Ook GVP voor “Gemeente Groesbeek”

Niet alleen VOLG en Sociaal Groesbeek, maar ook coalitiepartij Groesbeekse Volkspartij (GVP) zal op 29 mei voor de gemeentenaam “Groesbeek” gaan.

Gemeente_Groesbeek_BD_SG_DG1
Sinds eind april hangt er ook een spandoek boven de Molenweg. Foto: Sociaal Groesbeek

Dit bleek zondagmiddag in het programma “De Tafel van Twee” op Omroep Groesbeek. Een meerderheid komt daarmee dichterbij.

De GVP had in eerste instantie geen moeite met de naam “Gemeente Berg en Dal”, maar nadat is gebleken dat het onderwerp zo leeft onder de inwoners heeft de partij een duidelijk standpunt ingenomen. “We moeten naar de inwoners luisteren. De Groesbeekse bevolking heeft zich nu laten gelden. Wij hebben geen verantwoording af te leggen richting Ubbergen en Millingen. Wij zijn gekozen door de Groesbeekse mensen en als die mensen roepen dat ze de naam willen behouden, dan moeten wij als Groesbeekse politiek daar naar luisteren”, sprak GVP-fractievoorzitter Hennie Eikholt. De achterban van de GVP is ondertussen ook gepeild en ook zij zijn tegen de naamswijziging.

Keuze landelijke partijen niet bekend

Over de meningen van de landelijke partijen is nog niets bekend. Het CDA (4 zetels), PvdA (3 zetels), VVD (2 zetels) en GroenLinks (1 zetel) hebben zich na de inloopavond nog niet duidelijk uitgesproken over de keuze die zij gaan maken. “Doordat de landelijke partijen na de fusie moeten gaan samenwerken kunnen er voor hen ook andere belangen een rol spelen”, klonk het zondag.

CDA-raadslid Rob Verheijen zei zondagmiddag dat zijn partij zich nog moet beraden, omdat er veel onrust is ontstaan. VVD heeft enkele maanden geleden bij monde van Mechteld ten Doesschate te kennen gegeven voor een naamswijziging te zijn, maar de partij “zwicht wel vaker onder druk van massale belangstelling”, werd er zondag gezegd.

Nog geen meerderheid voor “Groesbeek”

Nu de GVP zich duidelijk heeft uitgesproken voor “Gemeente Groesbeek” staat het aantal zetels voor die naam op 7. In Groesbeek zijn er 9 zetels nodig voor een meerderheid. Met welk raadsvoorstel het Groesbeekse college binnenkort precies komt is nog niet bekend. Als een van de drie gemeenteraden op 29 mei 2013 in het Holthurnsche Hof in Berg en Dal tegen de naamswijziging stemt, dan krijgt de grootste gemeente bij wet de werknaam toegewezen. Opvallend zijn de geruchten over de aversie van de naam “Groesbeek” bij Groesbeker Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen.

Verkiezingsitem 2014

Dit onderwerp wordt naar alle waarschijnlijkheid ook een belangrijk verkiezingsitem voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Dit werd zondagmiddag in het radioprogramma bekend. De nieuwe gemeenteraad kiest in 2015 namelijk de definitieve gemeentenaam.

FacebookLogo_DG1 “Ik wil blijven zeggen ik kom uit Groesbeek”.
Twitter_DG1 @Groesbeekblijft.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 65 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi zo luister eens naar het volk 🙂

Paul

Dit had ik eigenlijk niet verwacht. Zou het dan toch?

Worden ze wakker,naar de inwoners luisteren,moeten ze vaker doen

Henk

Als GROESBEEKSE volkspartij, ben je ook wel heel erg dom bezig als je niet voor GROESBEEK zou kiezen.
Jammer dat ze 17 april verstek hebben laten gaan en nu gelukkig maar overstag zijn gegaan. Teminste tot nu, want niets is veranderliker als een GVP.

blaag

wat een stel kontendraaiers die GVP.
pas maar op voor je het weet trappen ze je straks weer in de rug.

Hendrikje

Sociaal Groesbeek is party om trots op te zijn
Zij luisteren naar hun stemmers en inwoners van Groesbeek
Dit al van begin af aan je kan nog steeds stemmen tegen Berg en Dal via hun site

En GVP worden jullie eindelijk waker geschud door de actie van Sociaal Groesbeek
Ik persoonlijk kan alleen zeggen inwoners van Groesbeek 29 mei er na toe
Dan kunnen we zien en horen wie echt voor en tegen zijn dan weet jullie op wie je moet stemmen zo
Voor mijn is duidelijk nu jullie nog

Henk

Ik neem aan dat Martijn Smierman, kiest voor Groesbeek, als hij dat niet doet moet hij maar gauw gaan verhuizen en zijn carnavals schlagers die altijd over Groesbeek gaan snel in de prulllenbak gooien en geen nieuwe meer maken.

Piet.

De patij die nu voor een meerderheid zorgd zal de geschiedenis ingaan als de redder van Groesbeek.
De partijen of partij die daarna volgen,(wat zeker dan gebeurd), zullen een ondergeschikte rol spelen in deze kwestie,maar zijn natuurlijk welkom.
Dus grijp deze kans.

Gijs

Als de PvdA voor gaat stemmen, maar mijn stem de volgende keer echt NOOIT meer naar deze partij. Dus sta op voor Groesbeek!

Henk

ach Paul, zie landelijk, Samson maakt zich nu ook niet populair bij zijn partij genoten.

Bruuske

Dus 29 mei allemaal gaan en
Groesbeek blijft groesbeek
Maar hopen dat er zo veel mogelijk mensen komen om te laten zien waar we met ze,n allen voor staan

Jupke

Jongens jullie zijn te laat, mijn stem is de volgende keer niet voor jullie.

Realist

Sociaal Groesbeek verdient alle credits. Zonder deze partij was er niets in gang gezet.

denachtboswachter

jupke je hebt groot gelijk sociaalgroesbeek is de partij wie baas is bakt koek

beter te laat dan nooit nachtboswachter wij hebben ook nog koek

Whocares

In eerste instantie was Sociaal Groesbeek de enige partij die bij deze gevoelige kwestie écht naar het Groesbeekse volk luisterde. Zij verdienen in de toekomst in mijn ogen dan ook veel meer zetels dan “Groesbeekse politieke partijen” die niet eens naar de Groesbekers luisteren.
Willen de andere partijen nog wat zetels overhouden, dan zullen zij SG en de GVP snel moeten gaan steunen bij deze kwestie!

ENE BRUUKSE
Zullen de andere partijen dan sociaal groesbeek 29 mei wel aanwezig zijn in berg en dal. Laat ze dan teminsten eens uitleggen en onderbouwen waarom zij niet voor (hun eigen naam) GEMEENTE GROESBEEK staan ben benieuwd maar volgens mij durfen ze de groesbeekse gemeenschap niet onder ogen te komen.Ik heb voor twee weken terug al aangegeven kunnen alle groesbeekse mensen die willen maar geen vervoer hebben wel in berg en dal op 29 mei komen.Ik had toen een voorstel om met de linde om de tafel te gaan zitten om tegen een kleine vergoeding een aantal bussen van de linde… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Ik wilde eigenlijk niet reageren op dit bericht. Het bericht spreekt voor zich. Ik heb er zo wel mijn gedachten over. Wij hebben deze raad dankzij de inbreng van de social media onder druk gezet, te kiezen voor de kiezer. Voor mij/ons is dat niets vreemds voor anderen nog wel. De GVP heeft vrij aardige contacten in Ubbergen (C’90) en of dat die zo gelukkig zijn met keuze voor de gemeentenaam Groesbeek? Het CDA zet naar mijn gevoel het mes op de keel, zij willen een keuze met de raadsverkiezingen en anders stemmen ze voor Berg en Dal. Onder voorwaarde… Lees meer »
Groesbeek blijft Groesbeek
Even en reactie geven Er staan puntjes bij dat de party die laats woord heeft over Of Groesbeek blijft of niet . De geschiedenis van Groesbeek zou in gaan . Mijn mening is en blijft denk aan maanden terug dat alleen Sociaal Groesbeek de enige partij was die zijn nek uit stak er voor Dat Groesbeek ook Groesbeek blijft . De ander party waren toen al vriendjes aan maken in Berg en Dal enz Nu inwoners massaal gehoor geven draai ze bij dat is ook zeer goed ook Maar toch kom 29 Mei er na toe met toeters bellen en… Lees meer »
rowdy

@hans peters 29 mei hoelaat is dat en kunnen we nog wel iets uirichten daar m a w hoe gaat dat daar in t werk.gr rowdy

wpDiscuz