoorlog in de lucht”, van meer dan 750 prachtige modelvliegtuigjes geeft een compleet beeld van WO2 in de lucht, waarvan jongeren zullen smullen. Van de piloot in de kleinste cockpit tot de reusachtige vliegende forten: geen aspect blijft onbelicht van de wereldwijde luchtstrijd boven land en zee (MK geldig). Reserveren gewenst.

Vrijdag 3 mei: Anne Frank middag
Van 14:00 uur – 16:00 uur in de bioscoop van het museum eerst de film “Het korte leven van Anne Frank” (Nederlands gesproken, Duitse ondertiteling) voor kinderen van 10-15 jaar. Daarna bezoeken zij o.l.v. een gids met een museumkoffertje de tentoonstelling waar de thema’s onderduiken en dagboeken worden herbeleefd. (MK geldig). Reserveren gewenst.

Vrijdag 3 mei: Actie: “Niet Weggeooien”
Bezoekers krijgen advies van deskundigen over het behoud van het materiaal dat zij mogelijk in huis hebben. Ze zijn ook in de gelegenheid hun eigen erfgoed over te dragen aan het museum: foto’s, brieven, documenten, voorwerpen etc. Het museum heeft ze graag! Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur.

Vrijdag 3 t/m zondag 5 mei: Het Bevrijdingsmuseum de lucht in!
Demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd. Fraaie pronkstukken van verbindings- middelen uit de jaren ’40 opgesteld op het buitenterrein van het Bevrijdingsmuseum.

Zaterdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking 2013; stille tocht in Groesbeek
Om 19.00 uur stille tocht naar de Canadese Begraafplaats in Groesbeek vanaf het gemeentehuis Groesbeek en vanuit Berg en Dal. Daarna plechtigheid op de Canadese Begraafplaats. Na afloop bijeenkomst in het Bevrijdingsmuseum.

Zondag 5 mei: Nationale Bevrijdingsdag
Deze dag wordt gevierd met een feestelijk programma van 10:00 uur tot 17:00 uur in en rondom het museum.

– 2e Hands boekenverkoop WO2

– Van 14:00 uur tot 16:00 uur: opa’s en oma’s vertellen over de oorlog. Het persoonlijke verhaal van opa’s en oma’s, speciaal verteld voor kinderen van 10-12 jaar. Dit programma-onderdeel wordt afgewisseld met een filmpje en een bezoek aan enkele hoogtepunten in de vaste tentoonstelling. Een beleving voor de jeugd! (MK geldig). Reserveren gewenst.

– Battlefield Bustour: in personenbusjes langs de historische locaties van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief. Vertrek vanaf het Bevrijdingsmuseum om 11:00 uur, om 13:00 uur en om 15:00 uur. De lengte van elke tour bedraagt 1,5 uur. Kosten € 10,50 pp. Ticket tevens geldig om het museum te bezoeken voorafgaand of na afloop van de bustour. (MK niet geldig).

Voor meer informatie zie ook www.bevrijdingsmuseum.nl.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Reserveren: 024-3974404; [email protected];
www.bevrijdingsmuseum.nl

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

de gemeente groesbeek zou hier geldt voor moeten uit trekken zo dat alle schoolen hier gratis heen kunnen

stekkenberg

leer eens schrijven haha

wpDiscuz