Gedenksteen terug bij Hollands Klooster

Wethouder Theo Giesbers en Teun van Grinsven van de gemeente Groesbeek hebben afgelopen maand op feestelijke wijze een gedenksteen aan het Hollands Klooster onthuld.

Gedenksteen_Hollands_Klooster
De gedenksteen. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek.

Deze natuurstenen gedenksteen had vroeger altijd een plek gehad in het Hollands Klooster en herinnert aan de bouw van het klooster in de 19e eeuw. Toen de Zusters van Liefde begin jaren ’80 naar de Mozartstraat vertrokken, namen zij ook deze steen mee.

Veilig stellen

Op het moment dat het gebouw aan de Mozartstraat gesloten werd, was Teun van Grinsven van de gemeente Groesbeek zo alert om deze steen veilig te stellen. Vervolgens regelde hij de restauratie bij een steenhouwer en kon de gedenksteen op de oorspronkelijke plek aan de Kloosterstraat worden teruggeplaatst.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Mooi dat de historie bewaard blijft. Het is een stukje Groesbeekse geschiedenis dat nu zichtbaar blijft voor ons nageslacht.

henk

Jammer dat het logo straks misschien wel verdwijnt.
Met een gemeente Beg en Dal zal ons mooie Groesbeek moet Groesbeek blijven logo ook wel verdwijnen.

Ik weet het, het heeft niets met dit onderwerp te maken, maar toch …..

denachtboswachter

hoeveel is er de laatste 30 jaar niet verloren gegaan wat ook van historie waarden was het spoorhuisje kapelletje bij de poort en noem maar op en hoe gaan we met de natuur om ook geen fietspad langs het spoor stellentje fuck neukers

Kruimeltje

Het dorp Groesbeek zal niet verdwijnen, evenals de naam. Ik heb er vertrouwen in dat politici dat uiteindelijk ook zullen inzien. Misschien krijgt VOLG toch gelijk en zal het gemeente Groesbeek blijven.

denachtboswachter

ja sociaalgroesbeek heeft al veel werk gedaan om de naam groesbeek te behouden weken later kwam ook volg om de hoek kijken

www.hanspeters.eu

Dankje wel Nachtboswachter dat verhaal van jou is juist. VOLG heeft 100 euro uitgeloofd voor een nieuwe gemeentenaam. SociaalGroesbeek blijft erbij dat het Groesbeek moet zijn.Overigens ben ik trots op Teun die heeft ervoor gezorgd dat in ieder geval deze gedenksteen behouden is.

denachtboswachter

theo en teun goed werk toch iets behouden gebleven

Kruimeltje

@Hans Je geheugen laat je kennelijk in de steek. Wees een beetje zuinig op al je ‘overwinningen’.
Straks geloofd niemand je meer.

denachtboswachter

ik denk dat het geheugen wel goed zit maar ik vraag me wel af of dat van kruimeltje goed zit want je springt van de hak op de tak

www.hanspeters.eu
Kruimeltje er zit verschil in het herindelingsbesluit, daar waren VOLG en SociaalGroesbeek tegen. Met de naam wil ik je even herinneren aan de bon van Pluryn en ik heb nog wel een krantenartikel liggen waaruit duidelijk is dat er welgeteld een stem was tegen de naam Berg en Dal voor de nieuwe fusiegemeente. Ik zou als ik jou was hier eens op deze site in het archief kijken. Daar vindt je 4 stemmen tegen herindeling. Kijk dan even in het papieren Gelderlander archief daar vindt je een artikel met de kop Een tegenstem bij naam Berg en Dal. Mijn geheugen… Lees meer »
Kruimeltje

@Hans Volgens mij lees je niet goed. Je kon een naam voor de nieuwe gemeente insturen. Dat mocht elke naam zijn, dus ook Groesbeek.

Ik vond deze actie juist wel geslaagd! Een prijsvraag kan tenslotte ook als referendum dienen.

wpDiscuz