Feestelijke opening expositie De Troonswisseling

Expositie De Troonwisseling wordt op zondag 5 mei feestelijk geopend door Bennie Solo. Kom kennis maken met kunstenaars die elk op eigen unieke wijze hun interpretatie geven op de Troonswisseling. Zij heten u van harte welkom tussen 14.00 en 17.00 uur op hun expositie.

Beatrix_Mieke_van_Zundert_DG1
Een van de vele werken die te bewonderen is. Rechten: Mieke van Zundert (beeldend kunstenaar).

Het initiatief voor deze expositie is ontstaan uit een groep kunstenaars op Facebook, die aan de oproep Mijn Beeld van Beatrix hadden meegedaan. Inmiddels is de expositie uitgegroeid vanwege de troonswisseling en nemen er zo’n 50 kunstenaars deel uit heel Nederland en het buitenland. Er zijn van 35 kunstenaars diverse werken van Beatrix, Willem Alexander, Maxima en de prinsesjes te bewonderen, en ook vrij werk gemaakt op het thema de Troonswisseling.

Poster_Troonwissel_expositie_5mei_2013_DG1
Poster opening. Klik op het plaatje voor een groter formaat!

Zeer speciaal zijn de werken gemaakt door kinderen van een kunstschool uit Wit Rusland. Deze kinderen geven in de werken hun beeld weer van de Troonswisseling. Daarnaast zijn er enige werken te zien van de reizende expositie Rondom Oranje, die het oranjegevoel weergeeft als symbool van eenheid van mensen van verschillende afkomst en aard binnen het Nederlands Koninkrijk. De expositie De Troonswisseling geeft een afspiegeling van hoe de recente gebeurtenissen rond het koningshuis een inspiratiebron vormen voor kunstenaars, elk op hun eigen unieke manier. Het wordt dan ook een bijzondere expositie met veel diversiteit in de werken, in zowel onderwerpen als in materiaalgebruik.

Expositie De Troonswisseling
Opening: 5 mei tussen 14.00 en 17.00 uur
Geopend van 5 mei t/m 21 juli op de werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur
Augustinusklooster
Graafseweg 274
6532 ZV Nijmegen

Expositie Rondom Oranje

In het Ateliermuseum Jac Maris te Heumen vindt gelijktijdig de dubbelexpositie van Rondom Oranje plaats, waar een keur aan werken van de 8 kunstenaars van deze reizende expositie te bewonderen zijn. We zien geschilderde portretten van Beatrix, Maxima, Willem-Alexander en andere leden van het koninklijk huis, maar ook fraaie foto’s van sporters die met hun successen op Olympische spelen of op wereldkampioenschappen, het Wilhelmus hebben laten klinken.

Expositie Rondom Oranje
Geopend van: 4 mei t/m 2 juni op woensdag 14.00 tot 17.00 uur/ zaterdag, zondag 13.00 tot 17.00 uur
Ateliermuseum Jac. Maris
Looistraat 57
5682 BB Heumen

Geopend van 5 mei t/m 21 juli op de werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur
Augustinusklooster
Graafseweg 274
6532 ZV Nijmegen

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

doet er ook een kunstenaar uit groesbeek mee want we hebben tegenwoordig van alles in huis in groesbeek of kunstenares

wijn boer

komen niet aan bod

wpDiscuz