[Foto’s] Dodenherdenking Groesbeek 2013

Zaterdagavond had de jaarlijkse Dodenherdenking plaats.


Dodenherdenking Canadese begraafplaats. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De ambassadeur van Canada, de heer James Lambert, en de burgemeester van Kranenburg, Günter Steins, waren ook aanwezig. De herdenking werd voorafgegaan door de stille tocht vanaf het gemeentehuis in Groesbeek en vanaf de Clarenbeekseweg in Berg en Dal.

Honderden mensen, waaronder Steins, namen deel aan deze tocht. De deelname van de Duitse burgemeester is uniek te noemen.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

iets om bij stil te staan dodenherdenking

denachtboswachter

piet goede kijk op dit gebeuren kan menig fotograaf nog iets van leren een 10 hier voor

Mark

Indrukwekkend mooie foto’s. Complimenten aan dhr. Spanjers wie vaak mooie foto’s ter beschikking stelt! Goed, dankbaar werk! Ga zo alstublieft zo door, zodat wij Groesbekers in woord en beeld op de hoogte zijn wat er in ONS Groesbeek gebeurd!

vraagsteller
In het licht van de discussie van de afgelopen dagen in krant en tv over wie we gedenken op 4 mei, is het eigenlijk opmerkelijk dat de nationale dodenherdenking in Groesbeek plaatsvindt op de Canadese erebegraafplaats. Op 4 mei gedenken we NEDERLANDSE burgers en soldaten die sinds het uitbreken van WO II als gevolg van oorlogshandelingen zijn omgekomen. Op het Canadese kerkhof ligt geen enkele Nederlander begraven. Mede door de aanwezigheid van de Canadese ambassadeur lijkt in deze herdenking meer de nadruk te komen liggen op de gesneuvelde geallieerde soldaten. En daarvoor zijn wellicht andere, aan militaire gebeurtenissen gekoppelde dagen… Lees meer »
michel

@vraagsteller,

even een opmerking op jouw vraag.
je schrijft er ligt geen enkele nederlander.
beter eerst een keer goed gaan rond kijken.
er ligt één nederlander.

denachtboswachter

een ieder die hier ligt is te veel eigenlijk en oorlog zou niet moeten bestaan

wpDiscuz